PROBLEMA MAUSER HSC.

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Horia

PROBLEMA MAUSER HSC.

Post by Horia »

Buna ziua. Am achizitionat acum 2 zile un Mauser HSC cu bila de cauciuc. Astazi, "jucandu-ma" cu el, fara a avea magazia incarcata am observat ca siguranta pistolului se comporta ciudat. Asadar: in momentul in care imping parghia sigurantei in pozitia orizontala - gata pentru foc - trag culata in spate si apas pe tragaci. Cocosul este eliberat dar imediat dupa ce termina cursa si percuteaza, parghia sigurantei este ridicata in pozitie verticala (la 180 de grade fata de pozitia "sigur") iar cocosul nu mai are contact direct cu tija care percuteaza focosul unui eventual cartus. Daca apas din nou pe tragaci, parghia sigurantei va reveni in pozitie normala. Concluzia: intr-o situatie in care as avea magazia plina, primul cartus ar fi detonat, al 2lea "foc" ar fi de fapt un rateu si doar cel de-al 3lea "foc" ar fi declansat. Ce pot face? E normal? Va multumesc.
Babanu

Re: PROBLEMA MAUSER HSC.

Post by Babanu »

auzi Horia nu vreau sa fiu rautacios, vad ca esti inregistrat din ianuarie 2010, pana acum doua zile nu ai avut timp sa citesti forumul si sa te informezi despre Mauser HSC? Imi pare sincer rau, ce ai tu e un caz de garantie clar, totusi daca ai fi dat un search pe forum ai fi citit zecile de posturi care iti spuneau sa stai departe de HSC... eu dau un singur exemplu rapid spus de imircea in 2007: "Saptamana trecuta am devenit posesorul unui Mauser. Odata cu mine, tata a cumparat un ROHM 88. Sambata, am tras cam 100 de cartuse cu ambele arme. Mauserul s-a blocat, nu a evacuat tuburile goale sau le-a evacuat partial in 40% din trageri. Practic, nu am putut trage o serie de 7 focuri fara incident. "

Ce-ti spune tie chestia asta? Sa cumperi sau sa nu cumperi HSC-ul? :x

Data viitoare mai multa atentie si informati-va fratilor de pe forum ca e gratis inainte sa va cheltuiti banii la magazin... ce sa-ti mai zic... sper sa ai noroc cu garantia si sa ti-l repare... :|
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
Horia

Post by Horia »

