Material si constructia Fort si GP

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

macarici

Re: Material si constructia Fort si GP

Post by macarici »

Vasea wrote:
A dreptate dar ce zici de Fort 10 la marimea lui cum a mers 30 focuri?
Nu discut "veleitatile artistice" ale fortului10!
S-a prezentat peste asteptari,la gabaritul lui!
Da' am si eu niste idei,putine,fixe si preconcepute! :lol: Un pistol,ca sa-mi placa mie,
trebuie neaparat sa aibe cocos exterior.Sa-l poti folosi si single si double action.
Adica sunt eu mai conservator, si la arme si la principii. :wink:
Fortul 12 si 17 sunt pentru purtatul zilnic,neostentativ,iar ce depaseste in gabarit,se preteaza ca arma de serviciu
sau de poligon.GP prea pare arma pentru trupele de asalt !
Image
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

macarici wrote:
Vasea wrote:
Da' am si eu niste idei,putine,fixe si preconcepute! :lol: Un pistol,ca sa-mi placa mie,
trebuie neaparat sa aibe cocos exterior.Sa-l poti folosi si single si double action.
Fortul 12 si 17 sunt pentru purtatul zilnic,neostentativ,iar ce depaseste in gabarit,se preteaza ca arma de serviciu
Hai nu mai fi mofturos ca nici tu nu umblii cu cocosul pe dinafara. :mrgreen:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
nicutu

Post by nicutu »

Cocosul e mai bine protejat cand sta inauntru. Astfel, sunt evitate suprizele cand trebuie cu adevarat sa fie afara. :wink:
Fort-10R
haiosu

Post by haiosu »

macarici wrote:
Vasea wrote:
gresit... de parexamplu, eu vad fort 18 la oameni precum cyrus12, argusz, dcrist, slyder,uomu...asta asa "la repede" ti-am zis cateva persoane. mai are barthy un preten in a carui mana 18-le arata cum arata la mine in mana 10-le... :roll:
haiosu

Post by haiosu »

nicutu wrote:Cocosul e mai bine protejat cand sta inauntru. Astfel, sunt evitate suprizele cand trebuie cu adevarat sa fie afara. :wink:
asta imi aduce aminte de o piesa de teatru pe care am vazut-o acum vre-o 30 de ani:"cocoselul neascultator" :lol:
cred ca multii copii au vazut-o, si cand s-au facut mari...tot au avut probleme cu "cocoselul neastamparat si neascultator" :wink: :mrgreen:
haiosu

Post by haiosu »

BARTHY 2 wrote:
macarici wrote:
Vasea wrote:
Hai nu mai fi mofturos ca nici tu nu umblii cu cocosul pe dinafara. :mrgreen:
o avea grija la ...fermoar?!? :twisted:
macarici

Post by macarici »

Am sa ma citez pe mine insumi: un pistol,ca sa-mi placa mie,trebuie sa aibe cocos exterior si sa traga sa si da!
Altora,poate sa le placa cu doua ,trei cocoase,sau fara !Treaba fiecaruia!
Image
bogdan4235

Post by bogdan4235 »

Exista poze cu Xopxe1 cu rama crapata, este vorba de versiunea ruseasca cu sicane a lui 17T, dupa ce a explodat pe teava un cartus AKBS (bila cauciuc cu miez de otel). Sunt cazuri izolate, datorate munitiei proaste si neconforme. Cei de acolo trag intr-o veselie cu astfel de cartuse, deci presupun ca majoritatea nu au avut probleme. Diferenta intre Fort 12 si 17 este ca 12 rezista la un asemenea "tratament". Informatiile si pozele se pot gasi pe forumurile din Rusia.
Nu stiu ce pistol cu rama din polimer ar rezista la asa ceva.
Totusi, de aici si pana la Fort 17 crapat cu munitia de la noi este cale lunga...
Mi se pare ciudat sa vad ca cineva da cu 17 de pamant si ridica in slavi GP, care este tot polimer...

Am Fort 12 si am avut Fort 17. Ambele fabricate in 2010, din lotul MLD. Urmarind pozele cu 17 aduse de la Chisinau, pot spune ca cel cumparat de la MLD fabricat in 2010 este mult mai bine finisat. Este chiar mai bine finisat si decat 12.
Cu Fort nu am avut nici un blocaj pana acum, iar precizia este foarte buna pentru bila.
12 pare putin mai mic, din cauza culatei rotunjite si a lipsei sinei de accesorii.
Cea mai importanta sursa de informatii despre performantele unei arme este feedback-ul utilizatorilor, iar aici Fort-urile stau excelent, ma refer la fiabilitate si precizie. Restul sunt povesti, mai mult sau mai putin.
Eu nu am avut nici o problema cu Fort-urile din "noua generatie", daca vreti sa va luati unul, il recomand fara nici o ezitare, indiferent daca este 12 sau 17.

