Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Babanu

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Post by Babanu »

badguy_goodguy wrote:Tot nu inteleg, pt. persoane fizice chiar trebuie sa fac gauri prin pereti ?! :|

Si daca stau singur!?

normele metodologice nu mentioneaza acest lucru, pasajul care face referire la persoane fizice fiind acesta:

SECŢIUNEA a 4-a
Condiţiile pãstrãrii şi asigurãrii securitãţii armelor letale şi a muniţiilor

ART. 14
(1) Titularul dreptului de deţinere este obligat sã pãstreze armele şi muniţiile letale la domiciliul sau la reşedinţa menţionatã în permisul de armã, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, omologate de Autoritatea Naţionalã pentru Omologarea Armelor şi Muniţiilor, care sunt asigurate cu cel puţin douã sisteme de închidere independente, cu cheie sau cifru, astfel încât sã nu permitã accesul persoanelor neautorizate.
(2) Dulapurile sau, dupã caz, casetele prevãzute la alin. (1) trebuie sã fie prevãzute cu compartimente diferite care sã fie asigurate fiecare cu câte un sistem de închidere, pentru pãstrarea muniţiei separat de arme, a închizãtoarelor aparţinând carabinelor şi, dupã caz, a piesei a treia la arme letale lungi cu ţevi basculante. Armele letale lungi cu sistem de funcţionare semiautomat se pãstreazã numai asigurate cu dispozitiv special, omologat în condiţiile legii, destinat pentru blocarea trãgaciului.
ART. 15
Muniţia destinatã armelor letale se pãstreazã numai în dulapuri, în casete sau, dupã caz, în compartimente separate faţã de cele în care se pãstreazã armele pentru care este destinatã, cu urmãtoarele excepţii:
a) în cazul armelor de apãrare şi pazã, poate fi pãstratã împreunã cu acestea o cantitate de cel mult 12 cartuşe destinate unei singure arme;
b) în cazul armelor de vânãtoare sau de tir pentru care titularul are drept de port şi folosire, precum şi în cazul armelor de colecţie, poate fi pãstratã împreunã cu o singurã armã dintre acestea o cantitate de cel mult 10 cartuşe cu proiectil şi 50 de cartuşe fãrã proiectil.

Doar pentru persoane juridice este facuta mentiunea cu fixarea seifului in perete:

ART. 69
(1) Armele şi muniţiile ce fac obiectul dreptului de deţinere sau de folosire se pãstreazã la sediul sau, dupã caz, la punctul de lucru, menţionat în autorizaţia de deţinere sau de folosire ori, dupã caz, în certificatul de deţinãtor, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în podea, încuiate şi asigurate, astfel încât sã nu permitã accesul persoanelor neautorizate. Dulapurile trebuie sã fie prevãzute cu compartimente diferite asigurate cu sisteme de închidere multifuncţionale cu cheie sau cifru, pentru pãstrarea muniţiei separat de arme, a închizãtoarelor de carabine şi, dupã caz, a piesei a treia la armele letale lungi cu ţevi basculante. Armele letale lungi cu sistem de funcţionare semiautomat se asigurã cu dispozitiv special fabricat pentru blocarea trãgaciului.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
dak

Post by dak »

Salut

am si eu o intrebare, trebuie sa am si factura de la cutia de pastrat arma? sau pot avea pur si simplu cutia si indeplinesc conditiile de pastrare si cu asta basta?
cutia fiind desigur una dedicata ptr asa ceva, cu compartiment separat ptr munitie si 2 incuietori.

multumesc
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
dcrist

Post by dcrist »

Factura ti-o cer la AEST cind depui actele pentru prima arma, acasa daca te controleaza nu-ti cere nimeni factura la cutie.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
paul_vxi

Post by paul_vxi »

dak iti pot spune eu cu cetitudine ca iti trebuie factura 100%...mi-a spus fata de la magazin ca factura trebuie aratata politiei . Initial am vrut si eu sa iau doar bonul fiscal de casa
dak

