PISTOL CZ 83 9mm
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: PISTOL CZ 83 9mm
Am vorbit la Arrow la Gara de Nord si am am fost invitat sa astept pana marti dupa amiaza ca sa pot vedea CZ-ul, cica sa sun marti dupa ora 14.00 sa-mi spuna daca le au adus la magazin.
Vad ca la Constanta este deja in magazin, la Bucuresti ce se intampla? oare a vrut vanzatorul sa ma amane cu vizita la magazin pentru a putea sa-si aranjeze ceva "obligatii" cu CZ-uri la cunoscuti? sau chair nu le-au bagat inca in magazine?
M-am hotarat, luni sau marti (asta depinde daca o sa-l gasesc in magazin) o sa-mi achizitionez si eu una bucata CZ83, nu mai am chef sa astept dupa alte modele, dar mai intai o sa-i fac o inspectie amanuntita, apropo, zicea cineva pe forum (nu mai retin cine) ca ar avea probleme cu rugina? o fi adevarat? ca nu prea-mi vine sa cred ca o asemenea arma de firma, ar fi chiar asa de slaba la procesul de ruginire a metalului din care este facut.
Sper sa mai gasesc una bucata pistol CZ83 la magazinul de la Gara, de pe Duca.
Vad ca la Constanta este deja in magazin, la Bucuresti ce se intampla? oare a vrut vanzatorul sa ma amane cu vizita la magazin pentru a putea sa-si aranjeze ceva "obligatii" cu CZ-uri la cunoscuti? sau chair nu le-au bagat inca in magazine?
M-am hotarat, luni sau marti (asta depinde daca o sa-l gasesc in magazin) o sa-mi achizitionez si eu una bucata CZ83, nu mai am chef sa astept dupa alte modele, dar mai intai o sa-i fac o inspectie amanuntita, apropo, zicea cineva pe forum (nu mai retin cine) ca ar avea probleme cu rugina? o fi adevarat? ca nu prea-mi vine sa cred ca o asemenea arma de firma, ar fi chiar asa de slaba la procesul de ruginire a metalului din care este facut.
Sper sa mai gasesc una bucata pistol CZ83 la magazinul de la Gara, de pe Duca.
CZ 83 cal. 9mm P.A.Rubber si Gamo Shadow 1000 5.5 (.22) AC cu luneta Tasco RF 3-7X20
Si ca arme de vanatoare Breda semiautomata cal. 12/76, SireArms cal.12/76, Cugir 5.6 Hornet.
Si ca arme de vanatoare Breda semiautomata cal. 12/76, SireArms cal.12/76, Cugir 5.6 Hornet.
risca-te si da un www.Alezandru wrote:Pai se pare ca urmeaza sa apara si Fortul destul de curand, il importa acum o firma, nu dau numele, pt. ca nu vreau sa fiu "injurat" daca nu vor aparea pe piata, din diverse motive, dar din cate am inteles este o firma serioasa si acum asteapta actele de import-export, contractul este incheiat.tdalin wrote:Fort![]()
![]()
![]()
Unde si cind
Eu stiu de improt de la ei, nu garantez ca le vor aduce prea curand ca nu-i cunosc decat din ce am vorbit la telefon, dar am inteles de la alti useri de pe acest forum ca sunt seriosi.
Asa ca acum avem de asteptat, pana cand vom avea o confirmare.
Inca am o dilema, dar acum astept sa vad pe viu CZ-ul si sa ma decid daca mai astept si alte pistoale sau iau CZ-ul.
-
corx5nerall
Am si eu o intrebare: am achizitionat un CZ 83 si mi se blocheaza glontul pe teava cand armez iar dupa 3,4 focuri nu mai imi arunca cartusul afara.Are cineva sa imi dea vreo explicatie?
Sper ca dupa ce ai cumparat arma ai desfacut-o si ai curatat-o cu Ballistol de uleiul de conservare in care "inota".
Se blocheaza cand armezi sau cand rearmeaza arma in urma focului? Daca se blocheaza cand armezi tu primul cartus, fuga la magazin, daca nu, citeste in continuare.
Banuiesc ca folosesti munitia de 9mm Snail, cea vanduta la arrow.
