Pistol cu glont

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

aurorauno

Re: Pistol cu glont

Post by aurorauno »

100? parca 50..
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "
'
nedumeritu

Post by nedumeritu »

aurorauno wrote:100? parca 50..
Pai, se uita si la om... :lol: :lol: :lol:
Ce imi plac glumele mele, domle'!

Acum pe bune, politica de aplicare legii este relativ laxa si
se aplica de la judet la judet, se pare.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
sith

Post by sith »

BARTHY 2 wrote:
sith wrote:Chestia asta ar merge la noi? Legal vorbind, pentru a trage low cost in poligon de exemplu.

http://www.kimberamerica.com/1911/rimfi ... ersion-kit
....si cu conditia sa fii sportiv legitimat la un club de tir. cat de curand va intra in vigoare legea modificata si atunci doar sportivii de cat. I-a. cam asa vine treaba cu 22lr-ul pe la noi.
Si care o are pe .22lr acum ce face? O vinde si-si ia bashcheti?
Owning a nice firearm and not shooting it is like being married to a supermodel and not sleeping with her.
my favorite gun
telesystems
aurorauno

Post by aurorauno »

nedumeritu wrote:Acum pe bune, politica de aplicare legii este relativ laxa si
295 spune ,zic eu,clar : art 44 alin 2
(2) Cantitatea de munitie care poate fi detinuta de persoanele prevazute la alin. (1) se inscrie in
permisul de arma de catre organul de politie care elibereaza acest document, dupa cum urmeaza:
a) pentru armele de aparare si paza, cel mult 50 de cartuse cu glont si 50 de cartuse fara proiectil,
pentru cate o singura arma de fiecare calibru;
'
nedumeritu

Post by nedumeritu »

aurorauno wrote:
nedumeritu wrote:Acum pe bune, politica de aplicare legii este relativ laxa si
295 spune ,zic eu,clar : art 44 alin 2
(2) Cantitatea de munitie care poate fi detinuta de persoanele prevazute la alin. (1) se inscrie in
permisul de arma de catre organul de politie care elibereaza acest document, dupa cum urmeaza:
a) pentru armele de aparare si paza, cel mult 50 de cartuse cu glont si 50 de cartuse fara proiectil,
pentru cate o singura arma de fiecare calibru;
VB in private, pe probe.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

sith wrote:
BARTHY 2 wrote:
sith wrote:Chestia asta ar merge la noi? Legal vorbind, pentru a trage low cost in poligon de exemplu.

http://www.kimberamerica.com/1911/rimfi ... ersion-kit
....si cu conditia sa fii sportiv legitimat la un club de tir. cat de curand va intra in vigoare legea modificata si atunci doar sportivii de cat. I-a. cam asa vine treaba cu 22lr-ul pe la noi.
Si care o are pe .22lr acum ce face? O vinde si-si ia bashcheti?
de ce te mira ? cu WUM nu a fost la fel ? dar vezi ca noi discutam de arme scurte nu de lungi. oricum nu a fost politia prea darnica in privinta pistoalelor in 22lr asa ca nu-s multi care au. majoritatea tot sportivi de cat. I-a sunt.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Guest

Post by Guest »

dias wrote:Salut la toata lumea! Ce parere aveti despre pistolul cu glont SMITH & WESSON MOD.SW9VE 9MM comercializat de Arrow? Care ar fi munitia cea mai buna de utilizat? Multumesc!
http://www.arw.ro/produs.php?p=5274
Un pistol bun, pe care pretul il face si mai bun! :wink:
Asta ca sa revenim in topic! :)
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
aurorauno

Post by aurorauno »

Perfect de acord!
'
dias

Post by dias »

bozo wrote:spune pentru ce vrei sa il folosesti, in ce coditii, etc...
nici un pistol nu e cel mai bun in toate privintele
Pentru autoaparare si, daca se va aproba, si la serviciu ca arma personala.
aurorauno

Post by aurorauno »

La partea cu arma personala mai dificil,am auzit cazuri dar rare...succes! :wink: Oricum merita banii!
'
dandana

Post by dandana »

cred ca o arma cu glont este cam mult pentu autoaparare. Nu cred ca cineva vrea neaparat sa omoare, ci doar sa il opresti sa ai timp sa "dispari". Si aici toul sta in mina legiuitorului care poate sa interpreteze cum vrea el. Adica tine de "noroc"
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
aurorauno

Post by aurorauno »

