noile reglementari...

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Bill

Re: noile reglementari...

Post by Bill »

Nu am vre-o legatura cu Arrow, decat simpatie de pe vremea cand am colaborat bine, adica relatii amicale. Scrisorile catre autoritati le-am facut in numele A.N.D.A. (asociatia detinatorilor), adica atunci cand facem valuri facem pentru toata lumea, in general pentru tot cei ce au legatura cu armele. De fapt veti vedea in curand modificari in legea 295, majoritatea favorabile.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
cris091

Post by cris091 »

cu mare nerabdare asteptam noile reglementari,dar cred co or sa fie si mai restrictive decat pana acum :roll:
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

Cred ca s-a mai discutat, dar nu stiu pe unde, asa ca rog binevoitorii sa-mi arate locul sau sa-mi raspunda aici.

Cum se poate (ca persoana fizica, desigur) sa cumpar o arma din Bulgaria? Ce acte, aprobari, taxe, etc sunt necesare? Care sunt formalitatile de indeplinit in RO si care sunt cele din Bulgaria?

Odata ajuns la magazinul bulgaresc, avand toate actele ok, primesc arma in mana pe teritoriul BG sau o platesc si mi se expediaza cu posta?

Pentru pistoale cu bila sunt aceleasi reglementari ca pentru armele de vanatoare?

Presupun ca acum, cu accizele, vom apela la varianta asta.

Multumesc.
focu' si cartusu'
tevez

Post by tevez »

Soimul Maltez wrote: Pentru pistoale cu bila sunt aceleasi reglementari ca pentru armele de vanatoare?
Pentru arme de vânătoare e mai complicat, trebuie nişte acte de la MAI de la ei, trebuie mers la Sofia, dar nu e imposibil.
Pe forumul de vânătoare sunt mai multe explicaţii cred.
Pentru pistoale neletale se merge cu autorizaţia/notificarea şi se cumpără ca in orice magazin, după care la vama noastră
se declară şi se plăteşte eventuala acciză. Sunt paşii explicaţi pe forum dar nu mai găsesc linkul.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Pistoale cu bila de cauciuc nu se comercializeaza in Bulgaria. Sunt interzise.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
tevez

Post by tevez »

BARTHY 2 wrote:Pistoale cu bila de cauciuc nu se comercializeaza in Bulgaria. Sunt interzise.
E interzis pentru cetăţenii bulgari să deţină, nu spune nimeni că n-au voie să vândă la români. Oricum
s-a mai discutat şi nu se va ajunge la o concluzie comună. Apropo, e mai bun PP-ul ca RG-ul? :lol:
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

tevez wrote:
BARTHY 2 wrote:Pistoale cu bila de cauciuc nu se comercializeaza in Bulgaria. Sunt interzise.
E interzis pentru cetăţenii bulgari să deţină, nu spune nimeni că n-au voie să vândă la români. Oricum
s-a mai discutat şi nu se va ajunge la o concluzie comună. Apropo, e mai bun PP-ul ca RG-ul? :lol:
tu ce crezi ?
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
Soimul Maltez

Post by Soimul Maltez »

tevez wrote:Pentru arme de vânătoare e mai complicat, trebuie nişte acte de la MAI de la ei, trebuie mers la Sofia, dar nu e imposibil.
Pe forumul de vânătoare sunt mai multe explicaţii cred.
Pentru pistoale neletale se merge cu autorizaţia/notificarea şi se cumpără ca in orice magazin, după care la vama noastră
se declară şi se plăteşte eventuala acciză. Sunt paşii explicaţi pe forum dar nu mai găsesc linkul.
Multumesc.
Astept si alte raspunsuri, mai ales ref la armele de vanatoare.
focu' si cartusu'
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Reglementari noi?
Nimic mai simplu.
Toate se fac prin modificarea Normelor Metodologice de aplicare a legii in discutie.
Ultimele nou venite la masa ... modificarilor ar fi:
- ori se trec si armele de airsoft si paintball pe regimul celor de tip E24, adica numai pe permis si cu autorizare
- ori se modifica in interpretarea legii paragraful unde se categorisesc armele dupa cum urmeaza:
  • ... bla bla bla... arme cu proiectil propulsat de aer comprimat ..... se ca citi
  • ...bla bla bla... arme cu proiectil metalic... bla bla bla...
Mai exact armele se vor defini/categorisi dupa materialul din care este facut proiectilul ce il propulseaza.
Se discuta dar se pare ca cei cu mintea cu breton vor prevala si se vor trece cu toate in regim de autorizare.
Ca e mai simplu asa. Nu?
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
tevez

Post by tevez »

De când s-a zvonit că se trec armele cu gaze în permis...şi multe altele. Până nu apare legea vorbim discuţii.
După aia vom înjura. :lol:
Bill

Post by Bill »

Puteti incepe sa injurati. Toate armele de autoaparare vor fi supuse autorizarii. Procedura se va simplifica putin pentru ca fisa medicala va fi eliberata de medicul de familie (asa suna propunerea). Despre armele airsoft si paintball, acestea, impreuna cu arcurile cu sageti, vor fi arme de agrement, sunt amintite in lege la categoria III E unde sunt arme ce pot fi detinute purtate si folosite fara indeplinirea procedurilor de notificare sau autorizare, adica la liber. Faptul ca au fost enumerate in lege e de bine, pentru ca au fost cazuri in care si-a adus de dincolo pistol airsoft si la vama i-a facut dosar penal pentru ca functioneaza pe principiul aerului .......
Arbaletele raman pe notificare.
Astea sunt cuprinse intr-un proiect de modificare a legii.
Parerile personale au marea calitate ca nimeni nu este obligat sa tina cont de ele.
MISHU_92

Post by MISHU_92 »

BUNA SEARA TUTUROR

CE SE MAI STIE DE PRETURI LA PISTOALE S-A ADAUGAT ACCIZA DE PE 1.06.2010 SI VAD CA PRETURILE NU AU CRESCUT POATE SA IMI SPUNA CINEVA DE CE? SAU NU S-AU REACTUALIZAT PRETURILE .AM FOST LA UN ALT MAGAZIN DIN BACAU SI AU SPUS CA RG88 LA EI O SA COSTE IN JUR DE 14 MIL ERA 950 DE LEI LA EI CAND LA ARROW ERA 730 LEI.

VA MULTUMESC
slim_daddy40

Post by slim_daddy40 »

don mishu au crescut si la arw.... dar nu ai observat . rg black a urcat de la 730 ron la 952 ron si NI de la 950 la 1150 ron.
crys78

Post by crys78 »

Acciza inca nu s-a introdus!Poate de la 1 iulie!Si crede-ma ca o sa vezi preturile sarind in sus!
Fort 17R cal 9mm P.A
CooLT2006

Post by CooLT2006 »

Cam la ce pret credetzi ca or sa ajunga pistoalele FORT(cu aproximatie, eu nic pretzurile actuale nu le sitiu)
MauseR HSc Mod.90 T 10x22T U.A.G. Image
Post Reply