In prima faza incearca tragi cu doar 4-6 cartuse in incarcator, s-ar putea sa fie problema arcului din incarcator prea puternic. Daca dupa formula asta merge totul bine, sfatul meu este sa incarci la maxim (12 cartuse) ambele incarcatoare si sa lasi arcurile sa "oboseasca" cateva saptamani.
Pe de alta parte, s-ar putea ca si cz83 sa aiba nevoie de rodaj. Rodajul presupune ca tu sa tragi cam 100-150 de cartuse intr-o singura sesiune, de preferat fara sa desfaci arma pentru curatare. Chiar daca se blocheaza, o reincarci "manual" de cate ori e nevoie. Dupa cele 150 o cureti cat se poate de bine, o bagi in cutie si o lasi pana a doua zi (minim, zic eu). Daca a doua zi se comporta la fel ca la inceput, parerea mea este ca arma are defect/e. Din nou, fuga la magazin.
Se blocheaza cand armezi sau cand rearmeaza arma in urma focului? Daca se blocheaza cand armezi tu primul cartus, fuga la magazin, daca nu, citeste in continuare.
Banuiesc ca folosesti munitia de 9mm Snail, cea vanduta la arrow.
In prima faza incearca tragi cu doar 4-6 cartuse in incarcator, s-ar putea sa fie problema arcului din incarcator prea puternic. Daca dupa formula asta merge totul bine, sfatul meu este sa incarci la maxim (12 cartuse) ambele incarcatoare si sa lasi arcurile sa "oboseasca" cateva saptamani.
Pe de alta parte, s-ar putea ca si cz83 sa aiba nevoie de rodaj. Rodajul presupune ca tu sa tragi cam 100-150 de cartuse intr-o singura sesiune, de preferat fara sa desfaci arma pentru curatare. Chiar daca se blocheaza, o reincarci "manual" de cate ori e nevoie. Dupa cele 150 o cureti cat se poate de bine, o bagi in cutie si o lasi pana a doua zi (minim, zic eu). Daca a doua zi se comporta la fel ca la inceput, parerea mea este ca arma are defect/e. Din nou, fuga la magazin.
E defecta , daca se punea problema rodajului nu se bloca asa des. Avand in vedere despre ce producator de arme vorbim, aceste lucruri nu ar trebui sa se intample .
atentie mare la munitie. bila iesita prea mult din tub poate provoca asemenea incidente. cand mansonul-inchizator impinge cartusul din incarcator inspre teava, cauciucul se comporta, pe acel plan inclinat din fata camerei cartusului, precum un sabot de frana.
-
nedumeritu
Sa zicem ca lumea a inceput sa descopere avantajele ultimului new-entry la categoria "steel".sassu wrote:E defecta , daca se punea problema rodajului nu se bloca asa des. Avand in vedere despre ce producator de arme vorbim, aceste lucruri nu ar trebui sa se intample .
Aici gasim doua categorii: CLONE si piese proiectate special.
Sa vedem continuarea pe tema CZ-ului.
Sa vedem continuarea pe tema Tanfoglio.
Deocamdata singurul care s-a "stabilizat" dupa rodaj se confirma a fi Fort-ul.
Nu fac referire la armele din otel din categoria rubber care sunt proiectate si produse
ca piese/marci de sine statatoare, pe munitie universal-dedicata de autoaparare, nu CLONE.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Sa fim seriosi,deja o dam in teoria conspiratiei!Are omul ghinionul cu o arma si deja nimic nu e bun,doar Fortul!Sa intelegem ca doarnedumeritu wrote:Sa zicem ca lumea a inceput sa descopere avantajele ultimului new-entry la categoria "steel".sassu wrote:E defecta , daca se punea problema rodajului nu se bloca asa des. Avand in vedere despre
ce producator de arme vorbim, aceste lucruri nu ar trebui sa se intample .
Aici gasim doua categorii: CLONE si piese proiectate special.
Sa vedem continuarea pe tema CZ-ului.
Sa vedem continuarea pe tema Tanfoglio.
Deocamdata singurul care s-a "stabilizat" dupa rodaj se confirma a fi Fort-ul.
Nu fac referire la armele din otel din categoria rubber care sunt proiectate si produse
ca piese/marci de sine statatoare, pe munitie universal-dedicata de autoaparare, nu CLONE.
in Romania se aduc clone,Cz-ul din Moldova e proiectat special?Nu e concludent ca Fortul e singurul,este doar un singur caz de Cz momentan!
