Ajutor pls

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

radu.b

Re: Ajutor pls

Post by radu.b »

nedumeritu wrote:
radu.b wrote: Cu tot respectul dar este cu totul altceva. Un vanator gaseste utilitatea calitatii unei arme scumpe cu totul altfel decat un detinator de arma neletala. Credeti-ma pe cuvant. Nu vreau sa ma dau vre-un "intelept" dar vorbesc in urma a ceea ce se intampla pe piata. Adevarul este ca piata romaneasca nu este pregatita pentru arme neletale scumpe. Ce au aparut sunt cazuri izolate. Sa vinzi doar 30-40 arme de genul celor luate in discutie, nu reprezinta mare lucru si stiti foarte bine lucrul acesta.
Cu respect.
In sfarsit.
Aste este postarea pe care o asteptam.
O simpla si clara confirmare a faptului ca exista:
- arme neletale ieftine
- arme neletale scumpe.
Afirmatie venita de la un adevarat cunoscator al pietii.
Restul chiar nu mai conteaza.
Pentru mine ca end-user nu prezinta importanta teoriile de marketing, strategiile de piata, politicile de import ale firmelor importatoare.
Pentru mine conteaza sa am la dispozitie intreaga gama de arme neletale pe piata interna si sa existe o esalonare cinstita a preturilor.
Lipsa unui CZ 83 rubber sau a unui Fort 12 rubber de pe piata, la preturile lor, asa scumpe cum sunt, duce la posibilitatea impingerii pe taraba
a unor zamakuri cu preturi nerusinate, trecand de multe ori de 2000 Ron.
Asta era problema.
Existenta unui CZ 83 rubber la 2600 Ron nu mai lasa loc pe piata unor preturi de 16-2100 Ron pentru zamakurile de duzina.
Cert si clar. Iar asta ar insemna caderea intregului esafodaj de mituri si preturi create in jurul "armelor germane", clone de duzina in fapt,
si a celor turcesti deopotriva.
Ar conveni asta end-userilor dar in nici un caz importatorilor.
Vazut dinspre end-user, rezumatul poiliticii marilor importatori ar fi:
- cumpara ieftin zamakuri
- stabileste la vanzare preturi mari oarecum suportabile
- arunca in derizoriu chiar si existenta clasei de arme neletale de calitate "scumpe"
[cat de scumpe daca un Fort la poarta fabricii nu trece de 123 USD?!!]
O vreme va mai merge. Mai rau dar va mai merge.
De fapt va merge exact atata vreme cat vor fi clienti/cumparatori "de joasa altitudine".
Incearca sa vinzi clone din zamak la 650-700 Euro in Spania si vezi ce succes ai :wink: . [p50t, p99 si alte alea]
Lumea se desteapta.
Poate supar pe cineva, chiar pe mai multi, dar asta ar fi opinia unui cumparator/utilizator avizat.
Nu inteleg unde vreti sa ajungeti.
Am mai avut parca discutii cu dumneavoastra referitor la aceste aspecte atat legat de munitie cat si de pistoale.
Nu imi place modul de catalogare al clientior facut de dumneavoastra ... "clienti/cumparatori "de joasa altitudine" :?: ... pentru noi toti clentii sunt importanti si au aceeasi consideratie indiferent de puterea lor de cumparare.
Daca cu adevarat cererea de pistoale cu bila derivate din cele cu glont este atat de mare, daca nu suntem noi care sa le aducem, sigur exista cineva sa faca acest lucru. Dupa cate am inteles de la dumneavoastra UTI a renuntat si pe altcineva personal nu stiu.
In ceea ce priveste asteptatul postarii mele, iar nu va inteleg n-am sustinut niciodata ca pistoalele comercializate de noi sunt cele mai bune. Preturile "nerusinate" sunt dictate de multi factori cum stie toata lumea si n-as fi sigur ca sunt chiar asa cum ati spus.
Inca odata nu va inteleg unde vreti sa ajungeti.
Si datile trecute ati scris la fel despre preturile munitiei, " termen de valabilitate" a munitiei noastre,de fapt numarul lotului de fabricatie, despre termen de valabilitate oferit de rusi la munitia rubber cand de fapt era garantia comerciala oferita, despre cat de bune si ieftine sunt pistoalele Fort17 si cele facut in Germania sunt cum sunt etc. . Inca odata unde vreti sa ajungeti?
Clone sau nu, mai slab calitativ sau nu, desi comparam doua produse diferite,pistoalele care le-am adus noi s-au vandut cat se poate de bine, procentul celor care au avut probleme la functionare fiind nesemnificativ.
Cu respect.
nedumeritu

