Pentru incepatori

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

haiosu

Re: Pentru incepatori

Post by haiosu »

eu zic ca este arma cu gaz si trebe certificat de detinator. sincer eu l-as incadra la "colectie" sau la replici, sau la recuzita, nu insa si politia romana si legiuitorii nostri care in netarmurita lor intelepciune...
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Rommell wrote:Va salut pe toti, am mai scris in pag. 3 si revin iarasi cu aceeasi problema, mi-am cumparat un pistol de zgomot, este o copie fidela beretta 92 FS , are teava infundata undeva pe la mijloc si in capat are un dop rosu, gazele si un pic de flacara se evacueaza undeva dupa camera cartusului unde este o gaura in teva de vreo 2mm. Practic poti sa pui pistolul la unu la cap si sa tragi, ca in afara de surzenie, nimic. Banuiesc ca nu poate trage cu cartuse cu gaz, deoarece gazele ar trebui sa iasa pe la gura tevii. Aici (Italia) nu este considerata o arma de autoaparare, este o arma de speriat pasarile (asa scriu unele site-uri) sau o arma de semnalare acustica. Am vazut in Franta acelasi tip de arme, dar un pic diferite, au teava desfundata, la capatul tevii se poate infileta un adaptor in care se pune o bila de cauciuc. http://www.armurerie-auxerre.com/catalo ... -1161.html. In afara de faptul ca trage cu cartuse blank nu cred ca mai trage cu altceva, as vrea sa stiu in ce cat. de arme se incadreaza in Romania si ce acte mi-ar trebui, am factura de cumparare pe numele meu si CNP, adresa e cea din Italia, dar cred ca prea putin importa.
Cu stima, Rommell

P.S. As vrea sa pun niste poze, dar nu stiu cum, se poate?
Atentie mare!!!
Sa nu apari cu el ca o floare in tara, in RO, ca se prea poate sa faci rost de un dosar.
Mai exact, chiar in Franta traind tu esti cetatean roman si deci te supui in RO legilor romane.
Si mai exact, ordinea este: obtii de la A.E.S.T. autorizatie de cumparare si abia pe urma cumperi arma si o poti aduce in tara.
Daca vii din UE nu mai este obligatorie declararea la vama cu intocmire de acte. Doar prezentarea actelor de cumparare si autorizatiei de la IGPR.
Ordinea se reflecta si in acte astfel: data facturii trebuie sa fie ulterioara emiterii autorizatie de cumparare.
Daca dai peste un "interpretor al legii" mai naravas ai probleme serioase in mod cert. Pentru ca ai cumparat fara voie de la stapanire.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Guest

Post by Guest »

Rommell wrote:Va salut pe toti, am mai scris in pag. 3 si revin iarasi cu aceeasi problema, mi-am cumparat un pistol de zgomot, este o copie fidela beretta 92 FS , are teava infundata undeva pe la mijloc si in capat are un dop rosu, gazele si un pic de flacara se evacueaza undeva dupa camera cartusului unde este o gaura in teva de vreo 2mm. Practic poti sa pui pistolul la unu la cap si sa tragi, ca in afara de surzenie, nimic. Banuiesc ca nu poate trage cu cartuse cu gaz, deoarece gazele ar trebui sa iasa pe la gura tevii. Aici (Italia) nu este considerata o arma de autoaparare, este o arma de speriat pasarile (asa scriu unele site-uri) sau o arma de semnalare acustica. Am vazut in Franta acelasi tip de arme, dar un pic diferite, au teava desfundata, la capatul tevii se poate infileta un adaptor in care se pune o bila de cauciuc. http://www.armurerie-auxerre.com/catalo ... -1161.html. In afara de faptul ca trage cu cartuse blank nu cred ca mai trage cu altceva, as vrea sa stiu in ce cat. de arme se incadreaza in Romania si ce acte mi-ar trebui, am factura de cumparare pe numele meu si CNP, adresa e cea din Italia, dar cred ca prea putin importa.
Cu stima, Rommell

P.S. As vrea sa pun niste poze, dar nu stiu cum, se poate?
Pistolul tau e un pistol de alarma. Se supune doar notificarii prealabile, si nu autorizarii, deci du-te si scoate o notificare de procurare (nu costa nimic, spre deosebire de autorizare).
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

BUNA ZIUA

IERI AM FOST LA TARA SI AM TRAS CATEVA CARTUSE IN BECI AVAND MAI MULTE USI DE TERMOPAN NU S-A AUZIT IN CURTE

AM TRAS VRE-O 7 CARTUSE POBJEDA SI CAND M-AM UITAT PE TEAVA AM OBSERVAT CA O BUCATA DIN ALUMINIU INTERIOR S-A RUPT CUM RAMANE SA MA DUC CU ARMA CAT ESTE IN GARANTIE SI CAM CAT MI-O TINE PANA O REMEDIAZA ? VA MULTUMESC

CU RESPECT
2ndLt

Post by 2ndLt »

MISHU_92 wrote:BUNA ZIUA

IERI AM FOST LA TARA SI AM TRAS CATEVA CARTUSE IN BECI AVAND MAI MULTE USI DE TERMOPAN NU S-A AUZIT IN CURTE

AM TRAS VRE-O 7 CARTUSE POBJEDA SI CAND M-AM UITAT PE TEAVA AM OBSERVAT CA O BUCATA DIN ALUMINIU INTERIOR S-A RUPT CUM RAMANE SA MA DUC CU ARMA CAT ESTE IN GARANTIE SI CAM CAT MI-O TINE PANA O REMEDIAZA ? VA MULTUMESC

CU RESPECT
Cam greu cu punctuatia asta, nu?! Nu vreau sa fiu sarcastic.
Parca tu ai mai postat pe undeva, cum ca ai fi observat ceva la teava armei, sau ma insel?! In orice caz daca tu esti acea persoana, intrebarea este urmatoarea: De ce ai l-ai mai folosit?
Repet nu stiu daca esti tu, s-ar putea sa ma insel.
Zoraki MOD 914 cal. 9mm P.A.K.
FORT-17 cal. 9mm P.A. Rubber
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
Post Reply