In toate tarile civilizate autoaprarea se face cu ..glont!Aia nici nu au pomenit de bilute de cauciuc!Sa zicem ca daca tot se intampla nenorocirea si iti este viata (a ta sau a familiei) in pericol nu iti pui nadejdea in acea biluta care e posibil doar sa-l gadile pe individ.Daca erau eficiente apareau si in tarile dezvoltate ca masura de protectie a populatiei,dar n-am pomenit pana acum pe la nimeni.Doar fostele tari comuniste,ramase cu urme de paranoia ca nu cumva armele sa se intoarca impotriva mai marilor au inventat minunatia de biluta.Asa ca eu spun ca nu este prea mult glontul pentru autoaparare!Nu cred ca exista diferente,sa spui intamplarea asta e mai putin periculoasa,pot sa scot pistolul neletal sa ma apar,sau asta e periculoasa dar nu indeajuns incat sa scot letalul! Pericolul e...unic!Si speri sa nu apara niciodata!Tu vrei sa ai timp sa "dispari" dar daca esti cu sotia,copilul?Ii antrenezi de maraton ca sa dispara si ei?Nu tine de noroc (norocul si-l face omul cu mana lui),tine de situatie si de felul in care reactionezi.Orice detaliu conteaza si poate sa faca diferenta!
'
dandana

Post by dandana »

in principiu ai dreptate...DAR... ma refeream la acea stare de a omori pe cineva. Si acum sincer daca esti cu "biluta" nu cred ca agresorul se va simti bine dupa un incarcator de 10-12 "bilute". Dupa care chiar si cu familia si copilul nu cred sa mai indrazneasca sa atace cind schimbi incarcatorul cu alte 10-12 "bilute".
Nimeni nu este in mod fundamental rautacios. Exista o logica in spatele fiecarui comportament. Scopul esential al activitatii umane este obtinerea starii de fericire, dar exista oameni care nu stiu ce tip de comportament le-ar fi mai folositor.
tdalin

Post by tdalin »

dandana wrote:in principiu ai dreptate...DAR... ma refeream la acea stare de a omori pe cineva. Si acum sincer daca esti cu "biluta" nu cred ca agresorul se va simti bine dupa un incarcator de 10-12 "bilute". Dupa care chiar si cu familia si copilul nu cred sa mai indrazneasca sa atace cind schimbi incarcatorul cu alte 10-12 "bilute".
Cu o singura exceptie sa nu se blocheze dupa primul foc. :wink:
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
aurorauno

Post by aurorauno »

Stricam topicul,aici se dorea discutia despre arme cu glont!Daca acel cineva incearca sa ma omoare riposta trebuie sa fie pe masura,daca acel cineva ma injura de mama sau imi da o palma riposta trebuie sa fie prin a pleca de la fata locului,nu prin a scoate pistolul cu bile sa ma apar.Aici este greseala,majoritatea se cred in situatie de autoaparare din orice altercatie verbala sau orice situatie mai tensionata.Eviti la maxim si suporti rusinea de a intoarce spatele atunci cand esti provocat si umilit,mai bine asa decat sa il omori!Ii faci un bine!Cat despre 10-12 bile,iti trebuie timp si spatiu sa le tragi,plus ca daca ii tragi 10-12 e posibil ca o biluta sa fie atat de a naiba incat sa aibe rezultatul unui glont(asta daca nu se blocheaza intre timp,vorba colegului),adica decesul individului,situatie in care ajungi de unde ai plecat,tot la "noroc" cum spui tu!Nu vreau sa mai deviem de la subiect,arma letala nu inseamana neaparat ca omori pe cineva,sa nu uitam ca o arma are 2 mari principii de "functionare",intai ataca psihologic,daca nu impresioneaza ataca si fizic. :) Ce e cel mai important este sa realizam ca autoapararea cu neletal trebuie aplicata in aceleasi situatii cu letalul,altfel nu evoluam sa poata avea toti glont.Daca eu ripostez la oricine se da smecher la mine,doar pentru ca stiu ca nu il omor n-am facut nimic....Deci nu este o arma mai buna de autoaparare una neletala,ca tot ca sa-ti salvezi viata o folosesti,adica in acele momente in care pentru a scapa esti in stare sa omori,daca altfel nu se poate!Pentru celelalte situatii si ceilalti smecheri de la coltul blocului exista sprayul cu piper,mare si utila inventie!! :D
'
Post Reply