Nu ma supar :D Partea cu cititul pe forum si documentatul a fost bifata de subsemnatu' iar concluzia a fost asta... Buna sau rea nu stiu, mie imi pare cea acceptabila la momentul asta si la banii astia. De ce? Pentru urmatoarele motive:
- RG 88 pentru care optasem initial apare intr-o gramada de posturi cu teava facuta praf. Normal daca teava este din tabla subtire ca de cutii de bere. Mauserul este fabricat de exact aceeasi firma, diferenta este ca are teava din otel si patul ceva mai lat... Unele posturi dau chiar RG-ul drept copie dupa Mauser. In rest nu scria cineva p-aici de alte diferente in exploatare. A, se mai dadea drept varianta inlocuirea tevii de la RG cu una de Mauser... Plus ca daca mai urmez si principiul conform caruia ceea ce este mai scump este mai bun tot la Mauser ajung.
- Walther PP - o multime de posturi cu probleme de rearmare ori blocaje de cartuse la rearmare.
Asadar, daca pun in balanta cate probleme sunt mentionate la PP ori la RG fata de Mauser, cred ca acesta din urma ar avea un mic avans. In acelasi timp, faptul ca 1 (un) singur post prezinta o problema la Mauser nu cred ca inseamna o sentinta definitiva... cate asemenea probleme sunt mentionate la PP? Si, pe de alta parte, cati alti posesori de PP nu se declara foarte satisfacuti de arma lor? Stiu ca am o problema, eram doar interesat daca cineva a mai patit-o, atat... Multumesc.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Horia wrote:Nu ma supar :D Partea cu cititul pe forum si documentatul a fost bifata de subsemnatu' iar concluzia a fost asta... Buna sau rea nu stiu, mie imi pare cea acceptabila la momentul asta si la banii astia. De ce? Pentru urmatoarele motive:
- RG 88 pentru care optasem initial apare intr-o gramada de posturi cu teava facuta praf. Normal daca teava este din tabla subtire ca de cutii de bere. Mauserul este fabricat de exact aceeasi firma, diferenta este ca are teava din otel si patul ceva mai lat... Unele posturi dau chiar RG-ul drept copie dupa Mauser. In rest nu scria cineva p-aici de alte diferente in exploatare. A, se mai dadea drept varianta inlocuirea tevii de la RG cu una de Mauser... Plus ca daca mai urmez si principiul conform caruia ceea ce este mai scump este mai bun tot la Mauser ajung.
- Walther PP - o multime de posturi cu probleme de rearmare ori blocaje de cartuse la rearmare.
Asadar, daca pun in balanta cate probleme sunt mentionate la PP ori la RG fata de Mauser, cred ca acesta din urma ar avea un mic avans. In acelasi timp, faptul ca 1 (un) singur post prezinta o problema la Mauser nu cred ca inseamna o sentinta definitiva... cate asemenea probleme sunt mentionate la PP? Si, pe de alta parte, cati alti posesori de PP nu se declara foarte satisfacuti de arma lor? Stiu ca am o problema, eram doar interesat daca cineva a mai patit-o, atat... Multumesc.
Schimba-l cu un RG88 si foloseste-l cu munitie Waddie. Nu vei regreta. Crede-ma, stiu ce spun.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Babanu

Post by Babanu »

eu am Walther PP de ceva vreme si nu mi s-a blocat niciodata, Dr G a tras 1000 de gloante fara blocaje cu un PP... si mai stiu cateva exemple... eu nu am vazut cu ochii mei PP blocat, nu exclud ca exista dar pana acum este una din armele cu cea mai buna statistica aparenta.
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Babanu wrote:auzi Horia nu vreau sa fiu rautacios, vad ca esti inregistrat din ianuarie 2010, pana acum doua zile nu ai avut timp sa citesti forumul si sa te informezi despre Mauser HSC? Imi pare sincer rau, ce ai tu e un caz de garantie clar, totusi daca ai fi dat un search pe forum ai fi citit zecile de posturi care iti spuneau sa stai departe de HSC... eu dau un singur exemplu rapid spus de imircea in 2007: "Saptamana trecuta am devenit posesorul unui Mauser. Odata cu mine, tata a cumparat un ROHM 88. Sambata, am tras cam 100 de cartuse cu ambele arme. Mauserul s-a blocat, nu a evacuat tuburile goale sau le-a evacuat partial in 40% din trageri. Practic, nu am putut trage o serie de 7 focuri fara incident. "

Ce-ti spune tie chestia asta? Sa cumperi sau sa nu cumperi HSC-ul? :x

Data viitoare mai multa atentie si informati-va fratilor de pe forum ca e gratis inainte sa va cheltuiti banii la magazin... ce sa-ti mai zic... sper sa ai noroc cu garantia si sa ti-l repare... :|
Cu tot respectu dar nu este asa, Mauserul este o arma buna, eu am tras pana acum doar 80 de cartuse si nu mi-a evacuat cartushul decat o singura data, mai am un prieten care are mauser, nici el nu a avut probleme...