Asta nu inseamna ca intr-un viitor apropiat nu o sa cumpar si un GP.
Fort 12R cal. 9mmPA
Vasea

Post by Vasea »

Si mie mi-ar fi placut un Grand Power dar dupa poligonul din 25 sept m-am hotarat sa mai astept, poate il imbunatatesc, eu nu prea sunt adeptul ca o arma sa mearga doar cu un tip de munitie, ce faci daca nu o gasesti il tii pe post de bibelou? Doar banii nu cresc in copaci, daca tot o cumperi trebuie sa-si merite banii, arma trebuie sa functioneze cu orice tip de munitie (bineinteles in calibrul sau) fara blocaje etc, doar nu o cumperi de bibelou. Asa ca am sa astept pina la urmatorul import daca sunt functionale indiferent de munitie si starea vremii, m-ar interesa si pe mine, daca nu, atunci ma orientez la alta marca, mai am timp nu ma grabeste nimic.
haiosu

Post by haiosu »

corect vasea. si dupa cum ai vazut fortul chiar trage cu tot! cele mai slabe rezultate chiar cu munitia sa-fort-apoi urmeaza libra si in sfarsit mfs-urile.
Vasea

Post by Vasea »

haiosu wrote:corect vasea. si dupa cum ai vazut fortul chiar trage cu tot! cele mai slabe rezultate chiar cu munitia sa-fort-apoi urmeaza libra si in sfarsit mfs-urile.
Adevarat, nu pot sa neg calitatile Fortului, am tras personal cu toate tipurile de munitie fara nici un fel de problema sunt arme f. bune, functionale, poate mai sunt si altele dar pot sa spun din "putina" mea experienta ca Fortul corespunde cerintelor si se poate numi arma de autoaparare.
sassu

Post by sassu »

Am inteles ca rezultatele de la poligon nu sunt publice , imi poate da cineva pe pm rezultate cu fort 12 si 10 cu diferite munitii , incerc sa compar cu 10x22 si sa ma conving sa-mi iau si un fort .Multumesc anticipat.
Vasea

Post by Vasea »

Organizator intilnire poligon 25 sept a fost romsdc, decizia daca trasmit aceste rezultate apartine membrilor si proprietarilor armelor, nu sunt teste specializate, nu a venit o firma sa-si probeze armele cu personal propriu.
Doar proprietarii armelor pot spune cum a mers, fiecare si-a testat propria arma, oricum pe forum s-au discutat calitatile fiecarei arme, bineinteles participand la o tragere in poligon vezi multe arme si comportarea lor reala
sassu

Post by sassu »

Am 10 x22 Record cop , am tras si cu fort doar cu munitie fort ( de asta intreb de putere ), crede-ma ca stiu ce vreau, oscilez intre f10 si 12 functie de practicabilitate . Vreau ceva purtabil 100% , un subcompact e ideal . Asta si am . Am intrebat de putere pt ca stiu ce poate un 10 x22 nu stiu ce poate un 9x22 libra sau mfs nu vreau rezultate specializate .Revin cu rugamintea adresata anterior( la poligon as veni cu cea mai mare placere , sunt din constanta si e mai greu ) .
Vasea

Post by Vasea »

Eu unul personal nu am nici fotografii nici film nimic, de la poligonul din 25 sept, insa am testat cateva arme prin bunavointa proprietarilor, eu am venit sa vad, sa incerc nu mi-am luat notite. pot sa spun insa ca am vazut la treaba toate armele Fort, un GP, si altele, printre care pot sa sun ca Fort 10 a tras cu toate tipurile de munitie chiar si MFS, fara nici un blocaj am vazut-o si ma uimit, e mica usor de purtat merge perfect ca arma subcompacta, purtabila 100%, ca putere toate F trag cam la fel difera doar dupa munitia folosita, eu unul nu am vazut munitia de 9mm MFS in comert cum nu am vazut nici GP de 9 mm. In poligon au fost aduse de unul din participanti . Si eu sunt curios daca vor aparea in comert oricum nu stiu daca aceste munitii sunt recomandate pt toate tipurile de arme, eu stiam ca MFS de 9mm este pentru Grand Power, asa a fost prezentata, dar nu este in comert dupa cunostinta mea.
Last edited by Vasea on Sun Oct 03, 2010 11:36 pm, edited 5 times in total.
Post Reply