MEA CULPA

Post by nedumeritu »

Bun, inteleg si fac MEA CULPA!
Aveti o pozitie decenta si nu se fac discriminari intre clienti.
Cu toate acestea, vrem sau nu vrem clientii se impart in clase si subclase in functie de posibilitatile financiare.
De fapt cand spuneam 'de joasa altitudine" ma refeream la joasa altitudine economica, daca mi-e permisa figura de stil.
In rest, faptul ca nu aduceti dvs la Arrow pistoale si munitie din Est este de la sine inteles
- preturile sunt bune
- accizele si taxele sunt insa prohibitive si in nici un caz nu se justifica preturile rezultante
- politica, si nu numai cea economica, in zona cu pricina nu este reliable, este mai mereu lichida si nu ai certitudinea unui contract dus la capat.
Si iata ca revenim la "altitudine".
Clientii ce isi pot permite se duc si se dau peste cap si vin cu tot felul de nazbatii rusesti sau ukrainiene.
Ca respectivii clienti sunt putini, asta este un fapt si reflecta starea natiunii in criza, sau nu. Oricum, domeniul nu este
un boom de piata pentru un importator.
UTI a adus cele 40 de bucati, majoritatea luate de oameni din sistem sau rude ale acestora.
S-au oprit pentru ca nu au reusit sa pune in picioare un contract viabil pentru ei cu producatorul de munitie pentru respectivele pistoale.
Cerere inca era dar ei, UTI, daca tot sunt in recesiune si renunta si la contractul cu israelitii, si stau sa vanda ceva divizii de la ei, se cheama
ca nu vor continua experimentul CZ 83, dar nu din cauza ca nu ar fi cerere la pretul practicat de ei sau ca pe parcurs nu s-ar creea un trend spre
arma in discutie. Cert este ca au pus frana in mod clar.
Referitor la munitie, aici pasim pe alt taram.
In mod cert, toata munitia produsa "prin delegatie" prin toate tarile cu mana de lucru ieftina este o munitie de slaba calitate.
Ncicicand nu vom putea compara un 9mm waddie produs aiurea in fostul CAER cu un 9 mm rubber produs de Libra [acum Snail].
Nu vedeti ca firme mari de munitie au ajuns sa produca in foste fabrici de televizoare pe langa Hungaroring, langa Budapesta?
Si atunci raman Sellier Bellot si Snail, pana se vor hotara si cei de la Sadu sa faca asa ceva. Adica niciodata. :)
Inca sunt in posesia certificatelor de garantie pentru munitia cumparata de la Chisinau si chiar daca sunt unele in ruseste si
altele in ukrainiana, am facut traduceri legalizate [pentru cei de la AEST] si culmea, aveau date de expirare pe ele.
Am sunat la dna Ivana G. la Snail, directoare de vanzari si mi-a explicat in engleza ca in mod cert munitia rubber
dar si alte sortimente de munitie au termene de garantie ce deriva din detaliile constructive specifice tipului de munitie.
Nu putem pune alaturi un PG nici macar langa un Teren 3R sau un Fort 9mm rubber, ambele cu pulbere neagra, ca sa nu vorbesc de cele cu semtex.

Referitor la faptul ca painea se vinde, acesta este un truism.
Pe orice piata "flamanda" painea se va vinde bine, si daca mai ai si monopolul, vinzi numai cozonac. A se vedea in istorie cum nu stiu ce suverana
de prin preajmma ne transmitea cu gingasie: nu aveti paine, mancati cozonac.
Repet, pe o piata cu limitari de tot felul impuse importatorilor, acestia isi vor adapta comportamentul regland piata asa cum
le va fi garantata supravietuirea in plan economic.
La randul lor importatorii vor creea moda, vor lansa trenduri. Ca in orice mediu unde exista MONOPOL, nu piata libera.
Si intr-un fel este si bine si normal.
La cultura armelor ce o are masa cumparatorilor la noi este chiar indicat sa nu aduci arme care sa se preteze la
utilizare intensiva, in regim de poligon. Acest reglaj este indus de insasi legea ce stabileste modul de utilizare a acestui tip de arme.

