Bine v-am regasit! Haideti sa va "povestesc" putin excursia la care am participat astazi pentru a obtine toate actele necesare in urma obtinerii permisului de port arma. Dupa ce am facut analizele respective (avizul psihologic etc.) ce m-au costat in jurul a 80 RON (toate facute intr-un singur loc, unde am dat de o doamna foarte draguta ce m-a asistat si mi-a vorbit foarte frumos), am obtinut cazierul judiciar, chitanta ce dovedeste ca am achitat taxa de 200 lei la trezorerie (optez pentru "urgenta"), copie dupa buletin, doua poze 4x5; am fost frumusel cu dosarul la Serviciul Arme si Munitii, unde mi s-a mentionat ca imi lipseste avizul psihologic (constient de asta, am fost oricum din motiv ca, ei inchideau la ora 12 si am vrut sa vad ce spun, de curiozitate). Persoana ce mi-a atras atentia asupra avizului, nu a fost decat o stimata "draguta si simpatica" doamna, ce a inceput cu din ce mi s-a parut a fi, un INTEROGATORIU, si anume:
"D(oamna): - Pentru ce iti trebuie tie (permisul si pistolul)?"
"E(u): - Invat la periferie, unde sunt cetateni de etnie rroma, si in special pentru siguranta mea"
"D: - Si ce pistol vrei sa-ti iei?"
"E: - Un FORT de 9mm P.A."
Dupa acest raspuns, parca i-am taiat creaca de sub picioare, parca si acum imi amintesc privirea si sclipirea din ochii ei ce au definit momentul care m-a etichetat "CRIMINAL -- COPIL CE A JUCAT PREA MULT COUNTER-STRIKE SI VREA SA UCIDA PE STRADA" (ceea ce nu este cazul, din contra).
Bineinteles, a venit o intrebare si o afirmatie (din partea ei) MAGNIFICA, citi doar va implor, in continuare si ramaneti ingroziti.
"D: - Dar la ce-ti trebuie tie? O sa il tii decat acasa, la domiciliu! Nu ai voie cu el la tine! Ia-ti unul cu gaz, stii ca daca vreau vorbesc cu sefu sa-ti respinga cererea"
La care am ramas stupefiat, doamna asta chiar are tupeul sa decida in locul meu? Sa-mi spuna ea ce sa imi iau EU?! Bineinteles, imediat am venit cu raspuns, din moment ce incepuse sa ma ia si cu legi (imediat am sa mentionez ce mi-a notat si unde mi-a notat), ulterior dupa afirmatia de mai sus.
"E: - Doamna, stiu care sunt consecintele, nu am sa omor lumea pe strada ca asa m-a apucat pe mine, iar din cate stiu eu, am varsta necesara si indeplinesc toate conditiile."
Bineinteles, a fost de acord cu mine spunand "Da, ai varsta necesara,
e dreptul tau". Daca ea insasi a mentionat ca e dreptul meu, atunci ce rost are toata aceasta "morala". Desigur, am uitat sa va mentionez ca mi-a tot pomenit ca sunt inca un copil si nu as vrea sa ma aleg de la varsta asta cu un dosar penal.
Eu inca sunt in ceata, de unde acest tupeu (vorbindu-mi pe un ton mai rastit si de sus dand impresia ca mai are putin si sparge vreun geam cu nasul la cat de lung si "inalt" il are) fata de mine? Daca am 20 de ani asta inseamna ca sunt vreun retardat ce se apuca de tras pe strada? Am trecut prin destule patanii, si pe pielea mea si din ce am vazut. Cu siguranta nu te ajuta artele martiale sau "baietii din gasca" cand 10 tigani te alearga cu topoarele pe strada si iti dau cu picioarele in masina.
Toate acestea fiind spuse, as dorii sa ma lamuriti cu un lucru, va implor, DE CE ACEASTA FEMEIE INCANTATOARE si-a tot impus punctul de vedere (faza cu tinerea pistolului doar la domiciliu)? Cand eu clar am sa bifez pentru a-mi fi eliberat in caz de "URGENTA" (pentru asta am platit) si "PORT SI FOLOSIRE". De ce dansa si cu inca un domn, m-au "asaltat" cu afirmatii ce impuneau sa-mi iau pistol cu gaz si nu cu bila de cauciuc (asta fiind decizia mea si nu a lor). Iar in legatura cu legile (ca m-a tot batut la cap cu legea si i-am dat putin peste nas in acest caz), mi-a notat pe cererea pentru eliberarea autorizatiei de port si folosire arme neletale (pe verso a acestei foi) la rubrica "alte mentiuni efectuate de organul de politie" urmatoarele (si citez):
1) Lg. 295/2004 actualizata pana la 31.05.2010 - art. 69 (<-- cred, nu se intelege prea bine)
2) COD PENAL art. 44, 45, 145, 279
Eu nu mai inteleg nimic de aici, membrii acestui forum mi-au spus ca totul este in regula, pot sa-mi depun dosarul (asta intelegand ca voi putea sa-l port la mine si sa-l folosesc ca pana la urma de-aia il achizitionez, cand vine Gigi Smenaru ce are scris pe geaca HARMANI cat capul meu de mare cu inca 4 jugalai de prin canalizari "inarmati" cu cutite sau dracu stie, sa-l folosesc, nu sa-l tin pe post de bibelou). Am fost sfatuit sa imi tin rabdarea si sa fiu calm, ceea ce am si fost, am incercat sa ii explic doamnei pe un ton cat mai calm si amabil posibil ca nu sunt vreun nebun ce incearca sa omoare lumea pe strada desi am doar 20 de ani. Ah si sa nu uit, mi-a turnat pe gat articolele ce mentioneaza starea de necesitate si cele ce aduc in "discutie" locurile aglomerate si asa mai departe, spunandu-mi clar ca eu nu pot sa-l iau la scoala, decat sa-l tin in casa, la domiciliu si atat (facand referire ca are puterea de-ai spune "sefului" sa imi respinga cererea). Eu asa ceva n-am mai intalnit si rau imi pare ca am dat de tufa asta batuta-n cap, tare mult m-am abtinut de la a ii spune sa vina cu mine o saptamana la liceul la care invat, intre tigani si sa vedem daca o sa ii convina, dar nu, trebuie sa dea ei din gura si sa ma priveasca drept psihopat.
Imi puteti da sfaturi? Sau cum altfel ar trebuii sa procedez, sau sa abordez toata aceasta situatie?
Bineinteles, acum am sa ma pun pe ros legea si sunt curios ce articole mi-a descris ea, sunt sigur 100% ca sunt cele ce implica locurile aglomerate s.a.m.d.