CZ 2075 RAMI vs. Fort 10R

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nicutu

CZ 2075 RAMI vs. Fort 10R

Post by nicutu »

Bine v-am gasit :D

Banuiesc ca sunt multi printre noi care cauta un pistol cu bila mic (de purtat zilnic), puternic si fiabil, diponibil in Ro. Citind forumul si site-urile firmelor de profil, am ajuns la concluzia ca sunt 2 variante disponibile CZ 2075 RAMI si Fort 10R. Am eliminat WASP din motive care tin de teava si precizie.
Lasand la o parte diferenta de pret, ce recomandati?

Multumesc
Fort-10R
Babanu

Re: CZ 2075 RAMI vs. Fort 10R

Post by Babanu »

unde se vinde in romania CZ 2075 Rami?
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

CZ 2075 RAMI nu este in nici un caz o arma de dimensiuni mici, specificatiile sale tehnice o descriu drept o arma de dimensiuni medii. Este cam cat un FORT 17 si in nici un caz comparabila la dimensiuni cu FORT 10 sau WASP.

Cat priveste recomandarea ceruta, daca vrei o arma mica, din otel, usor de purtat zilnic si care trage fara probleme cu toate munitiile in cal. 9mm Rubber existente acum pe piata, recomand FORT 10R.

In momentul acesta CZ2075 RAMI cu bile de cauciuc nu comercializeaza nici o firma abilitata in acest sens, cel putin nu dupa cunostinta mea, asadar, daca vrei o arma de dimensiuni medii asa cum este CZ 2075 RAMI, recomand FORT 17R, o arma indelung testata si foarte apreciata de posesorii romani. Daca vrei o arma cu bile de cauciuc pe care sa o folosesti mai mult in poligon si mai putin pentru purtare frecventa, recomand FORT 18R, 14R sau astepti pana ce apare la vanzare GP T910, toate trei sunt arme foarte precise datorita tevii mai lungi dar destul de dificil de purtat zilnic datorita dimensiunilor.
nicutu

Post by nicutu »

Babanu wrote:unde se vinde in romania CZ 2075 Rami?
Fara intentia de a face reclama, RAMI se gaseste la Oradea
Am observat si eu din caracteristici ca nu este o arma prea mica. Nu prea am inteles de ce este introdusa la categoria SUBCOMPACT. Totusi, CZ vinde inclusiv un accesoriu care permite purtarea la picior, in interiorul pantalonului.

Pe de alta parte, Fort10R exista pe site-ul producatorului (in alte limbi decat engleza) dar imi ridica urmatoarele semne de intrebare, prin comparatie cu RAMI:
-foarte putine opinii exprimate de detinatori (pe forumul acesta, un singur detinator si-a spus parerea)
-fotografia oficiala e foarte diferita de cea oferita pe site-ul vanzatorului roman (ex. poza de la Fort prezinta o arma din metal)

Fara intentia de a fi carcotas, sper ca cei cunoscatori sa ne ofere informatii/explicatii pertinente.

Multumesc
Last edited by nicutu on Thu Aug 19, 2010 9:59 pm, edited 1 time in total.
Fort-10R
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Cum naiba sa te apuci sa compari
CZ RAMI 2075 rubber cu un CZ 83 rubber - model strecuratoare?!
Strecuratoarea CZ 83 rubber
Strecuratoarea CZ 83 rubber
gaura-cz-83.jpg (67.57 KiB) Viewed 15376 times
Imagina intreaga aici:
Image
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Bill

Post by Bill »

