Pareri Fort 17-R ,45

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

tevez

Re: Pareri Fort 17-R ,45

Post by tevez »

Depinde de holster, cel de la airsoft.ro pentru Sig se potriveşte sigur, are un coleg. Eu am de Glock dar nu ştiu care model e, cred că de 17. E luat de la Viper. Şi cele de Grand Power îs bune, şi cele de la importator speciale de Fortsunt bune, şi pe la Arrow găseşti să se potrivească, ideal e să-l probezi.
tiger

Post by tiger »

@Gaze asta ma gandeam si eu . Un spray cu piper cu jet ar fi cel mai ok . Efect instant si sansa mica sa iti dai in fata , fata de unu care disperseaza sau gloante cu gaz.[/quote]

Deacord pana la un punct.
Adevarat, cu un spray cu jet sansele sa te afecteze si pe tine sunt mai mici, dar atentie: la un spray dispersant efectul e instantaneu. La cel cu jet dureaza intre 1-1.5 secunde. Ai acest timp?
Eu nu a-si risca. Probate personal si una si alta, si de fiecare data a fost exact cum au spus chiar cei care le produc.
Razvy

Post by Razvy »

Multumesc celor care au postat.

In sfarsit mi-am luat pistolul, am fost ieri la Cluj la magazinul Titan (mersi mult la baietii de acolo pt ajutorul acordat, au fost super de treaba.), mi-am luat holster, si ceva spray pt curatat arma. Am cumparat si un seif.
Acuma va rog daca puteti s aimi dati cateva sfaturi/raspunsuri la micile mele nedumeriri:
1. Ce kit de curatare trebuie cumparat?
2. Cat de des se curata pistolul? Dupa fiecare tragere, sau si cand doar sta si nu se trage cu el?
3. Tot pistolul trebuie curatat, interior exterior, sau doar tzeava si interiorul dupa ce este desfacut?
4. La prima tragere trebuie sa ma gandesc la ceva?
5. Arma trebuie tinuta in seif impreuna cu cartusele, sau separat?

Daca mai aveti cevas sfaturi despre pastrare, ingrijire, folosire (la poligon) etc va rog sa imi spuneti. Dupa cum spuneam sunt foarte incepator si orice sfat, oricat de banal ar parea pt voi, este binevenit.

Mersi mult
O zi frumoasa va doresc
tevez

Post by tevez »

Să-l stăpâneşti sănătos şi fără incidente!
După fiecare tragere trebuie curăţat şi la sfârţit aplicat balistol pe el. Fiecare are metoda lui de curăţare, opinia lui despre cantitatea
de Balistol folosită, etc. Urmăreşte mai multe filmuleţe ca acesta: http://www.youtube.com/watch?v=3kBvZaj_lAU şi vei căpăta ceva
informaţii.
Ai luat Fort 17 în calibrul .45 rubber ca al meu înţeleg. Când îl demontezi să foloseşti pentru a împinge pârghia un obiect din plastic
nu foarte dur pentru a nu zgâria arma. După ce ai scos-o tragi manşonul închizător până în spate, ridici de el şi-l readuci în faţă. Arcul
recuperator şi tija de ghidare vor ieşi împreună cu manşonul, să le cureţi bine şi pe el. Poate ţi-a arătat pe scurt şi la magazin. E destul
de greu la început, apeşi destul de tare. Ai vergeaua în cutie, găseşti pe net cum se foloseşte, poţi lua şi o perie de curăţat ţeava dacă
vrei, nu e musai, dacă iei ţine cont că ţeava are vreo 8 mm diametru interior, deci merge şi una de la pistol de 9mm. Soluţii, substanţe
şi alte alifii găseşti destule pe net, Balistol universal e baza.
Când pistolul stă în seif, nu prea are de ce să se murdărească şi dacă are o peliculă de balistol pe el e bine-merci. Părţile care sunt "în
mişcare" trebuie în mod special unse. Nu te aventura la o demontare mai complexă decât scoaterea manşonului închizător, arcului şi
tijei, e bine să o facă doar armurierul, nu uita să pui pârghia laterală înapoi la final. Până să te duci la poligon poţi să-i faci o curăţare
şi o ungere cu balistol, ca să fie "în cea mai bună formă" la tragere.
La întrebarea 4 nu ştiu ce să răspund, găseşti pe net reguli ce trebuie respectate în poligon, grijă unde îndrepţi arma, chestii din astea,
ţi le va repeta şi personalul poligonului.
Seifurile de armă au compartiment separat pentru cartuşe, sau poţi lua o cutie de muniţie care se încuie şi s-o bagi în seif iar cartuşele
în ea. Da, se ţin separat, nu mai ştiu exact cum scrie la lege, eu personal am 2 încărcătoare pline la îndemână şi pistolul îl ţin gol în seif,
în puţinele momente în care nu se află în holster. :P
Mai frunzăreşte forumurile şi site-urile de arme pentru diverse ponturi şi sfaturi şi vezi că la prima armă poate exista tentaţia cumpărării
de tot felul de accesorii, unele cam inutile, gândeşte-te dacă chiar ai nevoie de ele. :P
7Coline

Post by 7Coline »

Eu miam facut obiceiul sa il curat imediat dupa tragere dupa care mai bag 3 boabe prin el sa fiu sigur ca totul e ok .
Glock 19 + XS Big Dot 24/7 Express + TLR 3

IRESPONSABIL²
dcrist

Post by dcrist »

Inseamna ca il cureti incontinuu :lol:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
7Coline

Post by 7Coline »

dcrist wrote:Inseamna ca il cureti incontinuu :lol:
3 gloante nu si suficiente sati murdareasca pistolul pana in punctul in care trebuie curatat sau sa creeze probleme / blocaje

Ca idee nu fac trageri de mai putin de 3-4 incarcatoare.