Sigur stii sa armezi?Poate pare puerila intrebarea dar daca nu ai experienta in manuitul armelor si "ajuti" arma la incarcare mai multcorx5nerall wrote:am achizitionat un CZ 83 si mi se blocheaza glontul pe teava cand armez
ca sigur cartusul se blocheaza.Dupa ce tragi de manson trebuie lasat liber!Cat despre cele 3-4 focuri,se blocheaza si daca le tragi repede
si daca trece timp dupa fiecare foc?Apuca sa traga bila dupa care se blocheaza,adica atunci cand arunca tubul cartus,sau atunci cand incarca
un cartus nou din magazie?lPoate si o poza cu arma cu cartusul blocat ne elucideaza...mult prea vaga problema!
Smith&Wesson Military&Police Compact - 9x19mm
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
"No weapon formed against me shall prosper
And every tongue that rises against me in judgement thou shall condem "'
Eu sper să fie un caz izolat, CZ-ul e o armă ok din ce ştiam de pe alte forumuri şi muniţia e făcută
pentru el. Sunt mai mulţi cu autorizaţie care abia-l aşteptau, să vedem şi alte review-uri.
http://www.czub.cz/navody/cz83_en.pdf
pentru el. Sunt mai mulţi cu autorizaţie care abia-l aşteptau, să vedem şi alte review-uri.
http://www.czub.cz/navody/cz83_en.pdf
Salutare tuturor.
Voi chiar ati pus botu'? Numai daca luam in considerare user-ul,numele lui,care sugereaza ceva,iar modul de exprimare voit expus astfel nu va spune nimic? Hai sa fim seriosi.
Sa spunem ca ar fi adevarat,ca omul s-a inregistrat cu 2 ore inainte de a posta primul sau post.......de atunci nu a mai revenit cu detalii,cum si ce s-a intamplat concret.......si ar fi fost in interesul sau,nu? A aruncat o pastila,si pa....
sa ne puna pe noi-pe prosti pe jar....pe ganduri...pe indoieli...... e cunoscuta si fumata de mult metoda.
Haideti mai bine sa dam pe la magazine,sa-l exploram,si sa-l si acizitionam,cei care mai au loc in permis desigur,si apoi sa vedem rezultatele,opiniile,de la oameni reali si seriosi,nu gen xxxxxxGenerall.....
Babane,ce mai astepti tati?
Bafta
Heh,,,
nu chiar toti am pus botu', dar unii au incercat sa-l ajute pe "bot", iar altii nu au ratat prilejul pt a scoate alt brand la taraba.
la aruncarea cu noroi nu ne intrece nici dracu.
Azi am fost la magazin, la ARW, (nu zic unde
). Am tinut arma in mana, e .. (cum ar zice tiganu) shucara
Are finisaje, are .... look, si cred ca-i facuta sa tina o viata.
la aruncarea cu noroi nu ne intrece nici dracu.
Azi am fost la magazin, la ARW, (nu zic unde
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Hai că mi-a mai venit inima la loc, deja începeam să zic "şi ăsta?" Acum să mai vedem şi câteva impresii dupăRudy wrote: Azi am fost la magazin, la ARW, (nu zic unde). Am tinut arma in mana, e .. (cum ar zice tiganu) shucara
![]()
poligon, de preferinţă să tragă 2-3 cunoscători de pe forum care au tras cam cu tot ce-a apărut la noi ca să ne
lămurim 100%. Să nu uităm că acum 2-3 ani era aproape inaccesibil, apoi doar "de panoplie" până s-a îndurat Arrow
de noi şi ne-a adus muniţie.
Hai ca va scap eu de stres, l-am cumparat azi de la Arrow Mosilor, este ok, arata super bine si are puterea de penetrare (sa nu va ganditi la prostii!!!
) buna zic eu, o sa vedeti si din poze.
Dar sa trecem la lucruri mai serioase, adica la proba de foc, la partea cu trasul printr-un material cat mai tare (la mine a fost o scandura de brad), pe seara cand m-am intors de la servici, am tras cu el in curte, 5 cartuse, asa de proba si a mers ok la cele 5 cartuse.
