Teste cu CZ 83
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Teste cu CZ 83
Legea 295 art 14 :
"2) Armele de aparare si paza pot fi procurate numai de catre urmatoarele categorii de persoane:
a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cat sunt in activitate si dupa pensionare, trecerea in rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei in care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor; "
Eu nu vad sa spuna nicaieri ca doar politistii au dreptul....
"2) Armele de aparare si paza pot fi procurate numai de catre urmatoarele categorii de persoane:
a) demnitarii, magistratii, diplomatii, militarii si politistii, pe perioada cat sunt in activitate si dupa pensionare, trecerea in rezerva sau retragere, dupa caz, cu exceptia situatiei in care acestia si-au pierdut calitatea din motive imputabile lor; "
Eu nu vad sa spuna nicaieri ca doar politistii au dreptul....
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
-
anubis2612
Ok, atunci eram eu cu impresia ca esti politist, in urma discutiilor mai vechi de pe forum.
A fost o simpla curiozitate.
Toate cele bune, si scuze de off-topic.
A fost o simpla curiozitate.
Toate cele bune, si scuze de off-topic.
scuze de off-topic, dar ma framanta o intrebare:aurorauno wrote:Legea 295 art 14 :
Trecerea in rezerva prin demisie ar putea fi considerata motiv imputabil titularului si astfel ar duce la neavizarea permisului la 5 ani? Ma refer la permisul de arma letala.
Mauser 90 DA 9x19mm
Walther PPK-L
Walther PPK-L
Off-topic. Imputabil nu inseamna demisia, ci vinovatie dovedita ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
si cu schije ce sar pirn strrecuratoarea in ochi la oameni ce fac?si la t12 nu e plastic, este polimer toata ziuajordan_23 wrote:Salve tuturor!
Tot Cz 83 este baza pistoalelor ne-letale. Nu va jucati prea mult cu GPul ca s-ar putea sa va scape mansonul in cap datorita sistemului varza al desfacerii garzii tragaciului din plastic. Oricum importatorul cu aceste pistoale crede ca a inventat roata asa ca nu exista pistol mai performant decat cel comercializat de el.
Bafta.
Plasticul este un polimer!Nu este singurul,dar categoric este polimer!Cu alte cuvinte Daniele tata,n-o mai dau cotita,cumuland cu halul in care reusesti sa te exprimi si limbajul pe care il ai iti spun pe fata: ESTI PROST DE DAI IN GROPI!

Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
Salut, am si eu nisde nedumeriri.
Pistoalele cu gloante cu bile de cauciuc care expansioneaza datorita percutiei capsei si nu de la presiunea buteliei cu gaz, in ce categorie intra in Anexa? Nu sunt arme de foc si prin urmare detinatorul necesita indeplinirea conditiilor art. 15 din Legea 295/2004, adica si curs de instruire?
Pistoalele cu gloante cu bile de cauciuc care expansioneaza datorita percutiei capsei si nu de la presiunea buteliei cu gaz, in ce categorie intra in Anexa? Nu sunt arme de foc si prin urmare detinatorul necesita indeplinirea conditiilor art. 15 din Legea 295/2004, adica si curs de instruire?
Sunt din categoria III E24. Si pentru ca folosesc forta de expansiune (nu "expansioneaza") a unui gaz rezultat din arderea unei incarcaturi ele sunt "arme de foc" si sunt supuse autorizarii, dar pentru ca nu folosesc un proiectil metalic solid sunt arme neletale si nu necesita cursul de dans, bune maniere si manuire a armelor.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
deocamdata.Bill wrote:Sunt din categoria III E24. Si pentru ca folosesc forta de expansiune (nu "expansioneaza") a unui gaz rezultat din arderea unei incarcaturi ele sunt "arme de foc" si sunt supuse autorizarii, dar pentru ca nu folosesc un proiectil metalic solid sunt arme neletale si nu necesita cursul de dans, bune maniere si manuire a armelor.
GP T12M 10*28
Inca 100 de cartuse Ozkursan trase cu CZ83-ul din dotare, (vinerea trecuta, la UTI ca a fost promotie) . Adica in circa 6-7 luni, am tras undeva intre 400-500 focuri. Arma se prezinta perfect, nu am avut nici un blocaj. Am folosit doar Ozkursan.(etna power dupa ce a aparut).
CZ83 9mm P.A. Rubber
Fabarm XLR composite
Fabarm XLR composite
Bine zis. Ar fi util pentru cei care intra si spun " Mi-am luat trancan ... Cum se demonteaza? Cum se curata?"krudu wrote:deocamdata.Bill wrote:Sunt din categoria III E24. Si pentru ca folosesc forta de expansiune (nu "expansioneaza") a unui gaz rezultat din arderea unei incarcaturi ele sunt "arme de foc" si sunt supuse autorizarii, dar pentru ca nu folosesc un proiectil metalic solid sunt arme neletale si nu necesita cursul de dans, bune maniere si manuire a armelor.
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Nu le daţi idei.
Dacă s-ar da voie la arme cu glonţ aş fi de acord, mi s-ar părea chiar în interesul viitorului posesor de
pistol, dar pentru caucioace...mai bine un curs de legislaţie, să ştie omu' când e justificat să tragă. (Niciodată.
)
Părerea mea e că cea mai importantă e cunoaşterea legislaţiei şi a funcţionării armei. Pentru demontat şi curăţat se poate
apela la armurieri, cui i-e lene sau nu are îndemânare.
Nu cred să fie vreun armurier care să refuze să facă operaţiunile
astea contra-cost, ba mai mult, pentru demontarea mai în amănunt e chiar recomandat să se meargă la armurier. Desigur,
unii pasionaţi se exclud din această mulţime, sunt şi aici pe forum oameni pe care-i separă de armurieri doar diploma.
pistol, dar pentru caucioace...mai bine un curs de legislaţie, să ştie omu' când e justificat să tragă. (Niciodată.
Părerea mea e că cea mai importantă e cunoaşterea legislaţiei şi a funcţionării armei. Pentru demontat şi curăţat se poate
apela la armurieri, cui i-e lene sau nu are îndemânare.
astea contra-cost, ba mai mult, pentru demontarea mai în amănunt e chiar recomandat să se meargă la armurier. Desigur,
unii pasionaţi se exclud din această mulţime, sunt şi aici pe forum oameni pe care-i separă de armurieri doar diploma.