Record Cop sau RG88

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Nimeni De Nicaieri

Record Cop sau RG88

Post by Nimeni De Nicaieri »

Salut, am o dilema: am decis de ceva vreme sa achizitionez o arma cu bila de cauciuc, si dupa ce am rasfoit acest forum pe toate partile, m-am hotarat sa achizitionez una de pe piata din Romania , probabil si datorita comoditatii si pretului mai redus. Ceea ce as avea nevoie de la ea este :
-forta(destul cat sa stopeze un atac)
-fiabilitate(in primul rand sa nu se blocheze in situatii critice)
Record Cop ma atrage datorita faptului ca are teava lisa , pare mai solid din ce am citit aici are o forta destul de mare
RG88 are posibilitatea montarii tevei de Mauser HSC, e deja de ceva vreme pe piata cu referinte relativ bune, dar ca dezavantaj nu stiu cat de mare ar fi puterea de stopare a unui atac.
M-am gandit ca varianta si la Ekol Viper desi mi se pare mai greu de purtat fiind mai proeminent, iar ca minus ar fi posibilitatea procurarii munitiei aferente.Partea incantatoare la Ekol este puterea mare cu munitia potrivita.
sassu

Re: Record Cop sau RG88

Post by sassu »

Eu am Record ,sambata am tras cu aceeasi munitie cu Recordul si cu RG-ul cumnatului meu , ce am constatat :
Record : desi are teava lisa puterea nu este mai mare ca la rg , cel putin nu notabil . Am folosit drept tinta o bucata de tabla de acoperis lindab( pare foarte solida) , urmele lasate erau asemanatoare cu diferente notabile intre munitii . Pg-ul loveste mult mai tare decat Uag.
Referitor la diametrul tevii celor doua arme pot sa afirm ca ochiometric diametrul la Record e mai mare.
Am obervat la testare ca grupajul la Record( cred ca datorita tevii lise ) este mai bun decat la Rg ,repet sa nu se supere nimeni poate depinde si de skill sau exemplarul testat, am tras de la aprox. 10 m.
Ca si fiabilitate am tras cam 20 cartuse cu fiecare pistol ,pg si uag , Recordul s-a blocat odata cu munitie pg , RG-ul nu s-a bocat niciodata .
De cand am Record ( aprox 1 an ) am tras cam 170 cartuse , nici un blocaj cu munitie Uag in schimb cu Pg s-a mai blocat de cateva ori.
Un coleg de pe forum afirma ca a vorbit cu armurieri si ca pistolul ( record ) ar da dovada de fiabilitate scazuta , am citit pe forumurile din Germania ca este un pistol de semnalizare/start destul de fiabil cel putin versiunea cal.9mm .
Concluzionand eu zic ca Record-ul este o arma cu un bun raport pret calitate , solida , pericol scazut sa sparga datorita tevii lise care nu da voie bilei sa se opreasca , l-as cumpara din nou cu ochii inchisi.
geony

Post by geony »

Idea de a schimba teava Rg 88 cu una de Mauser pare nepotrivită.
La cit costa teava+ manopera(se poate pierde si garantia in urma lucrarii) e de preferat sa-ti cumperi direct Mauser daca apreciezi teava acestuia.

Vezi ca e un Record pe OKAZII.RO la 1000 Ron. La magazinul din Ploiesti deasemeni nou e 1200 Ron, iar tot acolo RG 88 e 1300 Ron.
Valoarea apropiată arată și calitatea apropiată a acestor pistoale.
Alegerea o poti face in functie de care i-ti sta mai bine in mină, de greutate si aspect.
Înainte de cumpărare te sfătuiesc să ceri și sfatul armurierilor de la magazinele ce dețin aceste arme.
Vezi daca au aceiasi perioada de garantie.
Succes.
Nimeni De Nicaieri

mersi frumos pentru sfaturi, am sa vad pe viu deca Recorul sta bine in mana fata de RG88, iar in acest caz am sa merg pe mana Recordului datorita tevii.
GUN MAN

Post by GUN MAN »

Mai oameni buni,suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine:inainte de a cumpara o arma de autoaparare am studiat foarte mult timp parerile forumistilor cu experienta in domeniu asa ca singura arma omologata si agreata pe piata noastra care indeplineste toate conditiile pt. performanta si fiabilitate mi se pare ca ar fi walther pp,nu vreau sa fiu partinitor acestei firme sau model.
WALTHER PP 10X22T
nedumeritu

Post by nedumeritu »

GUN MAN wrote:Mai oameni buni,suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine:inainte de a cumpara o arma de autoaparare am studiat foarte mult timp parerile forumistilor cu experienta in domeniu asa ca singura arma omologata si agreata pe piata noastra care indeplineste toate conditiile pt. performanta si fiabilitate mi se pare ca ar fi walther pp,nu vreau sa fiu partinitor acestei firme sau model.
Bun, se pare ca nu bagam chiar totul in seama.
Hai sa o luam pe rand:
Campionul WALTHER PP:
Image

Image

Image

Image

Image

Si aici ceva despre Mauser HSC 90 folosit la temperaturi de -7 grade C.
Image

Image

Image

Si ceva despre vinovati:
Image

Ochii mari si ganditi de doua ori pana alegeti si dupa ce ati luat, de trei ori cand si cum le folositi.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
GUN MAN

