Pistol autoaparare

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

ckmaster

Re: Pistol autoaparare

Post by ckmaster »

@anton - da, asa este, eu recomandam cuiva aceasta arma si tot eu sunt cel care o si vand. Dar nu pt ca nu imi place. Bineinteles, are tragaciul ceva mai tare, dar nu asta e motivul pt care o vand. Am vrut de la inceput glock pentru ca e arma cu care sunt obisnuit si imi place pt ca sunt disponibile f multe accesorii. Si vreau ceva compact (Sigma se aseamana mult cu g17). Mie imi expira autorizatia si nu dispuneam de suficient de multi bani pt o arma mai scumpa. De asta am luat Sigma care e un compromis foarte ok, mai ales la banii astia. Acum am spart pusculita si am facut rost de bani. Urmeaza sa iau G19 probabil sau poate alt model compact sau subcompact (pt a fi purtat cat mai discret) iar Sigma, daca e sa nu-l vand, nicio problema, il tin de rezerva :) De fiabilitate nu va pot spune, ca il am de putin timp, dar in poligon s-a comportat f bine
Mauser 90 DA 9x19mm
Walther PPK-L
anton

Post by anton »

mult succes . intre g19 si g26 recomand g19. g 19 are 5 cartuse in plus si teava de 10 iar diferenta intre ele in ceea ce priveste greutate, lungime -inaltime este atat de mica incat nu conteaza.
cat priveste tema noastra - categoric banul este un factor extrem de important. sunt o gramada de baieti care stau cate 6 luni cu autorizatia asteptand banii de echipament sau cine stie ce restanta si de fapt primesc o diminuare :? ..
tevez

Post by tevez »

Apropo de faza cu banii, am văzut magazine care vând arme în rate. Cam nasol, asta ne arată că n-o ducem deloc bine dpdv economic,
să nu ajungă şi pâinea să se dea-n rate. Partea bună e că cineva care vrea o armă scumpă şi-o poate lua aşa, că de pus "ban pe ban"
e cam greu în perioada asta.
GLOCK 33 pare similar cu 26, diferind doar calibrul şi capacitatea standard a unui încărcător. Astea-s singurele diferenţe?
anton

Post by anton »

ca veni vorba..ce magazine ?
tevez

Post by tevez »

anton wrote:ca veni vorba..ce magazine ?
Grand Power, magazinul din Mogoşoaia, are dictamai scrisu' cu ratele pe site. Şi Glock România parcă avea un sistem de rate
pentru poliţişti, am citit aici pe forum undeva...şi cred că mai sunt şi alţii.

Scrie "arme de autoapărare" dar sunt convins că se aplică şi la arme de apărare şi pază sau vânătoare. :)
anton

Post by anton »

da' vreun dealer Hk stiti cumva?
tevez

Post by tevez »

anton wrote:da' vreun dealer Hk stiti cumva?
Dacă nu ştiţi dvs...eu nici atât. :D
Am văzut în schimb un Sieg SP 2022 la Timişoara la vreo 35 de mil., cel mai probabil second. Am tras cu unul identic şi mi-a
plăcut mult. HK nu am văzut în niciun magazin de la noi...
anton

Post by anton »

sig mai sunt...pe la 55 milioane :( ... pe mosilor, novarm parca se numeste.
anton

Post by anton »

tevez wrote:Apropo de faza cu banii, am văzut magazine care vând arme în rate. Cam nasol, asta ne arată că n-o ducem deloc bine dpdv economic,
să nu ajungă şi pâinea să se dea-n rate. Partea bună e că cineva care vrea o armă scumpă şi-o poate lua aşa, că de pus "ban pe ban"
e cam greu în perioada asta.
GLOCK 33 pare similar cu 26, diferind doar calibrul şi capacitatea standard a unui încărcător. Astea-s singurele diferenţe?

eu personal nu l am vazut pe 33, parca doar cele pe 45 acp erau mai bulky asa.
http://www.genitron.com
site ul e un pic cam neupdatat dar aveti in stanga o optiune de comparatii.
tevez

