Nikki wrote:Eu am citit cu atentie ce zice acolo si singurul context in care apare ideea de "less lethal" este acela in care este prezentata firma producatoare, voltran, care produce SI arme cu bila de cauciuc si cu gaz.
Am gasit pe net filmulete si poze cu arma asta si de fiecare data era vorba de muntie de razboi.

Pai da, pentru ca atat arma asta cat si Zigana sunt arme clonate de cei de la Voltran si de la Atak Silah.
Atak Silah a cam pierdut startul si le va lanasa in martie anul viitor.
Conditia impusa producatorilor de clone in cazul acestor doua serii de arme clonate este ca zamak-ul sau
materialul compozit sa fie folosit, dupa caz, in diverse versiuni de clone, numai la frame sau la alte parti
din zona non-heavy-duty cum zic ei.
Aici, la aceste conditonari firmele ce produc arma originala nu accepta rabaturi si cei de la Voltran cu
care am vorbit pe telefon a subliniat acest lucru. Mai mult, la comanda, ca optiune, le pot produce
si cu teava complet lisa, si cu teava ghintuita dar si cu teava paradox [toate in forma tronconica!]
dar aceste ultime 3 versiuni le produc numai pentru export si numai ca optiune la comenzi
punctuale sau de lot.
Se pare ca ei vor fi noii jucatori majori in domeniul acesta anii viitori.
Deja sunt comenzi de munitie de 55Jouli la Snail din partea celor de la Voltran.
Oricum, am vorbit cam 40 de minute cu seful colectivului de proiectare de la Voltran.
O sumedenie de detalii interesante. Cele despre preturi fiind chiar incendiare.