Horia, al tau este si stantat rohm pe el? este modelul nou?...eu am modelul vechi. sunt mai bine "imbinate"

schimba-i sigurantza...app de mauser singura problema o are coocoshul, se toceshte relativ repede...la inca 80 de focuri cred ca trebuie schimbat
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
tevez

Post by tevez »

Babanu wrote:eu am Walther PP de ceva vreme si nu mi s-a blocat niciodata, Dr G a tras 1000 de gloante fara blocaje cu un PP... si mai stiu cateva exemple...
Gloanţe de cauciuc, să nu înţeleagă cineva altceva. :D
Din ce-am văzut la poligon Mauserul este mult inferior PP-ului şi RG-ului ca şi precizie.
Am tras cu toate 3 dar la ţintă numai cu RG şi PP, sunt cam egale dar eu am tras cu al
lui Barthy care se ştie că e descântat să tragă precis. Cu Mauserul am tras în sus doar. :mrgreen:
Crăpate şi defecte s-au văzut şi RG-uri, şi PP-uri, şi Mausere. De P 99, 22, 50 nu mai
vorbim, sunt campioane la aşa ceva.
RG cu ţeavă de Mauser ar fi combinaţia ideală dar au apărut FORTURI, CZ şi WASP
(pentru cine vrea ceva mic rău), urmează GP910...deci zamakurile ar trebui să dispară
sau cine le mai ia să nu aibă pretenţii de fiabilitate, să ţină piedica sau alte "mofturi".

Probabil se va rezolva dar e frustrant în prima zi când iei un obiect să ai probleme cu el. :|
Horia

Post by Horia »

Am fost azi cu el indarat la magazin. Evident :twisted: , problema nu s-a mai repetat, mergea bine... Armurierul mi-a zis sa nu mai trag cu el "in gol" (adica fara incarcator si cartus pe teava) pentru ca nu stiu cum ar lovi cocosul tija bla-bla... Ideea de baza era sa nu trag cu el in gol. Cik asa scrie si in cartea lui - invatatura de minte pentru cei ca mine care nu citesc instructiunile din coperta in coperta... oricum, dupa ce imi elibereaza permisul, adica luni, va trebui sa trag cu el "pe bune" 1-2 incarcatoare sa vad daca se repeta figura...
Horia

Post by Horia »

Cu tot respectu dar nu este asa, Mauserul este o arma buna, eu am tras pana acum doar 80 de cartuse si nu mi-a evacuat cartushul decat o singura data, mai am un prieten care are mauser, nici el nu a avut probleme...

Horia, al tau este si stantat rohm pe el? este modelul nou?...eu am modelul vechi. sunt mai bine "imbinate"

schimba-i sigurantza...app de mauser singura problema o are coocoshul, se toceshte relativ repede...la inca 80 de focuri cred ca trebuie schimbat
Da, scrie Rohm pe el, pe partea dreapta a culatei... asa k probabil k e varianta noua... de aici am si tras concluzia k e adevarata informatia aceea postata mai demult pe forum cum ca este produs tot de cei care produc si RG-ul.
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Horia wrote:

Da, scrie Rohm pe el, pe partea dreapta a culatei... asa k probabil k e varianta noua... de aici am si tras concluzia k e adevarata informatia aceea postata mai demult pe forum cum ca este produs tot de cei care produc si RG-ul.
da acum sunt produse de RG, pana acum era pe dos...mauserul avea productia lui si rg , imprumuta piese*
tevez wrote: Crăpate şi defecte s-au văzut şi RG-uri, şi PP-uri, şi Mausere. De P 99, 22, 50 nu mai
vorbim, sunt campioane la aşa ceva.
RG cu ţeavă de Mauser ar fi combinaţia ideală dar au apărut FORTURI, CZ şi WASP
(pentru cine vrea ceva mic rău), urmează GP910...deci zamakurile ar trebui să dispară
sau cine le mai ia să nu aibă pretenţii de fiabilitate, să ţină piedica sau alte "mofturi".
:|
mai cate mausere crapate ati avut pana acum...cu poze si detalii....nu-l bagatzi in aceeasi oala cu pp-uri si rg-uri...dintre zamacuri au fost printre cele mai fiabile...
aveau p99 in magazin cand l-am luat si costa 150ron...si armurierul mi-a zis sa nu iau decat mauser ca este pt moment cel mai fiabil si pana acum nu s-a intors nimeni cu el inapoi la schimbat sau reparat...pana si sheful de la securitate de la MAI avea un mauser, si el era multumit...mai am un prieten cu mauser...si ca sa vezi...si el este multumit...
Last edited by CooLT2006 on Thu Jul 08, 2010 12:06 pm, edited 1 time in total.
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
dcrist

