Achizitionare arme panoplie

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
danhati

Achizitionare arme panoplie

Post by danhati »

Buna ziua,

Atat eliminarea accizei pentru arme cat si existenta, in afara tarii bineinteles, a unor magazine specializate cu comercializarea armelor de panoplie (sau dezactivate intr-un termen relativ stiintific) m-au indemnat sa deschid acest topic.

Pentru a fi cat mai concis as dori sa enumar o serie de nelamuri .Banuiesc ca domnul Radu este cel mai imi masura pentru a imi raspunde dar contez de asemenea si pe experienta comunitatii acestui forum.

1. De ce este nevoie pentru achizitionarea unei arme pe panoplie? (notificare politie, si un certificat de detinator, sau trebuie sa fi si colectionar)
2. De unde se pot achizitiona astfel de arme in Romania? (aici ma refer la orice tip de arma de foc : vanatoare, miltara, de tir, din WWII ...)
3. Daca decid sa achizitionez una din afara de la un magazin specializat ... ce fac astept sa imi vina postasul cu ea ? Sincer nu prea cred ...
4. Se poate ca o firma autorizata precum ARW sa preia comanda si sa ii fie livrata, urmand ca apoi sa o achizitionez de la ei?

Cam asta ar fi intrebarile mele, ma rog ar mai fi una dar in mod cert nu cred ca are un raspuns :
Pe cand vom avea si noi in Romania un comerciant specializat pe vanzarea de astfel de arme?

P.S. Cred ca nimeni de pe acest forum nu poate nega faptul ca dezvoltarea acestui segment de piata este inevitabil.

Cu respect,

DanHati
AK Sadu cal. 7,62x39
Fort 14 cal. 9mm
Mauser HSc 90 cal. 10x22T
Carpaţi MD95 cal. 9mm P.A.K.
3 sabii si vreo 50 de cutite
...................................
(se va completa ulterior)
Guest

Re: Achizitionare arme panoplie

Post by Guest »

danhati wrote:Buna ziua,

3. Daca decid sa achizitionez una din afara de la un magazin specializat ... ce fac astept sa imi vina postasul cu ea ? Sincer nu prea cred ...

Pe cand vom avea si noi in Romania un comerciant specializat pe vanzarea de astfel de arme?

P.S. Cred ca nimeni de pe acest forum nu poate nega faptul ca dezvoltarea acestui segment de piata este inevitabil.

Cu respect,

DanHati
Arma vine colet la posta, daca e din UE.Te duci cu buletinul si o ridici.Ai grija sa ai si notificarea in buzunar. :D
Nu cred ca acest segment sa se dezvolte la noi, atata vreme cat si acesta e supus controlului strict al politiei, cu birocratia de rigoare(si neletalele au pentru comerciant acelasi regim cu registre, controale etc).In tarile UE, aceste "arme" sunt comercializate "la liber "(pentru ca nu sunt arme, nici dupa definitia din legea noastra- arma de foc - arma al carei principiu de functionare are la baza forta de expansiune dirijata a gazelor provenite din detonarea unei capse ori prin arderea unei incarcaturi; sunt asimilate armelor de foc si ansamblurile, subansamblurile si dispozitivele care se pot constitui si pot functiona ca arme de foc; )
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Pentru ca tot va preocupati de "panoplii",
pentru cei pasionati, am adunat o mini-colectie
de antichitati.
Prima categorie este:
Image
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
nedumeritu

Post by nedumeritu »

Ca sa completez cele de mai sus,
deocamdata aveti acolo, pe galeria aceea:

Image

Si mai am inca vreo cateva sute de imagini de acelasi gen.
Urmeaza sa le incarc zilele ce vin.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Emanuel

Post by Emanuel »

Da' cu fetitze n-ai poze? Ca stiam ca ai sute de giga, cumparate cu zeci de mii de euro. AI NOSTRI, DESIGUR !
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
ukmmar

Post by ukmmar »

Foarte interesante unele piese de acolo.Chestia este ca nu stiu daca legea nu cam impiedica aici la noi pe cei care doresc sa devina colectionari.Am vazut ca este o Asociatie Nationala a Colectionarilor dar acolo probabil trebuie sa detii permis de arma si sa ai si arma si se pare ca numai cei care au si pe glont au acces acolo.O tema de studiat mai ales ca daca se aduna mai multe piese decit prevede legea pe permis mai poti sa muti din ele pe colectie si asa nu le pierzi.
Tanfoglio FT10x22 şi autorizatie pentru al doilea care sta sa ajunga! Nu dau inca marca - otel - cu teava lisa!
Incarcator cu 14 / 17 sau 21.
violiv

Post by violiv »

Sa te inscrii in ANCA poti si daca ai 7 ani si gandesti ca peste 11 vrei sa devii volectionar. Inscrierea nu este conditionata de existenta prealabila a unui permis de arma sau arme in dotare. Se pot colectiona orice fel de arme lungi, mai putin cele care trag foc automat.

Pentru arme de panoplie (chestii care, de fapt, nici nu sunt arme nici macar dupa definitia din legea noastra) nu-ti trebuie decat certificatul de detinator, similar cu cel pentru pistoalele cu gaz sau replici ce trag numai cu blank-uri.
Modul in care armele functionale sunt transformate in arme de panoplie difera de la tara la tara. La noi trebe doar o gaura de peste 5 mm in teava, imediat la iesirea din camera cartusului. In alte tari europene transformarile sunt majore si implica si inchizatorul, magazie, culata, etc. astfel incat nicio parte esentiala a armei sa nu mai fie functionala. Impreuna cu o mare parte din armele cu incarcare pe la gura tevii, la ei se vand la liber, doar cu buletinul care sa dovedeasca varsta - 14 ani la unii, 18 la altii.

Dupa ce o comanzi de afara o vei primi la posta oricat ti s-ar parea de neobisnuit. Tot asa sosesc si arme "adevarate". Sau cu avionul sau cu o firma de curierat.

In cazul armelor "adevarate", limitarea legislativa actuala este "nu mai mult de doua in acelasi calibru". Daca vrei 5 arme de cal. 12, poti inscrie alte 3 in permisul de tip A, la categoria "detinere" dar nu este obligatoriu sa fii colectionar si nici ca armele sa fie inscrie la "colectie" - Banuiesc ca fiind posesorul cel putin a unei arme de cal 12 esti si vanator si pentru vanatori exista aceasta posibilitate. Faptul ca poti tine x arma in acelasi calibru in casa nu te ajuta foarte mult pentru ca doar cele doua inscrise in permisul tip B au voie sa mearga la plimbare - cele din permisul A n-au voie sa iasa din casa.

Nelamuririle tale ar fi mult mai putine daca ai studia un picut legea si intrebarile ar fi atunci mai la obiect cum la fel ar fi si raspunsurile.
Post Reply