Munitie 10x22 T de putere
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Munitie 10x22 T de putere
referitor la primul post care continea niste preturi... un mauser hsc 90 in germania nu e 30 euro, ci 115, oricum cu mult mai putin decat la noi.
iar cei care comentati, va convine ca ati dat de-alde 1800 ron pe un fort 17 care in ukraina costa echivalentul a 820 ron (+ 3.2% taxa vamala + 24
% tva ajunge la 1050 ron), deci aproape dublu?
un walther p99 in germania e 144eur (620), iar la romani e minim 1070ron... si nu se plateste nici taxa vamala, iar diferenta de tva e de cateva procente.
aceeasi problema si cu munitia..
iar cei care comentati, va convine ca ati dat de-alde 1800 ron pe un fort 17 care in ukraina costa echivalentul a 820 ron (+ 3.2% taxa vamala + 24
un walther p99 in germania e 144eur (620), iar la romani e minim 1070ron... si nu se plateste nici taxa vamala, iar diferenta de tva e de cateva procente.
-
Safe&Sound
Daca reusesti ca persoana fizica sa scoti un legal un Fort din Ukraina, eu fac cinste tare de tot. Crezi tu ca in urma cu cativa ani celor care cheltuiau cate 70 de milioane ca sa aduca un Fort de la Chisinau le era asa de greu sa mearga in Ukraina daca ar fi fost posibila achizitia de acolo?kristall wrote:referitor la primul post care continea niste preturi... un mauser hsc 90 in germania nu e 30 euro, ci 115, oricum cu mult mai putin decat la noi.
eu vorbeam de preturile de acolo si ce taxe mai plateste un importator.
uite alt exemplu este un streamer 2014... in cehia costa 1550 coroane, adica 270 de lei. la noi e fix dublu.
asta e secretul afacerilor in romania. cumperi ceva la un pret, inmultesti cu 2 si vinzi. nu e problema, fraierul cumpara.
asta se traduce prin RESPECT ZERO fata de consumatori.
uite alt exemplu este un streamer 2014... in cehia costa 1550 coroane, adica 270 de lei. la noi e fix dublu.
asta e secretul afacerilor in romania. cumperi ceva la un pret, inmultesti cu 2 si vinzi. nu e problema, fraierul cumpara.
asta se traduce prin RESPECT ZERO fata de consumatori.
are dreptate kristal....preturile de la noi sunt x2 . pretul munitiei orice ati zice voi ...logica imi spune ca neletalele (cartusele) au un cost de productie mult mai mic decat letalele! vezi pretul si gaseste un raspuns eu unul nu al am , ni se baga pe gat producatorii astea-s povesti de adormit copii! asta este ,nimeni nu te obliga sa cumperi eu unu' am 7 cartuse de vreun an de zile in arma si nici nu mai cumpar prefer sa nu mai trag eu aiurea si sa isi tina munitia pe raft eu nu vreau sa o platesc la pret de aur!
Buna seara!
Am intrat si eu mai demult in posesia unui Mauser Hsc 90 T cu bile de cauciuc. As vrea sa-l ,,pun,, un pic la treaba sa vad ce poate. Munitia pe care o am e de 2 feluri PG si UAG . Am citit forumul si m-am cam speriat de cele comentate la adresa pistolului. Ce ma sfatuiti, cum sa-l folosesc sa nu am probleme? Ce munitie sa folosesc? Rog un moderator sa-mi zica daca se poate verifica dupa serie in ce an a fost facut si unde........Va multumesc.
Am intrat si eu mai demult in posesia unui Mauser Hsc 90 T cu bile de cauciuc. As vrea sa-l ,,pun,, un pic la treaba sa vad ce poate. Munitia pe care o am e de 2 feluri PG si UAG . Am citit forumul si m-am cam speriat de cele comentate la adresa pistolului. Ce ma sfatuiti, cum sa-l folosesc sa nu am probleme? Ce munitie sa folosesc? Rog un moderator sa-mi zica daca se poate verifica dupa serie in ce an a fost facut si unde........Va multumesc.
danherta wrote:Buna seara!
Hsc 90t, din cate stiu eu doar in Germania sa facut. Nu lua in seama chiar toate rautatile de pe forum. Interesele sunt MARI!
Ca sfat: Foloseste-l.
Doar asa o sa vezi ce poate. Si daca poate.
Totusi incearca si Wadie. Nu o sa regreti.