Post by GUN MAN »

Sunt de acord cu tine maestre ca sunt probleme la toate marcile si modelele dar m-am referit generic ca walther-ul pp are cele mai putine incidente de orice natura,daca exemplificarile care le-ai postat sunt in procent de 1la100 de pistoale vandute este o chestie grava si imi cer scuze de apreciere.
WALTHER PP 10X22T
nedumeritu

Post by nedumeritu »

GUN MAN wrote:Sunt de acord cu tine maestre ca sunt probleme la toate marcile si modelele dar m-am referit generic ca walther-ul pp are cele mai putine incidente de orice natura,daca exemplificarile care le-ai postat sunt in procent de 1la100 de pistoale vandute este o chestie grava si imi cer scuze de apreciere.
Nu detin date despre frecventa accidentelor de gen si,
mai mult, detin cateva foldere cu accidente de genul acesta fotografiate
sau filmate dar la arme de tir, de vanatoare, de asalt, militare, toate fara
pic de zamak in ele.
Last edited by nedumeritu on Sun Nov 01, 2009 5:53 pm, edited 1 time in total.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Nimeni De Nicaieri

Desi ma ghidez doar dupa caracteristicile practice Waltherul mi se pare pur si simplu urat, de aia nici nu l-am considerat o optiune.Imi cer scuze pentru fanii Walther, e doar parerea mea.
Pana la urma ma bagati complet in ceata.Nu am spus nimic referitor la pret, vreau doar sa iau ceva cat mai bun de pe piata de la noi.Pe pozitia doi la momentul oportun cu siguranta am sa iau un Fort. Chestia e ca nu sunt genul care ar folosi arma, dar cand n-am de ales nu vreau sa ma faca de ras pocnitoarea.As putea sa achizitionez o arma pe glont, dar pretuiesc prea mult viata unui om incat sa i-o pun in pericol.Prefer sa ne intoarcem toti acasa la familii, tocmai de asta iau in considerare toate optiunile.
dcrist

Post by dcrist »

Agresorul sau agresorii s-ar putea sa nu aiba acelasi mod de gindire umanitar ca al tau si atunci sa nu-ti para rau ca nu ai asupra ta ceva cu care sa-i stopezi chiar daca definitiv, unii mai prosti ca noi au o vorba,,Decit carat de 6 mai bine judecat de 12" dar aia nu stiu ce spun :twisted:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
Nimeni De Nicaieri

Personal nu ma intereseaza daca agresorul moare sau nu, probabil daca ar muri am trai intr-o lume mai buna.Ma intereseaza sa nu-l omor eu, pentru ca nu vreau sa am mustrari de constiinta pentru orice berbec. Pistolul il iau ca o necesitate, oarecum datorita ocupatiei mele ma intalnesc frecvent cu persoane violente.De cand cu criza asta, parca a inceput cursa inarmarilor: imediat mai scoate cate unu cutitul sau bata.Ori poate oi fi devenit si eu mai prevazator, naiba stie
Nimeni De Nicaieri

Am incercat un walther zilele trecute.Desi aveam idei preconcepute ca e cam ''finut'' se aseaza extraordinar de bine in mana.Cam greu cu vazutul Recordului pentru ca nu e comercializat in nici un magazin din Bucuresti, deci presupune o zi sacrificata, ceea ce nu prea imi permit.
Ma enerveaza teribil astia de la UTI ca vand arme doar teoretic, CZ-ul ala cred ca este cam ceea ce caut.Felicitari colegului care a achizitionat Schmeisser-ul vreo doua nopti am adormit greu cu gandul la el.Cum nu am vazut unul in realitate niciodata si din fotografii parea ca are patul cam scurt pana la urma nu l-am mai deranjat pe vanzator...
Nimeni De Nicaieri

Am optat in cele din urma pentru RG88, mai ales datorita faptului ca Arrow are o buna reputatie in privinta garantiei in aceasta comunitate si nu as fi vrut sa ma uit la un pistol stricat in cazul in care as fi luat Recordul si ar fi aparut probleme.
Acum urmeaza pasul urmator: imi puteti recomanda un armurier pentru a inlocui teava cu una de Mauser HSC si reglaj? Implica aceasta schimbare pierderea garantiei?
Pistolul se comporta OK, a tras aproximativ 40 de PG-uri fara a avea vreun blocaj, demontarea si curatarea armei este foarte usoara.Am sa caut si UAG sa vad daca exista oarecare diferente, dar din ce am observat nu as folosi acest tip de arma ca ultima optiune de autoaparare :mrgreen:
danezu

Post by danezu »

Daca schimbi teava,pierzi garantia...asa ca gandeste-te de 2 ori inainte sa fac pasul asta.... Si eu am avut RG88 si am tras putin cu el,dar s-a umflat ca o cutie de conserve,nu cred ca ai facut alegerea potrivita.Trebuia sa iei direct HC90. Service-ul Arrow este foarte competent si serios,am avut de-a face cu ei de vreo 2-3 ori si s-au comportat excelent,bravo lor.

Bafta si sa nu ai probleme!
Walter PP 10x22T - BLACK
Guest

Post by Guest »

Chiar daca se umfla, nu-si pierde utilitatea! :D
http://www.youtube.com/watch?v=zQgdZCY7-1c
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Post Reply