Sfat achizitionare pistol bile

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

macarici

Re: Sfat achizitionare pistol bile

Post by macarici »

Nikki wrote:
Da, daca te uti la morfologia, sintaxa, lexicul si topica folosita de cei doi, gasesti asemanari izbitoare de..."stil".
Singura diferenta e ca acum scrie pe toata pagina!
Trebuie sa recunosc ca Flavius pare sa aibe dreptate!Si de oftica,imi vine
sa ma dau cu capu' de dintii lu' ala de 2,07 si o suta treij' de kile!
@ukmmar Daca nu esti tu acela,adica dan zaharia,cotizez si eu la lada de bere!
Dar daca tu esti,nedumeritule,du-te 'n p...ustie si lasa-ne! :evil:
Image
folhasek

Post by folhasek »

Angel_Of_Light wrote:M-a costat cam 25 de mil... deci Recordul e in avantaj... da e din Moldova... acelasi parcurs cu Fortul. Nu spun multe pentru ca nici eu nu stiu multe, am recunoscut deja ca sunt pe langa subiectul tehnica... eu l-am vazut prima data la andueu in poligon si... a fost dragoste la prima vedere... asa ca l-am luat cand am mers in Moldova. Poti sa-i dai lui un pm si poate iti da mai multe detalii tehnice... se aseamana foarte foarte mult cu Walther PPK recunosc de asta mi-a si placut... Ai incercat google translator sa traduci ce este aici in engleza? http://www.schmeisser.com.ua/prod/art_list/name=defence Eu am incercat azi si miraculos dar merge... normal mai sunt si bug-uri dar scoti esentialul. Din pacate nu am gasit materialele din care este facut dar otel nu e...

E o arma pentru o persoana cu mana mica... eu ma incadrez la aceasta categorie, e foarte usor de purtat

25 de Milioane?? :shock: Cu tot cu acciza ,cartuse si bani de benzina Nu ??? :lol: Am incercat sa traduc si eu pe site cu ajutorul lui ''Goagal'' , si 790G1 e mai putin de 500 Ron ( 1400 Grivne ) la ei pe site . E doar cu 2 mm mai lung decat Recordul , facut si el din otel si zamac , dar nu gasesc nici o informatie despre ce materiale sunt folosite la constructia sa , cati milimetri lungime are teava ... Si pe mine ma intereseaza Schmeisserul 790G1 ca e mic si poate fi purtat cu usurinta , e calibrul 9mm si la naiba, are teava lisa .
hedone

Post by hedone »

grivne sunt in ukraina. acolo e firesc sa fie mai ieftin. Flavius l-a luat din Rep Moldova, unde are deja alt pret. plus acciza de 100% la vremea respectiva. Pretul e bun. Fort-ul sarea pragul de 40 mil
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
folhasek

Post by folhasek »

Sa fie Moldovenii mai ''comercianti'' ca romanii noshtri? :D Sa inteleg ca la ''Cartus'' e la raft undeva la 12 milioane........un Zamac de 9 mm.......acu is curios cu ce munitie sa tras cu el ( 35J , 50 J... )
hedone

Post by hedone »

In ukraina il gasesti la poarta fabricii. La aprox pretul de productie. E firesc ca, importat fiind de moldoveni, sa-i creasca pretul. Eu zic ca merita din plin un asemenea zamak, 9mm, la 12 mil. La noi gaseai zamak la 20 mil.
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
CJSparow

Post by CJSparow »

Salutare!
Sunt nou pe forum si in "bransa", dar cum am nevoie informatii din aceeasi categorie am decis sa nu deschid un nou topic!
Acum o saptamana am depus actele necesare eliberarii permisului de port-arma (permis, nu adeverinta!) si va cer sfaturi in privinta achizitionarii unei astfel de arme.
Bugetul este de 2 000 de lei.
Initial credeam ca orice pistol poate folosi munitie neletala si deja ma gandeam la Magnum, Beretta, etc.. (mi-ar fi placut foarte mult un SilverBaller), insa nu am dat peste aceste firme in paginile citite pe diverse site-uri.
Ce as vrea sa faca acest pistol: sa fie puternic, cat mai puternic (despre putere am gasit niste informatii ciudate: pe un site am gasit pistoale a caror putere - impropriu spus putere, puterea se masoara in W; in J se masoara energia/lucrul mecanic - era de 30 de J. Rohm RG 88 in schimb avea o putere de 100 de J. Mie mi se pare un decalaj imens - adica e mai mult decat triplu in cazul prezentat mai sus. ). Pana la urma important e ca pistolul sa fie puternic in practica, indiferent de ce scrie in specificatiile tehnice.
In al doilea rand as dori ca pistolul sa poata fi folosit in orice conditii (sa fie fiabil): sa pot trage cu el si iarna, si la munte, si la mare, etc.. Am inteles ca la pistoalele care au parti confectionate din materiale compozite este posibil sa cedeze materialul din cauza diferentelor mari de temperatura in timpul iernii (nu stiu daca este adevarat), asadar mi-as dori un pistol confectionat din otel.
In al treilea rand as vrea ca pistolul sa aiba o precizie cat mai buna.
Nu ma intereseaza aspectele dimensionale: masa, lungime, latime, etc.. Eu chiar asa dori sa fie mare!

