Munitia 10x28

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

haiosu

Re: Munitia 10x28

Post by haiosu »

deocamdata e cam vacanta, ca sa zic asa, insa ne mai intalnim cand si cand... arunca si tu ub ochi pe www.romsdc.ro/forum
te asteptam
cristianbuta

Post by cristianbuta »

sunt inregistrat si pe romdsc dar pb e ca eu sunt din sb,si la buc mai rar ajung,mai ales ca am "antecedente" la deplasarile in buc :D stie ea dna mea ce........
violiv

Post by violiv »

haiosu wrote:din cauza fulgilor de...gasca,rata si alte pasari, a aparut o gaura neagra stelara a mamicutei ei de materie. ma rog, nu e chiar gaura, ci e ditamai crapatura, practic un sir prelungit de mici, mici gaurici una langa alta. marele canion de pe camasa, de pe tub.
priviti si va minunati lume!
ma rog, nu e chiar de mirare...dar...
Sa crape tubul unui cartus nu e chiar asa de mirare, e un incident care se intampla suficient de frecvent ca majoritatea fabricantilor seriosi de arme serioase sa-si prevada armele cu un sistem ce deviaza gazele ce ies prin crapatura intr-o directie sigura pentru mutra celui care trage. E drept ca se intampla mai frecvent la munitii de pusca, ce lucreaza la presiuni mai mari, dar e obisnuit si la cele de pistol. Minune e ca ti s-a intamplat abea cum la cat ai tras :wink:
nedumeritu

PRETURI DE VARA IN ARDEAL

Post by nedumeritu »

Ce sa zicem de preturile din Ardeal!?
Or fi bune, or fi rele, judecati singuri.
Pretul la CZ 83
Pretul la CZ 83
pret-cz-83.jpg (77.06 KiB) Viewed 3325 times
ia cu munitia:
Preturi la munitie
Preturi la munitie
pret-munitie.jpg (133.17 KiB) Viewed 3329 times
Imaginile intregi aici:
Image Image
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Babanu

Post by Babanu »

e aproape Ardealul de Bucuresti? :P Ca as trage o vizita sa-mi achizitionez una alta :mrgreen:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Babanu wrote:e aproape Ardealul de Bucuresti? :P Ca as trage o vizita sa-mi achizitionez una alta :mrgreen:
Aproape, dară, aproape, de când ne ştim!
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
haiosu

Post by haiosu »

violiv wrote:
haiosu wrote:din cauza fulgilor de...gasca,rata si alte pasari, a aparut o gaura neagra stelara a mamicutei ei de materie. ma rog, nu e chiar gaura, ci e ditamai crapatura, practic un sir prelungit de mici, mici gaurici una langa alta. marele canion de pe camasa, de pe tub.
priviti si va minunati lume!
ma rog, nu e chiar de mirare...dar...
Sa crape tubul unui cartus nu e chiar asa de mirare, e un incident care se intampla suficient de frecvent ca majoritatea fabricantilor seriosi de arme serioase sa-si prevada armele cu un sistem ce deviaza gazele ce ies prin crapatura intr-o directie sigura pentru mutra celui care trage. E drept ca se intampla mai frecvent la munitii de pusca, ce lucreaza la presiuni mai mari, dar e obisnuit si la cele de pistol. Minune e ca ti s-a intamplat abea cum la cat ai tras :wink:
nu mi se pare normal nici la o arma de vanatoare, si mai ales la o arma de autoaparare...
de ce?!? pai daca la arma de vanatoare, in catare aveai ursul care venea spre tine? sau mistretul?!? daca e caprior, nu e bai... ca ala nu vine sa te pape.
la arma de autoaparare e bai mare... ca de aia e de autoaparare...
ce sa mai zic de vestita munitie sadu, trasa cu vestitul gloc, facut poc si nu plecat glont din cartus... dovada exista, am si eu si dcrist asa ceva, iar martori au fost multi (la joita)... pai daca era tinta reactiva, si in timp ce pocnitoarea mea face fas, a tintei face poc?!? poate mai e o sansa cu o vesta antiglont insa culmea ghinionului ar fi un headshoot... nu e problema, ca doar tot vor astia sa dea 25 % afara si din structurile militare... :evil:
violiv

Post by violiv »

Normal nu este si incidente de acest fel sunt rare dar nu complet inexistente. Conform unei legi a "fizicii umane" oricat te-ai stradui sa faci ceva perfect, inexactitati tot o sa fie.
Cat despre incidentul cu tras si neplecat, s-a intamplat si mai rau: tras si ramas proiectil in teava, pistolul a rearmat (ca pentru asta a avut presiune) apoi tras din nou peste glontul ramas in teava....asta da fericire.
Cand crapa un tub nu se intampla mare lucru, daca arma a fost facuta bine nici nu-ti dai seama ce s-a petrecut iar abaterea pe tinta a proiectilului nu este chiar asa mare incat sa ratezi ursul ce vine peste tine. Daca stau sa socotesc un pic, mie mi s-a intamplat la o arma o singura data din circa 250 cartuse trase (atunci am resimtit evenimentul pentru ca m-am trezit cu o "ploaie de foc" pe fata) si la alta am gasit vreo 4-5 tuburi crapate din 200 trase. In toate situatiile a fost vestita munitie de Sadu. In ultimii 3 ani, din peste 2000 focuri trase in diferite calibre si toti producatorii de munitie existenti pe piata noastra n-am intalnit niciun caz.
Post Reply