Fortul 12 cal.9 mm sau cal.45 ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: Fortul 12 cal.9 mm sau cal.45 ?
Ahhhaaa. Acum am inteles despre ce e vorba, multumesc. E prima arma detinuta si nu stiam de aceasta procedura.. care mi se pare logica si corecta la proiectil solid. Numele mi-a ramas dupa ce am venit petrecut doi ani in Côte d'Ivoire, dar nu am lucrat pentru Legiune acolo.
Banuiesc ca stii ce inseamna,nu?
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
M-ai facut curios ,ce inseamna?aurorauno wrote:Banuiesc ca stii ce inseamna,nu?

H&K p 30
The most modern police pistols ever built !
Baraka provine din araba,este o forta spirituala in musulmana,ceva de genul,a fost adoptat de cei din legiune care ii supranumeau asa pe cei care erau extrem de norocosi,cei care fusesera in bataia pustii si scaparesa fara sa fie atinsi,practic baraka sunt oamenii pe care gloantele nu ii nimeresc niciodata,nu au cum sa moara impuscati.Francezii il folosesc sinonim cu "noroc-norocos"
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
baraka= binecuvantare din ebraica..
Rohm rg88 10x22t - Teava otel
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Whalter p99 9mm
Gamo shadow 1000 5.5 mm
Felicitari celor ce si-au achizitionat Fort-ul am auzit numai lucruri bune despre el, mai ales despre cel nou pe .45
Eu sunt din Constanta, si as dori sa achizitionez si eu un Fort pe .45 si vreau sa va intreb daca ati putea sa-mi spuneti cum pot face sa-l achizitionez fara o deplasare pana la Bucuresti. Este vreo metoda?
Eu sunt din Constanta, si as dori sa achizitionez si eu un Fort pe .45 si vreau sa va intreb daca ati putea sa-mi spuneti cum pot face sa-l achizitionez fara o deplasare pana la Bucuresti. Este vreo metoda?
Dacă ţi-l trimite la un magazin din Constanţa, poţi suna să întrebi. La Tulcea e mai ok? Că văd că au distribuitor acolo.CQB wrote:Felicitari celor ce si-au achizitionat Fort-ul am auzit numai lucruri bune despre el, mai ales despre cel nou pe .45
O sa vorbesc cu cei de la magazinele din Constanta sa vad daca se poate sa mi-l trimita la ei, daca nu o vizita pana la Tulcea e mai ok decat pana la Bucuresti clar 
-
Self Defense
Salut,CQB wrote:O sa vorbesc cu cei de la magazinele din Constanta sa vad daca se poate sa mi-l trimita la ei, daca nu o vizita pana la Tulcea e mai ok decat pana la Bucuresti clar
Merita sa mergi si pana la Bucuresti dupa el, crede-ma.
Fort 12RM cal. .45 Rubber
Cum spune un coleg de forum,parerile personale au marele merit de a nu fi nimeni obligat sa tina seama de ele.
Drept pentru care spun si eu parerea mea,pe care o sustin si o semnez,vis a vis de fort .45 : nec plus ultra !
Am fost ieri in poligon mai mult sa ma intalnesc cu fetze cunoscute si pasionate de "prastii".
Mai voiam sa vad pe viu fort-ul 17 in calibru .45.
Dar a fost mai mult de atat!
A venit cineva,nu spun cine,persoana importanta,cu un fort 12 calibru .45 .Si cu "boabele" aferente,adica un pic peste 400.(patru sute)
Si s-a tras!Si s-a tras!Si iar s-a tras!
De am plecat acasa cu sentimentul acut ca o sa urmeze o furtuna in familie,apropo de finante.
Ca mi s-a pus pata pe pardalnicul asta de pistol!
La 5 metri le grupezi intr-o carta de joc.Dar am tras si de la aproape 20 de metri si le-am bagat in tinta de A4.Pe toate!
Si la tragerea instinctiva,fara ochire,merge grozav!Poti sa te duci linistit la IPSC, ca nu te faci de rusine!
Si daca nu aveam probleme cu ochelarii,zic eu ca faceam si desen pe foaie!Dar baba cand nu poate sa joace,zice ca nu sunt lautarii buni!
Si dupa ce s-a tras ca la nunta,teava era curata si incalzita corespunzator.Nici macar un incident.Totul perfect!
Iar de cartusul .45 ce sa zic!Cred ca e cea mai buna gaselnita in domeniul autoapararii.