Din cate vad eu am in incarcator si in cutie 2 cartuse PG si 11 tip UAG. Daca pistolul nu l-am folosit niciodata, cu care din ele sa incep?Am inteles ca Wadie sunt bune? Ce cartuse sa iau la el si de unde din Iasi? Arow am inteles ca este pe Str.I.C. Bratianu, nu mai tin minte, dar cred ca de acolo am luat si pistolul.......As vrea un raspuns corect , sa pot folosi pistolul mult si bine, nu sa se strice. Multumesc.
Salut, eu detin un rhom rg88 momentan, cu teava de mauser hsc. practic este acelasi pistol ca al tau...difera designul, au spus si colegi mai sus,,,numai citi toate nenorocirile, ce ai vazut teste pistoale sparte, sunt teste facute numai la rusi cu munitie foarte puternica unde le duc la extrem, nu spun ca nau fost accidente si la noi dar foarte rar...sa pun punct nu are rost sa mai aduc eu iar vrba de ceva ce sa vb pana acuma, dar tot ce pot sa spun ca eu am tras cu rohmu meu pana acum in jur de 300 de cartuse, cu mana pe inima sun ca nam avut nici un blocaj....am tras cu PG SI U.A.G.! DUPA CUM STIE TOATA LUMEA, PG- POCNET PUTERNIC, BILA MOALE PRECIZIE SLABA..DIN 10 BUCATI NIMERESTI DE MAXIM 5 ORI INTRUN TORSO UMAN LA 5 METRI, U.A.G.- POCNET MAI SLAB PUTERE MAI MICA, BILA MAI TARE PRECIZIE SUPER BUNA LA 5-10 METRI. ( DIN 10 BOABE LEAM BAGAT PE TOATA LA 5 SI 10 METRI INTRUN TORSO). WADIE AM INTELES CA E COMBINATIE INTRE CELE 2 MARCI DE MAI SUS, ...POCNET PUTERNIC PUTERE, SI PRECIZIE! PANA ACUM NAM GASIT IN BUC...NAM TRAS DECI NAM CE SA ZIC! TRAGE...FARA FRICA..CU MARCILE DE PE PIATA.. NU VEI AVEA PROBLEME.. O CURATARE BUNA DUPA...BALLISTOL LA GREU SI MERGE CA UNS:d
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Aşa-i cum zice Onyboy, trage fără frică, dar nu foarte multe cartuşe unul după altul, nu face "mitralieră" din el că
e făcut pentru autoapărare şi nu cred că are nimeni nevoie să tragă 40 de focuri într-un agresor.
N-am tras
foarte mult cu 10x22 dar Wadie mi s-a părut cea mai ok muniţie raport preţ-precizie-tărie a loviturii. De AKBC
nu cred că e cazul; au fost useri care au tras cu această muniţie cu arme din zamak fără probleme, dar n-aş
risca... Oricum e greu de găsit deocamdată.
e făcut pentru autoapărare şi nu cred că are nimeni nevoie să tragă 40 de focuri într-un agresor.
foarte mult cu 10x22 dar Wadie mi s-a părut cea mai ok muniţie raport preţ-precizie-tărie a loviturii. De AKBC
nu cred că e cazul; au fost useri care au tras cu această muniţie cu arme din zamak fără probleme, dar n-aş
risca... Oricum e greu de găsit deocamdată.
Ok, am sa trag. Sper sa-mi dau mana pe niste doze de aluminiu, de la 10 metri si 5 metri. Spuneti-mi pentru antrenament cu el, care sunt locurile in care am voie sa fac asta?
In curte la mine, stau la casa, am voie?In padure?Pe poligon nu cred.....Si atunci unde?Ce ulei sa folosesc dupa ce-l curat?Va multumesc
In curte la mine, stau la casa, am voie?In padure?Pe poligon nu cred.....Si atunci unde?Ce ulei sa folosesc dupa ce-l curat?Va multumesc
Numai în poligon te poţi antrena legal. Răsfoieşte un pic legislaţia ca să nu te trezeşti c-o încalci fără să-ţi dai seama.
http://www.arw.ro/produs.php?p=8152 Balistol şi pentru curăţare, şi pentru ungerea părţilor "în mişcare". La 10
m să ne spui dacă reuşeşti să numereşti cutia de bere, este destul de dificil cu Mauserul.
http://www.arw.ro/produs.php?p=8152 Balistol şi pentru curăţare, şi pentru ungerea părţilor "în mişcare". La 10
m să ne spui dacă reuşeşti să numereşti cutia de bere, este destul de dificil cu Mauserul.
Last edited by tevez on Fri Aug 12, 2011 1:20 pm, edited 1 time in total.
daca te chinui putin cu U.A.G DE LA UMAREX poate reusesti:D la 10 metri, sau cu wadie, cu PG iati gandu:)) spun din propria experienta:D
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm