Nu inteleg unde vreti sa ajungeti.nedumeritu wrote:In sfarsit.radu.b wrote: Cu tot respectul dar este cu totul altceva. Un vanator gaseste utilitatea calitatii unei arme scumpe cu totul altfel decat un detinator de arma neletala. Credeti-ma pe cuvant. Nu vreau sa ma dau vre-un "intelept" dar vorbesc in urma a ceea ce se intampla pe piata. Adevarul este ca piata romaneasca nu este pregatita pentru arme neletale scumpe. Ce au aparut sunt cazuri izolate. Sa vinzi doar 30-40 arme de genul celor luate in discutie, nu reprezinta mare lucru si stiti foarte bine lucrul acesta.
Cu respect.
Aste este postarea pe care o asteptam.
O simpla si clara confirmare a faptului ca exista:
- arme neletale ieftine
- arme neletale scumpe.
Afirmatie venita de la un adevarat cunoscator al pietii.
Restul chiar nu mai conteaza.
Pentru mine ca end-user nu prezinta importanta teoriile de marketing, strategiile de piata, politicile de import ale firmelor importatoare.
Pentru mine conteaza sa am la dispozitie intreaga gama de arme neletale pe piata interna si sa existe o esalonare cinstita a preturilor.
Lipsa unui CZ 83 rubber sau a unui Fort 12 rubber de pe piata, la preturile lor, asa scumpe cum sunt, duce la posibilitatea impingerii pe taraba
a unor zamakuri cu preturi nerusinate, trecand de multe ori de 2000 Ron.
Asta era problema.
Existenta unui CZ 83 rubber la 2600 Ron nu mai lasa loc pe piata unor preturi de 16-2100 Ron pentru zamakurile de duzina.
Cert si clar. Iar asta ar insemna caderea intregului esafodaj de mituri si preturi create in jurul "armelor germane", clone de duzina in fapt,
si a celor turcesti deopotriva.
Ar conveni asta end-userilor dar in nici un caz importatorilor.
Vazut dinspre end-user, rezumatul poiliticii marilor importatori ar fi:
- cumpara ieftin zamakuri
- stabileste la vanzare preturi mari oarecum suportabile
- arunca in derizoriu chiar si existenta clasei de arme neletale de calitate "scumpe"
[cat de scumpe daca un Fort la poarta fabricii nu trece de 123 USD?!!]
O vreme va mai merge. Mai rau dar va mai merge.
De fapt va merge exact atata vreme cat vor fi clienti/cumparatori "de joasa altitudine".
Incearca sa vinzi clone din zamak la 650-700 Euro in Spania si vezi ce succes ai. [p50t, p99 si alte alea]
Lumea se desteapta.
Poate supar pe cineva, chiar pe mai multi, dar asta ar fi opinia unui cumparator/utilizator avizat.
Am mai avut parca discutii cu dumneavoastra referitor la aceste aspecte atat legat de munitie cat si de pistoale.
Nu imi place modul de catalogare al clientior facut de dumneavoastra ... "clienti/cumparatori "de joasa altitudine"
Daca cu adevarat cererea de pistoale cu bila derivate din cele cu glont este atat de mare, daca nu suntem noi care sa le aducem, sigur exista cineva sa faca acest lucru. Dupa cate am inteles de la dumneavoastra UTI a renuntat si pe altcineva personal nu stiu.
In ceea ce priveste asteptatul postarii mele, iar nu va inteleg n-am sustinut niciodata ca pistoalele comercializate de noi sunt cele mai bune. Preturile "nerusinate" sunt dictate de multi factori cum stie toata lumea si n-as fi sigur ca sunt chiar asa cum ati spus.
Inca odata nu va inteleg unde vreti sa ajungeti.
Si datile trecute ati scris la fel despre preturile munitiei, " termen de valabilitate" a munitiei noastre,de fapt numarul lotului de fabricatie, despre termen de valabilitate oferit de rusi la munitia rubber cand de fapt era garantia comerciala oferita, despre cat de bune si ieftine sunt pistoalele Fort17 si cele facut in Germania sunt cum sunt etc. . Inca odata unde vreti sa ajungeti?
Clone sau nu, mai slab calitativ sau nu, desi comparam doua produse diferite,pistoalele care le-am adus noi s-au vandut cat se poate de bine, procentul celor care au avut probleme la functionare fiind nesemnificativ.
Cu respect.