Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
Supo

Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Post by Supo »

Buna ziua!

Urmaresc forumul de mult timp, desi nu prea postez. Am zis ca e destul de important sa va informez ca astazi am fost vizitat de baietii de la serviciul arme.
Motivul: Sa vada in ce conditii pastrez arma si cate cartuse am. Spre norocul meu, cand am luat pistolul, la sfatul celor de la MLD, mi-am luat si caseta, deci n-am avut nici o problema (mai ales ca era si prinsa in perete). Din ce am observat nu erau la primul control si mi s-a spus ca este o actiune organizata la nivelul intregii tari pentru orice tip de arma (inclusiv cele neletale).
Orion

Re: Control la domiciliu pentru conditiile de pastrare ale armei

Post by Orion »

Si cele cu gaz?
I don`t know much about politics, but i can fieldstrip an m16.
sith

Post by sith »

Toate armele supuse avizarii
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Dualjackal

Post by Dualjackal »

Confirm, am facut o mica vizita azi la D.G.P.M.B. si am fost pus in tema despre controlul care se desfasoara la nivel national. :) Un alt aspect: neaparat cutia sa fie fixata in perete.
billyboy

Post by billyboy »

si daca nu ai nimik nici dulap in cazul AC-urilor si nici cutie pt pistol care sunt consecintele ??
Be The Best Or Die Like The Rest.
Walther P99T cal.10x22T
Hatsan mod.125 cal.5,5
tevez

Post by tevez »

billyboy wrote:si daca nu ai nimik nici dulap in cazul AC-urilor si nici cutie pt pistol care sunt consecintele ??
Nu ştiu care-s consecinţele, dar sigur trebuie şi la a.c.-uri, au mai fost discuţii şi pe forumul de a.c. şi parcă
şi aici s-a dat link sper ştirea dintr-un ziar electronic despre acest control. Normal ar fi ca cei găsiţi în neregulă
să primească avertisment şi în termen de ... să fie obligaţi să intre în legalitate. Desigur, mă refer la situaţii
de dulapuri neprinse corespunzător în perete şi pardoseală, arme cu a.c. sau bilă luate pe vremuri cu certificat
de deţinător netrecute în permis, etc. nu pentru arme ilegale sau ceva de genul. :)
gunsmith

Post by gunsmith »

Se sanctioneza cu anularea permisului de arma si amenda.Treaba este serioasa si nu este de joaca.
Image
H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
tiger

Post by tiger »

Eu nu am gasit nicaieri in lege unde scrie ca la arme neletale(pistol bila cauciuc) trebuie seif si pe deasupra si prins in perete si podea.Spune doar ca trebuie facut in asa fel incat sa nu aiba acces alte persoane la ea.
Deci in opinia mea un dulap obijnuit care se inchide cu o cheie ar fii deajuns.
Imi scapa mie ceva?
valtinu

Post by valtinu »

Va spun eu cum a fost la mine. Am permis de anul asta si a fost asa.
1)sectoristul a spus asa lada metalica omologata cu certificat de conformitate(omologare).
2)sa fie prinsa in perete.
Acum ce am facut eu,am prinso in surub in sifonier, pe un raft pe care pun hainele a venit a vazut a spus ok si a plecat, toate astea inainte sa obtin permisul.
Acum daca vine din nou nu stiu dar eu asa am,sper sa nu am probleme lada e prinsa foarte bine si poate sa o ia numai daca pleaca cu tot cu sifonier (dulap) :lol: e prinsa numai in partea de jos, are 2 gauri una in spate si una in partea de jos, pentru a fi prinsa pe perete in spate si partea de jos.
Am citit si legea si scrie la fel avem aceleasi conditii de pastrare ca si cei care au letale, desigur ca si restul dosarului e la fel numai ca noi avem prastii si smecherii(stim noi cine) au glont.Deci atentie ce faceti din pacate astea toate sunt facute sa ne descurajeze si sa spuna omul ca e prea mult si sa se lase pagubas, dar ramane fiecare sa decida.
Deci atentie ca cica se mai fac si supracontroale in afara de cel facut de sectorist,poate astia vin acum cine stie.
Ateptam de la colegi care au mai avut controale sa scrie aici sa stim la ce sa ne asteptam.
Multumesc.
FORT 12RM CALIBRUL45
billyboy