Post by tevez »

Ziceau la UTI de nişte HK-uri mai demult, dar n-am văzut să fi adus. Cred că ar ajunge la preţ tot cam ca Sigurile de la Novarm.
radu.b

Post by radu.b »

tevez wrote:Turcii fac şi arme pe glonţ dar variantă de Streamer n-am văzut. Eu le încurc site-urile. Atak, silah, akdal, zoraki, Blow, Voltran...
În general fabrică sub licenţă sau după expirarea patentului, clone de arma cunoscute: http://www.akdalarms.com/products.html
Acest "Mini"-l cunoşteam ca Ekol Volga sau Ekol Tuna, un plici cu gaze, au câţiva colegi de forum. Văd că este şi pe glonţ, în 6,35:
http://www.akdalarms.com/mini03.html Acum nu ştiu a cărei armă cunoscută e "clonă"...
Interesant ar fi să fabrice chinezii un pistol "Clock". :lol:
Buna ziua.
Va complicati. Intrati pe pagina de link-uri de pe site-ul nostru la Atak-Silah (asa se cheama producatorul) care face armele marca Zoraki. Streamer este varianta neletala a Model 914. Varianta cu bila nu o prezinta pe site.
Cu respect.
anton

Post by anton »

tevez wrote:Ziceau la UTI de nişte HK-uri mai demult, dar n-am văzut să fi adus. Cred că ar ajunge la preţ tot cam ca Sigurile de la Novarm.
d aia sunt bune ratele...
tevez

Post by tevez »

Mukţumesc, am intrat pe acea pagină, linkul de aici:http://www.arw.ro/marci.php dar n-am găsit arme letale acolo, doar cele pe gaz
care sunt şi în variantă pe bilă (Zoraki 914 e Streamer, 911 e Stalker, etc.) şi nişte a.c.-uri, dar nu letale. Ştiu că pistoale pe glonţ
aduceţi de la S&W şi nu cred că vor apărea prea curând pe la noi cele turceşti pe glonţ, era mai mult o curiozitate. :D
Stimă.
sith

Post by sith »

Intr-o tara europeana, asa ca sa va faceti o idee de preturi, la altii, aceleasi arme ...

http://www.nidec.es/en/armamento/arma-c ... a-111.html

Pistola GLOCK 17 GEN IV Cal. 9mm PB (17 Rds) GLK17-GENIV 531,00€ IVA incl. ~ 2.200 ron
Pistol Bul M5 Government Cal. 9PB (18Rds) BUL90 601,80€ IVA incl. ~ 2.500 ron
Revolver S&W mod. M637 de 1 7/8” cañón. Cal 38+P RSW20 554,60€IVA incl.

nu mai vb de SH care sunt 3-400 eur
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
aurorauno

Post by aurorauno »

Este exact ce am mai spus mai demult : preturi exagerate pe piata romaneasca.Singura marca cu preturi la fel(daca nu mai mici in Romania) este S&W,lucru pentru care felicit Arrow.Un M&P compact este la un pret mai mare decat s-a gasit pe piata noastra pana in urma cu putin timp,nu acelasi lucru se poate spune si despre principalul rival,Glock,care pe meleagurile noastre zici ca-i arma suprema,costa cat nu face.Concluzia:nu pretul da valoare armei!Daca e mai scumpa nu inseamna neaparat ca e mai buna,inseamna ca sunt unii mai hoti si mai calici!
P.S:Sfarsitul Glock a venit odata cu gen4, o mare fiasco dupa parerea mea,daca nu scot rapid gen 5 sau ceva imbunatatiri in cativa ani se va uita de ei,gen3 ramana cele mai reusite modele,cu gen4 au incercat sa reinventeze roata...
P.S (cu intarziere): Anton,acuzi S&W ca au copiat Glockul si tu nu esti de acord cu clonele,in schimb parca ziceai ca e o arma excelenta,daca nu ma insel ai si detinut, Makarov,nu cumva e copie dupa Walther PP?Asta nu se pune?
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
Post Reply