Post by dcrist »

Daca au modelul acesta de Mauser http://world.guns.ru/handguns/hg90-e.htm intradevar e beton! :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

dcrist wrote:Daca au modelul acesta de Mauser http://world.guns.ru/handguns/hg90-e.htm intradevar e beton! :wink:
mda....... :( ........matale iti permiti sa faci caterinca :evil:
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
tevez

Post by tevez »

CooLT2006 wrote:mai cate mausere crapate a-ti avut pana acum...cu poze si detalii....nu-l bagatzi in aceeasi oala cu pp-uri si rg-uri...dintre zamacuri au fost printre cele mai fiabile...
Aţi avut. Cratima nu-şi are rostul. Eu am, tu ai, el/ea a avut, noi am, voi aţi ei/ele au avut.
Un exemplu:
http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=10&t=1691
Fiabil şi zamak sunt două cuvinte care nu prea au ce căuta în aceeaşi propoziţie.
Clasamentele neoficiale făcute pe forum situau Mauserul după Record Cop, PP, RG dar fiecare
cu părerea lui.
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

Perfect de acord cu tevez (in sfarsit corecteaza cineva o greseala gramaticala "zgaritoare ochiului la cetit"), in nici un caz nu se poate spune despre o arma din aliaj din acesta ca e fiabila. Doar daca te gandesti ca se duce dracului daca tragi cu ea prea repede, prea mult, cand e prea frig afara, sau daca feri' Doamne o scapi pe vreo pardoseala tare, vei intelege ca arma din zamak este un compromis nereusit, pierzator.

La ultimul poligon am vazut un proprietar de Mauser HSC mahnit tare de faptul in cinci metri la tinta bust, dintr-un incarcator intreg, reusea sa bage in tinta doar cate un proiectil indiferent de munitia folosita si omul nu e novice. Trebuie sa spun ca n-am fost prea atent la blocaje pentru ca eram nedumerit de ce se intampla cu Waltherul meu care se bloca "una-n-truna". Am eu o banuiala de ce e posibil sa se fi intamplat asta dar ramane sa cercetez si sa ma mai consult cu oameni mai iscusiti intr-ale armelor. La precizie insa RG88 si Walther PP conduc detasat pe aceeasi pozitie si imi bazez aceasta ultima afirmatie pe faptul ca atat barthy cu RG 88 cat si eu cu Walther PP am "bagat in tinta" chiar si la vreo 12-15 metri.
tevez

Post by tevez »

Aşa este dar o parte din rateurile date de PP au fost şi din cauză că nu trăsesem eu piedica. :oops:
Din păcate blocajele, cartuşele nearuncate sau agăţate sunt o problemă la orice pistol,
cu o frecvenţă mult mai mare la cele cu bilă de cauciuc faţă de armele pe glonţ unde
sunt fff rare (CZ-ul lui haiosu şi Beretta lui dcrist nu s-au blocat niciodată). Şi cele
pe blank sau gaz se mai blochează. Depinde mult de muniţie! Un Fort sau un CZ83
cu o muniţie constantă şi un arc potrivit ar fi combinaţia ideală pentru noi, sovieticii
care nu avem voie să ne apărăm cu arme.

Problemele de genul celei prezentate în acest topic se rezolvă şi prin nepurtarea armei
cu "glonţ" pe ţeavă. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Post Reply