Unde vom ajunge?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
MihaiStanila

Unde vom ajunge?

Post by MihaiStanila »

Dragi forumisti, pasionati de arme, letale sau nu, vreau sa va aduc in atentie un (nou) caz in care ni se dovedeste (a cata oara?) cat de lipsiti de aparare suntem. Butonand radioul dimineata in masina am aflat, nedumerit, cum ca un individ care era cercetat penal a fost prins pe scarile unui tribunal, avand asupra lui o arma LETALA, cu glont pe teava, asteptand un rival. De ce? E lesne de aflat, doar nu ca sa-i dea un buchet de flori. Problema mea e:
Cum Dumnezeu cei care au avut de infruntat un sistem greoi si comunist abia au reusit sa isi procure o arma de autoaparare, NELETALA, si se gandesc de 10 ori inainte de a o folosi, de teama consecintelor, iar INTERLOPII au LETALE dupa bunul plac?
De ce nu ni se da dreptul la a avea o arma letala? Politia nu face fata nici ca efectiv, nici ca si dotari, unei lupte cu interlopii. Si atunci, ce facem? Daca intra unul peste tine in casa ce faci? Cooperezi, ii dai tot si speri sa nu te schingiuiasca/omoare?
Legea e de o tampenie cat China, iar modalitatile noastre de aparare impotriva clanurilor sunt prea putine pentru a fi cu adevarat eficiente.
Si atunci, dragi colegi de suferinta, unde vom ajunge?

Si, evident, si linkul:http: http://www.b1.ro/stiri/eveniment/un-tan ... dd_comment
sith

Re: Unde vom ajunge?

Post by sith »

Welcome in club ... Avem alesii pe care ii meritam ...
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
fane satar

Salut

Post by fane satar »

Vom ajunge unde meritam...arme cu glont cum ai spus si tu au interlopii.Cei care platesc taxe la stat si sunt cetateni onorabili au dreptul doar la pocnitori cu bile de cauciuc,interlopii au relatii cu traficantii si cumpara arme la negru....LIBER LA ARMELE CU GLONT!!!
ROHM RG88
FORT 17R .45 rubber
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Imi permit o propunere, incearca sa faci asa un fel de sondaj de opinie simplu printre cunoscutii tai si incearca sa afli cam care e opinia lor despre arme in general si in special ce parere ar avea daca populatiei civile fara discriminari i s-ar permite sa achizitioneze arme letale, pe glont. Iti spun de pe acum ca ai sa fii surprins ce refractari sunt oamenii din jurul nostru la aceste idei si ce tare se sperie cand afla ca ar fi posibil ca 'civilii" sa aiba arme letale.

Politicienii romani, fiind mai degraba interesati de imaginea lor in fata electoratului decat de initiative legislative sanatoase si in interesul electoratului, vor face mereu asa incat aceasta imagine a lor sa fie cat mai bine protejata. Controlul strict al armelor, chiar si mai strict decat acum, este o masura foarte pe placul romanilor, creindu-se falsa impresie ca asta ar creste siguranta cetateanului. Asadar parerea mea e ca nu neaparat autoritatile sunt de vina ci mai degraba populatia care indirect "cere" astfel de masuri.

Intr-un cuvant, vei observa ca oamenii de rand se tem de arme si de cei ce le poseda, pentru ca acest popor are o cultura a armelor foarte slab dezvoltata (exceptie fac zone de prin ardeal si in general pe la munte), iar autoritatile le fac pe plac pentru ca si lor le convine, guvernantii la randul lor se tem de populatia inarmata.
Asadar, nu e neaparat vina "lor" ci mai degraba "a noastra".
dandana

Post by dandana »

eu cred ca mass-media si alte institutii ar putea face o "scolarizare" a mentalitatii omului de rind in privinta armelor, si daca ar explica ca infractionalitatea va scadea ca in alte stat atunci cind dai drumul la arme letale, sunt convins ca romanul care este prost de felul lui, dar nu timpit va intelege.
Dar nu se vrea. nu stiu de ce, dar nu se vrea.
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
tiger

Post by tiger »

Inchipue-ti ratingul unei televiziuni prezentand aceeasi stire in doua moduri:
-"Impuscaturi ca in vestul salbatic in plina strada, autorul este cercetat de catre politisti, cele trei victime (infractorii, care nu au avut poate decat o mica vanataie) au fost duse la spital"

-"un barbat a reusit sa-si salveze viata sa si a familiei sale cu ajutorul unui pistol cu bile, obtin legal si pentru care avea permis, cei trei atacatori au fost arestat de politisti"

Ce spui? Care reportaj e mai romanesc? care prinde mai bine la stirile de la ora 5? care place mai bine la concetatenii nostrii?
Raspunsul il stim cu totii. Din pacate :evil:
La asa oameni, asa conducatori.
Post Reply