gaze sau cauciuc, asta-i întrebarea!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
sorin mok

gaze sau cauciuc, asta-i întrebarea!

Post by sorin mok »

Am citit posturile din aria aceasta dar nu am reuşit să-mi fac o impresie asupra finalităţii celor două tipuri de muniţie.
Aşa că nu ar strica, poate, o punere în discuţie a eficacităţii celor două mijloace legale de apărare. Într-o situaţie reală, după ce pistolul a fost scos, încărcătura de zgomot (cea cu flacără la gura ţevii) trasă dar impactul psihologic nu a fost suficient pentru a-l potoli pe potenţialul agresor, ce ar fi mai eficient: 7 -8 proiectile traumatice în "figură" sau 7-8 încărcături de gaz formând un nor dens?
Mă refer la pistol, nu la revolver, deci nu pun în discuţie încărcături mixte - pentru că vreau să păstrez avantajul încărcării automate.

Dacă aveţi link-uri tratând această temă, sunt binevenite.
http://www.safetyenforcement.com/csteargasfaq.html
http://www.kaehny.de/schreckschuss/gasp ... atrone.htm
There are three different substances in gas amunition:

CN / Mace gas (Chloracetophenon), the classical teargas.

Possible effects on persons when using Irritant Cartridges CN :

Uncomfortable, acute and invcoluntary effects such as stinging of eyes and nose, extreme flow of tears, sneezing, nausea, difficulty of breathing, irritation and burning sensation of skin

CS gas (Chlorbenzalmalodinitril), a more effective type of teargas, also known as "pukegas".Umfortunately the quantiti per case is limited ( 80mg ).

Possible effects on persons when using Irritant Cartridges CS :

Uncomfortable, acute and invcoluntary effects such as stinging of eyes and nose, flow of tears, coughing, sneezing, nausea, difficulty of breathing, nausea, irritation and burning sensation of skin

Pepper gas (Nonivamid or Capsicin), extracted out of peppersheets. Works much better than the types described before.

WADIE PV active Pepper Cartridges against animals may have the following mode of action when used:

Unwelcome immediate effects such as irritation of eyes, snout (nose) and mouth when shot dirctly at the animal. Moreover, they may cause difficulties in breathing and vomiting, irritation of the throat.

In Germany, CN and CS gas are allowed to be used in selfdefence against humans. Pepper gas is only allowed against animals!!
Soimul Maltez

Re: gaze sau cauciuc, asta-i întrebarea!

Post by Soimul Maltez »

sorin mok wrote:Mă refer la pistol, nu la revolver, deci nu pun în discuţie încărcături mixte - pentru că vreau să păstrez avantajul încărcării automate.
Pai revolveru' ce-are? E mai prejos? Apesi pe tragaci, se invarte butoiasul, poc!

Hei, guest! Revolverul poate fi considerat ca fiind semiautomat?

Numai bine tuturor!
focu' si cartusu'
Guest

Post by Guest »

Nu.E cu repetitie.Incarcarea se face fie apasand tragaciul (dubla actiune-armare si declansare) sau armand cocosul (actiune simpla) urmat de declansare .
La pistol,dupa prima armare manuala, reincarcarea se face automat din recul, urmata de declansare in simpla actiune.Exista si variante de pistoale la care declansarea se face numai in dubla actiune, ca la revolver (DAO-double action only) pentru mai multa siguranta.
Dabija

Post by Dabija »

... dar avantajul revolverului fata de pistol ...
...daca nu declanseaza un foc ...treci la urmatorul ...
...pe cand la pistol, daca unul se blocheaza ... iei o pauza ...

P.S. Nu doresc sa deschid o polemica cu avantajele pistolului fata de revolver sau invers ...
... exista sustinatori ai fiecarei variante asa ca alegerea tine de gust si de scop.
CZ 200S 5,5 mm + bushnell 6-24X50
revolver Gamo R77 combat
www.d-petre.ro
sorin mok

Post by sorin mok »

Nu vreau să discutăm aici despre pistol vs. revolver ci despre gaze vs. cauciuc.
M-am referit la pistol pentru că am presupus că am fie un pistol care trage doar gaz, fie unul cu cauciuc dar care trage gaz doar prin armare manuală - iar eu presupuneam o situaţie în care nu ai timp decât de apăsat pe trăgaci.

P.S. De acord ci Dabija :D , dar nu vreau să vorbesc de situaţia unui revolver încărcat cu 1 zgomot, 2 gaze şi 2 cauciuc.
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

Anonymous wrote:
Nu.E cu repetitie.Incarcarea se face fie apasand tragaciul (dubla actiune-armare si declansare) sau armand cocosul (actiune simpla) urmat de declansare
Multumesc, am inteles diferenta. :idea:

Totusi, fara sa doresc sa insist stupid pe acest subiect off-topic, trebuie sa remarc ca desi cu repetitie, la folosirea unui revolver faci acelasi lucru ca la orice arma semiautomata, apesi pe tragaci.
Una e o carabina bolt action cu repetitie (la care trebuie sa actionezi inchizatorul) si cu totul altceva este un revolver. Problema la revolvere cred ca e precizia (forta cu care trebuie sa apesi tragaciul iti misca arma, dar asta nu conteaza nici la gaz, nici la bila).
focu' si cartusu'
Luciano

Post by Luciano »

Din experienta mea cu ambele tipuri de arme de autoaparare neletale revolver ( bila+gaz ) si citeva pistoale ( cu gaz ) iti recomand gaz-ul, si o arma cit mai usoara ~500 grame si cu magazie cit mai mare daca neaparat vrei pistol.

La capitolul arma-fiabilitate nu iti pot recomanda deocamdata o arma fiabila deoarece aceste arme neletale in marea majoritate sunt niste copii "ieftine" din material slab un fel de "zamac" si nu sunt produse de fabricantul armelor letale.
Sustin ideea respectarii si apararii proprietatii private si a dreptului la autoaparare prin orice mijloace - aviz amatorilor !
Post Reply