La Oradea au intr-adevar CZ Rami dar numai varianta pe 9 Luger, nu au si modelul cu cauciuc. Si intr-adevar, nu este foarte mica Este din otel si practic este un CZ 75 cu crosa si teava taiate (pe crosa incap trei degete), dar au si magazii care prelungesc crosa. Dar este destul de masiv.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Bill wrote:La Oradea au intr-adevar CZ Rami dar numai varianta pe 9 Luger, nu au si modelul cu cauciuc. Si intr-adevar, nu este foarte mica Este din otel si practic este un CZ 75 cu crosa si teava taiate (pe crosa incap trei degete), dar au si magazii care prelungesc crosa. Dar este destul de masiv.
Cu scuzele de rigoare, dar opinia mea personala de care nu se impiedica nimeni, cum bine zici, este ca
nu exista nici o legatura intre cele doua CZ-uri, adica rami 9mm Luger si CZ rami 9 mm rubber.
Poate doar culoarea, pe alocuri...
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
nicutu

Post by nicutu »

Desi topicul a deviat putin, am aflat ca pistolul potrivit pentru mine e Fort-10R. Prin urmare, l-am cumparat :D
Primele impresii statice:
-putin mai bine finisat decat "fratii" mai mari.
-constructie otel-polimer
-destul de echilibrat pentru dimensiunea lui.
-foarte potrivit pentru a fi purtat zilnic de catre un barbat, pentru o femeie - recomand WASP
-culoare neagra (pentru cei care au presupus ca e desert storm).

Cu prima ocazie, o sa revin cu teste din poligon.

Nicu
Fort-10R
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Daca esti in Bucuresti sau nu iti este prea greu sa ajungi in Bucuresti, incearca sa urmaresti pe forum la ROMSDC cand se organizeaza urmatoarea sedinta la poligon, locatia de la ultimele doua intalniri a fost foarte faina, baietii sunt foarte de treaba si au un chronograf, munitie de la diferiti producatori, cantar de precizie, vointa si cunostintele cerute sa faca toate calculele necesare ca sa vezi cam pe unde se califica arma+munitia ta ca putere. Din cate stiu eu nu a fost testat inca FORT 10 asa ca se vor obtine astfel informatii utile tuturor.
nicutu

Post by nicutu »

Multumesc Safe&Sound, forumul respectiv tocmai s-a desfintat :?
Fort-10R
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

nicutu wrote:Multumesc Safe&Sound, forumul respectiv tocmai s-a desfintat :?

Ia mai incearca o data aici: http://www.romsdc.ro/forum/ , inregistreaza-te si apoi mergi la sectiunea "Utile" unde vei vedea ce vor decide baietii pentru o intalnire la poligon in luna august. Daca nu merge nici asa, ia legatura cu haiosu aici pe PM si roaga-l sa te ajute sa te inscrii si sunt convins ca te va ajuta. Succes!
haiosu

Post by haiosu »

Safe&Sound wrote:
nicutu wrote:Multumesc Safe&Sound, forumul respectiv tocmai s-a desfintat :?

Ia mai incearca o data aici: http://www.romsdc.ro/forum/ , inregistreaza-te si apoi mergi la sectiunea "Utile" unde vei vedea ce vor decide baietii pentru o intalnire la poligon in luna august. Daca nu merge nici asa, ia legatura cu haiosu aici pe PM si roaga-l sa te ajute sa te inscrii si sunt convins ca te va ajuta. Succes!
tocmai ce a avut acceptul la inscriere :mrgreen:
nicutu

Post by nicutu »

Corectie. Forumul respectiv e functional. Problema e cu userul meu.

Nicu
Fort-10R
haiosu

Post by haiosu »

nicutu wrote:Corectie. Forumul respectiv e functional. Problema e cu userul meu.

Nicu
mai incearca. teoretic ar trebui sa mearga, acuma
cipix

Post by cipix »

Salut, am si eu nisde nedumeriri.
Aceste pistoale Fort sunt cu gloante cu bile de cauciuc, nu? In ce categorie intra in Anexa? Nu sunt arme de foc avand in vedere ca expansiunea are la baza detonarea unei capse, si prin urmare detinatorul necesita indeplinirea conditiilor art. 15 din Legea 295/2004 ?
Post Reply