IRESPONSABIL²
sith

Post by sith »

7Coline wrote:
3 gloante nu si suficiente sati murdareasca pistolul pana in punctul in care trebuie curatat sau sa creeze probleme / blocaje

Credeam ca glumesti ... Asa, sa nu raman prost, de ce mai tragi 3 cartuse dupa ce l-ai curatat ?
De ce-l mai cureti ?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
7Coline

Post by 7Coline »

sith wrote:
7Coline wrote:

Credeam ca glumesti ... Asa, sa nu raman prost, de ce mai tragi 3 cartuse dupa ce l-ai curatat ?
De ce-l mai cureti ?
Trage vreo 4 incarcatoare intr-o sedinta . Dupa aceea o sa intelegi de ce sa il cureti . Fiecare face ce vrea el dupa curatare . Unii il arunca in holster dupa curatat , altii percuteaza in gol cu el .... etc . Eu PERSONAL nu ma simt bine daca nu vad ca trage 3 boabe dupa curatare .

IRESPONSABIL²
sith

Post by sith »

7Coline wrote: Trage vreo 4 incarcatoare intr-o sedinta . Dupa aceea o sa intelegi de ce sa il cureti .
.......
Nu te-am intrebat de ce sa il cureti ....
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

7Coline, ce incearca toata lumea sa iti spuna e ca daca mai tragi dupa ce l-ai curatat inseamna ca l-ai curatat cam fara rost. Reziduurile rezultate din pulberile arse dupa tragere nu sunt neaparat vizibile insa sunt corozive iar curatarea dupa trageri a armelor cu bile de cauciuc se face tocmai cu scopul de a inlatura acest factor coroziv pentru ca proiectilele astea nu lasa reziduuri metalice pe ghinturiile tevii ca in cazul celor cu munitie de razboi.
In timp, dupa ce ai sa inveti mai bine ce inseamna o arma si dupa ce ai sa te obisnuiesti cu arma pe care o ai, nu vei mai avea nevoie de cele 3 cartuse pe care le tragi dupa ce ai curatat arma si vei sti prin testarea "la rece" daca ai facut o asamblare corecta si daca arma va funtiona normal.
7Coline

Post by 7Coline »

Safe&Sound wrote:7Coline, ce incearca toata lumea sa iti spuna e ca daca mai tragi dupa ce l-ai curatat inseamna ca l-ai curatat cam fara rost. Reziduurile rezultate din pulberile arse dupa tragere nu sunt neaparat vizibile insa sunt corozive iar curatarea dupa trageri a armelor cu bile de cauciuc se face tocmai cu scopul de a inlatura acest factor coroziv pentru ca proiectilele astea nu lasa reziduuri metalice pe ghinturiile tevii ca in cazul celor cu munitie de razboi.
In timp, dupa ce ai sa inveti mai bine ce inseamna o arma si dupa ce ai sa te obisnuiesti cu arma pe care o ai, nu vei mai avea nevoie de cele 3 cartuse pe care le tragi dupa ce ai curatat arma si vei sti prin testarea "la rece" daca ai facut o asamblare corecta si daca arma va funtiona normal.
Nu detin arma cu bile . Urmeaza sa imi iau un fort 17 . Ziceam ce fac cu arma letala.

IRESPONSABIL²
violiv

Post by violiv »

Oare chiar asa proasta sa fie munitia cu bile incat sa mai foloseasca "chestii corozive"? Dupa pret n-ar trebui.
Munitia reala existenta pe piata noastra nu mai este coroziva....nici capsa, nici pulberea.

La arme "adevarate" e bine sa "murdaresti" un pic teava dupa curatare....cam alea 2-3 cartuse pomenite. Un proiectil ce pleaca din teava curata temeinic si unsa are un pic alta traiectorie decat prin teava murdara. Poate pentru "bila" la 5 m nu conteaza dar pentru "plumb" la 100 se poate sa nu mai nimeresti moneda din cauza asta.
Curatat temeinic = indepartat funingine si cupru ramas pe teava, chestie care se face dupa un numar mai marisor de focuri
Pentru o curatare uzuala dupa o sedinta de tragere gen un "sarpe" pe teava si o picatura de ulei, e suficient un tampon uscat inainte de tragerile urmatoare.
Ice_2k

Post by Ice_2k »

Va salut,
Sunt f incepator in domeniul armelor, am un pistol cu aer comprimat de cativa ani si as vrea sa iau ceva cu bila de cauciuc pt autoaparare si am inteles ca acest Fort 17R ar fi o varianta ok (initial ma oprisem la un Walther P99T). As avea doua intrebari daca se poate:
- calibrul 9mm pare evident ce este (9mm diametrul bilei), dar .45 ce inseamna?
- ma puteti indruma spre un topic de unde sa aflu cum obtin autorizatia pt a cumpara aceasta arma?

Multumesc anticipat.
Il Generoso

Post by Il Generoso »

.45 semnifica tot calibrul, inseamna 0,45 dintr-un ''inch'' (adica 0,45 x 2,54 cm = 11,43 mm; in cazul armelor cu bila de cauciuc este diamatrul bilei; diametrul tevii este mai mica)

acte necesare:
http://www.igpr.ro/acte_permis_arma_printare.htm

Sau ''tradus'' pt neletale:

- Fisa medicala (port arma)
- Aviz psihologic (port arma)
- Cazier judiciar (port arma)
- 2 poze tip 4x5 cm
- taxa permis arma la trezorerie (daca tin bine minte 130 - 140 lei in regim normal)
- copie CI
Cu toate aceste documente va prezentati la biroul Arme si Munitii din jud. dvs.

Zi buna!
Post Reply