Post by dak »

paul_vxi

eu am permisul... am arma...
intrebarea este daca imi aduc singur o cutie , asa cum am spus, dedicata ptr asta, ba chiar seamana izbitor cu una vanduta de un magazin de arme , daca vine sectoristu' in control, si vede ca este cutie speciala de pastrat arma... vrea sa vada si factura? Sincer... as zice ca nu are de ce sa ceara factura... in final nu vreau sa generez o discutie interminabila pe asta... as intreba pe cei vizitati de sectorist daca a cerut si factura, sau nu...
in final...probabil ca o sa am si factura...dar... nu in limba romana... eu am gasit o cutie in Ungaria si imi permit sa mi-o aduc de acolo fara costuri deosebite! asta era ideea....
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
bozo

Post by bozo »

nu iti cere factura.
dcrist

Post by dcrist »

Nu mi-a cerut nimeni factura cind au venit acasa
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
tevez

Post by tevez »

Cert e că magazinele de profil au vânzări bune la raionul de feronerie în perioada asta din cauza controlului . :lol:
dcrist

Post by dcrist »

Confirm :lol:
Nimeni De Nicaieri

Post by Nimeni De Nicaieri »

Am fost in patru magazine pana sa gasesc o nemernica de cutie de valori :).La toate cand ii intrebam de cutie metalica, primeam raspunsul ''pentru arma? nu mai avem''.Clar multi dintre noi nu se pot abtine sa nu se umfle in pene pe la vanzatoarele de la feronerie.
Eu nu prea am de gand sa-mi gauresc peretii daca legea nu mi-o cere explicit.Sper ca nea sectoristul sa nu fie Gica Contra...
Babanu

Post by Babanu »

La Baumax de langa Sun plaza cica or sa refaca stocul pe data de 2 Nov, pana atunci daca este urgenta fuga la MLD :wink:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
aurorauno

Post by aurorauno »

Cele mai ieftine le gasiti la Metro, nu stiu daca au momentan pe stoc dar merita un drum.
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
catalin_suzeanu

Post by catalin_suzeanu »

Pe site-ul de mai jos gasiti orice caseta, dulap, cutie, geanta sau safe de siguranta, pe care le puteti folosi cu incredere.

http://www.case-de-bani.ro/index.html
http://supermarket.util21.ro/categorii_ ... ilier.html

Preturile, prin comparatie, sunt mai bune decat in Praktiker sau Metro.
safe.jpg
safe.jpg (56.6 KiB) Viewed 11878 times
- 160 lei

fata de 180 sau 220 la Hypermarket-urile de mai sus.

Oricum, e de prospectat site-ul, deci timp sa ai, ca produsele sunt pe stoc.
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
dcrist

Post by dcrist »

Vedeti ca va trebuie si cutie pentru munitie cu sistem de inchidere pe linga seif.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

dcrist wrote:Vedeti ca va trebuie si cutie pentru munitie cu sistem de inchidere pe linga seif.
Exact! Iar in plus cutia aia metalica pentru munitie mai costa vreo 40-50 de lei.

Nu prea reusesc eu sa pricep de ce se incapataneaza lumea sa cheltuie vreo 150 de lei pe un seif "de doi bani" plus inca vreo 50 de lei pentru cutiuta aia metalica in care se pastreaza munitia, cand majoritatea magazinelor serioase de arme vand cutii speciale pentru pastrat arme scurte si care contin inclusiv acea cutie pentru munitie, iar aceste cutii se vand cu preturi ce variaza intre 120-180 de lei.

Cutiile de pentru pastrat arme scurte comercializate de Arrow sunt bine facute, cu incuietori serioase si chiar sunt prevazute cu o sina de montaj ce permite ca arma sa fie transportata in cutie daca posesorul doreste asta. Si costa doar 160 de lei
Post Reply