Post by billyboy »

ok am fost sa imi cumpar un dulap . am gasit unu pt 4 arme dar nu are compartiment separat pt numitie are doar o tavita sus, cei de la magazin mi-au zis ca sunt toate omologate si nu am ce sa patesc . acum va intreb p voi ,pot sa il cumpar asa fara compartiment separat de munitie?
Walther P99T cal.10x22T
Hatsan mod.125 cal.5,5
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Nu ti-as recomanda. Trebuie intrebat la politie mai intai daca munitia se poate pastra separat in alt compartiment, dar in acelasi dulap/caseta cu arma sau in alta parte decat pistolul? Eu unul am pistolul in dulap si munitia in alta parte. Oricum daca intra careva peste mine noaptea sau la furat, pana scot cheia de la dulap, pana descui, pana ma duc sa aduc si munitia, pana bag cartusele in incarcator....nu mai apuc sa strig sau sa trag! eventual daca ii dau in cap cu pistolul sau daca il arunc dupa el, poate il linistesc..Sper ca va place cam cum vrea politia sa fim pregatiti pentru un eventual atac..
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
sith

Post by sith »

cumpara rpd
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
billyboy

Post by billyboy »

zici ca e ok sa il iau asa ? ma gandesc ca nu au ce sa zica daca este pus la vanzare in magazin .
Walther P99T cal.10x22T
Hatsan mod.125 cal.5,5
bozo

Post by bozo »

cumparati de la magazinele de arme caseta speciala, ai factura la ea pe care scrie caseta pentru pistol si ai scapat de grija. Nu are ce sa iti mai zica nimani nimic. Eu am una cu prindere pe sina si pot sa o scot de la locul ei si ramane decat sina in perete. Am dat pe ea 130 lei.
Dualjackal

Post by Dualjackal »

billyboy wrote:am gasit unu pt 4 arme dar nu are compartiment separat pt numitie are doar o tavita sus, cei de la magazin mi-au zis ca sunt toate omologate si nu am ce sa patesc . pot sa il cumpar asa fara compartiment separat de munitie?
Aia de la magazin vor sa-si vanda marfa, de-aia vorbesc tampenii. NU E OK sa stea "intr-o tavita, sus". Textul e destul de explicit:

- pistol autoaparare, A.C., gaz: conditii de pastrare (identice cu glont, haha): cutie metalica prinsa in perete, munitia incuiata separat (prin separat nu se intelege ca trebuie ingropata in curte, e de ajuns daca respectiva cutie metalica are compartiment separat pentru munitie - fapt confirmat de D.A.E.S.T.);
- pentru pusca A.C.: un dulap pentru arme (google it) - de la D.A.E.S.T. cand am intrebat daca trebuie ancorat in podea/ perete nu am primit niciun raspuns - cu compartiment separat (la fel ca mai sus) pentru munitie.

Deci, daca ai si pusca si pistol, un dulap cu compartiment separat pentru munitie (cu cheie) ar rezolva problema. Doar ca trebuie sa mai dai o gaura-doua prin casa, in perete sau podea, ca sa nu ti se caute nod in papura. Fa o vizita la D.A.E.S.T. daca vrei sa te lamuresti inainte sa faci investitia, nu ti se intampla nimic, primesti informatii si remediezi problema inainte sa vina controlul si sa iti fie mai dificil sa dai explicatii.

Unii ar spune ca toate aceste masuri sunt luate pentru descurajarea inarmarii cu jucarii; altii, mai binevoitori, spun doar ca sunt masuri luate pentru propria protectie si siguranta a detinatorilor, "ca prea se intampla accidente". :twisted:
Post Reply