Am tras din picioare, cam de la 1 m distanta, intr-o scandura de brad de 2,2 cm si a trecut prin ea ca prin branza, scandura am pus-o pe trotuarul din beton, (nu stiu daca mai aveam o alta scandura dupa prima daca mai intra putin si in a doua).
Am ramas placut impresionat de puterea de penetrare a bilei, dar si de zgomotul foarte tare pe care-l face
.
Am folosit munitia recomandata de ei, Snail de 9 mm.
Pentru proba de precizie astept poligonul, dar care am inteles ca ar fi ceva cam peste 2 saptamani.
Pot sa va zic ca, gaura din camera cartusului este destul de maricica (acest lucru nu-mi prea place la pistol, de fapt este si singurul), maine o sa o masor cu un subler si o sa va zic de cat este.
Ca si greutate este destul de greutz, nu se compara cu cele din zamac, alea sunt mult mai usoare.
Gata cu vorbaria, sa vina pozele cu demonstratia de putere, (din pacate nu pot pune decat 3 poze, zice ca sunt limitat la 3 poze):
Dar sa trecem la lucruri mai serioase, adica la proba de foc, la partea cu trasul printr-un material cat mai tare (la mine a fost o scandura de brad), pe seara cand m-am intors de la servici, am tras cu el in curte, 5 cartuse, asa de proba si a mers ok la cele 5 cartuse.
Am tras din picioare, cam de la 1 m distanta, intr-o scandura de brad de 2,2 cm si a trecut prin ea ca prin branza, scandura am pus-o pe trotuarul din beton, (nu stiu daca mai aveam o alta scandura dupa prima daca mai intra putin si in a doua).
Am ramas placut impresionat de puterea de penetrare a bilei, dar si de zgomotul foarte tare pe care-l face
Am folosit munitia recomandata de ei, Snail de 9 mm.
Pentru proba de precizie astept poligonul, dar care am inteles ca ar fi ceva cam peste 2 saptamani.
Pot sa va zic ca, gaura din camera cartusului este destul de maricica (acest lucru nu-mi prea place la pistol, de fapt este si singurul), maine o sa o masor cu un subler si o sa va zic de cat este.
Ca si greutate este destul de greutz, nu se compara cu cele din zamac, alea sunt mult mai usoare.
Gata cu vorbaria, sa vina pozele cu demonstratia de putere, (din pacate nu pot pune decat 3 poze, zice ca sunt limitat la 3 poze):
- Attachments
-
- Locul pe unde a intrat bila in scandura
- CZ83 001.jpg (91.68 KiB) Viewed 4524 times
-
- Locul pe unde a iesit bila si unde a ramas agatata (cred ca din cauza ca am pus scandura pe beton)
- CZ83 004.jpg (94.63 KiB) Viewed 4524 times
-
- Grosimea scandurii este cam de 2.2 cm
- CZ83 007.jpg (75.17 KiB) Viewed 4524 times
CZ 83 cal. 9mm P.A.Rubber si Gamo Shadow 1000 5.5 (.22) AC cu luneta Tasco RF 3-7X20
Plusurile acestui pistol sunt urmatoarele: faptul ca este in intregime din otel (am bagat magnetul pe el peste tot
), aici nu intra si plasticul de pe maner
si nu are sicane pe teava.
Un minus, dar care nu stiu daca este chiar un minus real, este gaura din camera cartusului care este cam maricica.
Maine o sa revin cu detalii mai comp[lexe despre acest pistol.
Si acum ceva poze cu pistolul:
Un minus, dar care nu stiu daca este chiar un minus real, este gaura din camera cartusului care este cam maricica.
Maine o sa revin cu detalii mai comp[lexe despre acest pistol.
Si acum ceva poze cu pistolul:
- Attachments
-
- Pistolul in toata splendoarea lui
- CZ83 011.jpg (96.57 KiB) Viewed 4519 times
-
- Pistolul demontat
- CZ83 015.jpg (94.01 KiB) Viewed 4524 times
-
- Gaura din camera cartusului
- CZ83 024.jpg (61.14 KiB) Viewed 4525 times
Sant bune pozele. Incearca si cu 2 scanduri chiar 3, ar fi interesant de vazut rezultatele. Sau alta esenta de lemn.
"Dreptul de a cumpăra arme este dreptul de a fi liber,". AE van Vogt
CZ P07-Duty 9x19mm
CZ P07-Duty 9x19mm