Astept informatiile dumneavoastra. Intre timp eu voi studia forumul, dar orice ajutor este binevenit! Va multumesc!
CJSparow

Post by CJSparow »

PS: Am uitat sa mentionez: in curand voi obtine si pasaportul, deci voi putea sa achizitionez pistolul si din afara tarii. Bugetul destinat armei ramane acelasi (pretu + accize + ce taxe mai sunt de platit <= 2000de lei).
tevez

Post by tevez »

Sfat: FORT. Să fie mare: Fort 12 sau 18. Unde găseşti nu pot spune dar sunt sigur că vei identifica
sursa. E posibil să apară la anunţuri un Fort 18, dar nu ştiu dacă potenţialul vânzător a spusn în
glumă că-l vinde. :)
Sutele de jouli din reclamă nu-s chiar aşa multe în realitate...scotoceşte forumul pentru detalii...
sunt multe de zis, cert e că o concluzie finală a aproape tutror de pe forum e că Fortul este cel
mai bun Pistol de autoapărare de la noi din cele testate şi răstestate de pasionaţi.
Succes.
MirceaCr

Post by MirceaCr »

Da' 17 R ce-are? Avand in vedere ca este mai usor, deci mai "purtabil"...
Форт 17 Р
Image
tevez

Post by tevez »

CJSparow wrote:.. Eu chiar asa dori sa fie mare!
Corectă observaţie. De fapt am vrut să zic Fort 14 şi 18, sunt mai mari.
17 sau 12 sunt cele mai apreciate din ce-am văzut eu dar dacă aşa vrea colegul, un pistol mare, am zis
şi eu modelele mai babane.
Deci rectific: 14 şi 18 de la Fort îs mari, 12 şi 17 sunt similare ca dimensiuni (dimensiuni medii aş zice)
iar 10 e un "pui" de pistol.
:)
micutzu29

Post by micutzu29 »

Salut tuturor pasionatilor. sunt cel mai ne pasionat de arme dar dupa cum se vede treaba ajungem nevoiti sa ne achizitionam cate o pocnitoare, fie ia cu bila fie ia cu gaze. acum o sa vin cu o intrebare pe care multi o considera plictisitoare si la care au mai incercat sa raspunda. tin sa ma repet ca EU si pistolu - BABA SI MITRALIERA.
CARE ESTE CEL MAI BUN PE PIATA?
FORT 12R 9mm pa
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

micutzu29 wrote:Salut tuturor pasionatilor. sunt cel mai ne pasionat de arme dar dupa cum se vede treaba ajungem nevoiti sa ne achizitionam cate o pocnitoare, fie ia cu bila fie ia cu gaze. acum o sa vin cu o intrebare pe care multi o considera plictisitoare si la care au mai incercat sa raspunda. tin sa ma repet ca EU si pistolu - BABA SI MITRALIERA.
Dintre cele existente acum pe piata si indelung testate de posesori din Romania, cele mai bune sunt cele fabricate de FORT in Ukraina. Sunt arme veritabile, de razboi, modificate ca sa poata trage cu munitie de autoaparare. Modelele 18R si 14R sunt excelente in poligon datorita tevii mai lungi si ca urmare preciziei de exceptie, 17R si 12R avand tevi mai scurte sunt adecvate unei purtari frecvente avand o precizie chiar foarte buna la distantele in care ar trebui sa se limiteze o veritabila autoaparare (max 5-6 metri). Cel mai mic din gama este 10R, din pacate insa nu s-a spus nimic despre el nefiind deloc testat, dar este fabricat din aceleasi materiale ca "fratii sai mai mari" si asamblat la aceeasi fabrica de la Vinitsa a firmei Fort.
Multa vreme, cel mai laudat dintre ele a fost (si cred eu ca ramane) FORT 17R
Adrian_is

Post by Adrian_is »

Safe&Sound wrote:
micutzu29 wrote:Salut tuturor pasionatilor. sunt cel mai ne pasionat de arme dar dupa cum se vede treaba ajungem nevoiti sa ne achizitionam cate o pocnitoare, fie ia cu bila fie ia cu gaze. acum o sa vin cu o intrebare pe care multi o considera plictisitoare si la care au mai incercat sa raspunda. tin sa ma repet ca EU si pistolu - BABA SI MITRALIERA.
Dintre cele existente acum pe piata si indelung testate de posesori din Romania, cele mai bune sunt cele fabricate de FORT in Ukraina. Sunt arme veritabile, de razboi, modificate ca sa poata trage cu munitie de autoaparare. Modelele 18R si 14R sunt excelente in poligon datorita tevii mai lungi si ca urmare preciziei de exceptie, 17R si 12R avand tevi mai scurte sunt adecvate unei purtari frecvente avand o precizie chiar foarte buna la distantele in care ar trebui sa se limiteze o veritabila autoaparare (max 5-6 metri). Cel mai mic din gama este 10R, din pacate insa nu s-a spus nimic despre el nefiind deloc testat, dar este fabricat din aceleasi materiale ca "fratii sai mai mari" si asamblat la aceeasi fabrica de la Vinitsa a firmei Fort.
Multa vreme, cel mai laudat dintre ele a fost (si cred eu ca ramane) FORT 17R
Si CZ 83 as adauga eu, si nu pentru ca am eu ci pentru ca e peste restul pistoalelor cu bila de pe piata, pe langa Fort care este in top.
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
micutzu29

Post by micutzu29 »

Va multumesc pentru indrumari si as dori, daca se poate, sa imi spuneti daca exista mai multi importatori avand in vedere ca eu cunosc decat unul. Nu trebuie sa pronuntati nume doar un numar.
FORT 12R 9mm pa
Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

micutzu29 wrote:Va multumesc pentru indrumari si as dori, daca se poate, sa imi spuneti daca exista mai multi importatori avand in vedere ca eu cunosc decat unul. Nu trebuie sa pronuntati nume doar un numar.
Dupa stiinta mea pentru FORT exista doar un importator si din cate stiu tot ei sunt si singurii care comercializeaza marca asta.
Post Reply