Singura problema ar fi sentimentul de mila pe care l-ai incerca fata de ala in care ai trage.Garantat,dauna totala!
Toti cei prezenti,cred eu,au luat in seama varianta schimbarii calibrului.Adica in .45!
Nimeni n-a avut decat cuvinte de lauda.
Multumesc lui Dan si Liviu de la MLD pentru ocazia data de a putea proba acest calibru si pistol si le pun in carca viitoarele mele discutii cu nevasta,
referitoare la finantele familiei.
Drept pentru care spun si eu parerea mea,pe care o sustin si o semnez,vis a vis de fort .45 : nec plus ultra !
Am fost ieri in poligon mai mult sa ma intalnesc cu fetze cunoscute si pasionate de "prastii".
Mai voiam sa vad pe viu fort-ul 17 in calibru .45.
Dar a fost mai mult de atat!
A venit cineva,nu spun cine,persoana importanta,cu un fort 12 calibru .45 .Si cu "boabele" aferente,adica un pic peste 400.(patru sute)
Si s-a tras!Si s-a tras!Si iar s-a tras!
De am plecat acasa cu sentimentul acut ca o sa urmeze o furtuna in familie,apropo de finante.
Ca mi s-a pus pata pe pardalnicul asta de pistol!
La 5 metri le grupezi intr-o carta de joc.Dar am tras si de la aproape 20 de metri si le-am bagat in tinta de A4.Pe toate!
Si la tragerea instinctiva,fara ochire,merge grozav!Poti sa te duci linistit la IPSC, ca nu te faci de rusine!
Si daca nu aveam probleme cu ochelarii,zic eu ca faceam si desen pe foaie!Dar baba cand nu poate sa joace,zice ca nu sunt lautarii buni!
Si dupa ce s-a tras ca la nunta,teava era curata si incalzita corespunzator.Nici macar un incident.Totul perfect!
Iar de cartusul .45 ce sa zic!Cred ca e cea mai buna gaselnita in domeniul autoapararii.
Singura problema ar fi sentimentul de mila pe care l-ai incerca fata de ala in care ai trage.Garantat,dauna totala!
Toti cei prezenti,cred eu,au luat in seama varianta schimbarii calibrului.Adica in .45!
Nimeni n-a avut decat cuvinte de lauda.
Multumesc lui Dan si Liviu de la MLD pentru ocazia data de a putea proba acest calibru si pistol si le pun in carca viitoarele mele discutii cu nevasta,
referitoare la finantele familiei.

-
anubis2612
Ce ne facem acum noi astia care avem fort de 9mm daca .45 este atat de puternic?:d
Daca stiam ce o sa apara mai asteptam...
Daca stiam ce o sa apara mai asteptam...
Avantaje si dezavantaje sunt pentru fiecare calibru. Eu sunt multumit de 9 mm. Ai munitie ok - nu cred ca daca isi ia o bila de 9 mm e mai fericit ala ca in cazul in care ai .45 -, capacitate mare la incarcator, pretul este mai mic la munitie, mai multi producatori /importatori.
In rest ai acelasi pistol ...
In rest ai acelasi pistol ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
my favorite gun
telesystems
Buna din nou. Mi-am incercat si eu cele 100 de cartuse cumparate zilele trecute (Fort 17 cal 0.45)...minunat..imi era teama oarecum ca am luat un moft de 2000 RON...nuu..de loc. Putere impresionanta de la 5-6 m, perforeaza o oala de email clasica sau face o gaura de 4 centimetrii adacime intr-un bloc de BCA. S-a blocat o singura data dupa primul foc,cand al treilea cartus a incercat sa intre si el pe traseu. s-a rezolvat prin impingerea lui cu degetul inapoi in incarcator. Arcul e cam tare, al 8-ulea cartus abia intra.
Parerea mea e ca ar fi bine sa se dea liber la pistoale si mitraliere in romania .Sa fie ca masinile acum numai ai loc de masini.Asa sa fie si cu pistoalele.Sa se dea voie sa se vinda si sa se cumpere pistoale la liber fara prostii din astea precum autorizatii,permise,fisa medicala,si alte prostii din astea asta numai ca sa umble lumea pe drumuri ca prostii de la un birou la altul,mai mare bataia de joc.UUUUUUU?!!Eu unul chiar acum as cumpara un pistol cu gloante sau cu bile de cauciuc,la negru.0721384962