Si ca sa concluzionez, explic si ce spuneam ca asteptam in postarea cu pricina.
Asteptam o recunoastere, fie ea si conjuncturala, a faptului ca exista arme de autoaparare de "calitate germana" si arme
de autoaparare din otel, adevarate.
Aici vroiam sa ajung.
Sunt de acord ca ce puneti in vanzare dvs si concurenta, in materie de autoaparare sunt cele mai potrivite profilului economic al clientilor target.
Sunt de acord ca accidentele cu aceste arme sunt rare si nesemnificative si sunt rezultate in mare parte in urma folosirii neadecvate.
Sunt de acord ca ce aduceti si vindeti dvs si concurenta sunt cele mai vandute de pe piata, sunt cele mai potrivite in conditiile
legii de la noi dar nu voi fi nicicand de acord ca acestea se pot compara calitativ sau in alt fel cu cele facute la CZ, la Fort, Schmeisser, Ijevsk.
Asta era tot.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
emy

Post by emy »

de cate ori se ajunge la acest subiect.... dar nu ne invatam minte si sarim iar cu gura.
asta este. arme arhicunoscute pt aceeasi clienti. ok
ce nu pot sa inteleg - de ce aduceti carabine ; lise ; semiautomate care au preturi "mai mari"?
oricum cred ca majoritatea armelor de vanatoare vandute sunt armele de la baikal - mai ieftine si fiabile.
o seara placuta.
radu.b

Post by radu.b »

emy wrote:de cate ori se ajunge la acest subiect.... dar nu ne invatam minte si sarim iar cu gura.
asta este. arme arhicunoscute pt aceeasi clienti. ok
ce nu pot sa inteleg - de ce aduceti carabine ; lise ; semiautomate care au preturi "mai mari"?
oricum cred ca majoritatea armelor de vanatoare vandute sunt armele de la baikal - mai ieftine si fiabile.
o seara placuta.
Buna ziua.
Cred ca nu ati citit atent postarea mea precedenta. Raspunsul este simplu. Pentru ca un vanator gaseste mai repede utilitatea unei arme scumpe decat un potential detinator de arma neletala. daca nu ma credeti pe cuvant intrebatil pe @violiv si fiti convins ca o sa-mi dea 100% dreptate. Acelasi raspuns il veti gasi la munitia de vanatoare. Multa vreme si foarte multi vanatori vechi(am spus multi nu toti) faceau economie si cumparau munitie de mai slaba calitate " ca aia nu se vede" tot zgomot face. In ultimii 3-4 ani au inceput sa inteleaga utilitatea unui cartus de calitate superioara. Acelasi raspuns si la pescuit ( de aceea Daiwa patrunde pe piata cat se poate de tare) pentru ca oamenii incep sa gaseasca utilitatea produsului. Momentan, cum am spus si in cealalta postare, piata nu este pregatita sa accepte produsul "arma neletala derivata din pistoalele cu glont" sau cele din otel cum vrea domnul @nedumeritu sa fie catalogate. Probabil ca mai dureaza un an doi pana se v-a intampla si la noi lucrul acesta. In ceea ce priveste numarul de arme Baikal vandute aveti dreptate procentul este net favorabil pentru aceasta marca in ceea ce priveste vanzarile. Dar acest lucru nu inseamna ca nu vand Benelli. Dar vand si cu o arma Benelli vanduta acopar cifra de afaceri a 4 arme Baikal. Dar inca odata, o vand pentru ca stiu sigur ca exista cumparator. Credeti-ma pe cuvant ca la pistoale de otel momentan nu se gaseste numarul de cumparatori care ar face ca acest produs sa reziste. Fiti convins ca la momentul oportun vom avea aceste arme.
Cu respect.
sepuku

Post by sepuku »

-cei ce au akum zamakuri dk ar fi convinsi ca un magazin ar aduce munitie cauciuc de 9mm-ar face un sacrificiu'in sensul ca din toata saracia tot ar gasi sa dea un 3ooo pe o neletala de "otel",stiind si avand oarecum siguranta c-o pot folosi in poligon nemaifiindu-le teama c-o sa le crape culata sau mai stiu eu ce. Dk facem un sondaj simplu o sa rezolvam enigma'. Eu unul asa as face..mi-e greu sa cred ca doar eu..e mult prea multa pasiune la mijloc...
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
tevez

Post by tevez »

sepuku wrote:-cei ce au akum zamakuri dk ar fi convinsi ca un magazin ar aduce munitie cauciuc de 9mm-ar face un sacrificiu'in sensul ca din toata saracia tot ar gasi sa dea un 3ooo pe o neletala de "otel
Cei care deţin acum zamakuri şi intră pe forumuri sau sunt pasionaţi de arme. Adică o mică parte a deţinătorilor
de "neletale". Sunt mulţi care nu au habar că "arma" lor nu e din oţel sau nu le pasă. Probabil se va ajunge ca "cei
mulţi" să cumpere zamakuri şi cei care-şi permit şi cărora chiar le trebuie vor cumpăra arme de genul Fort sau CZ.
E un pic nedrept să comparăm situaţia de la neletale cu cea de la armele de vânătoare în sensul că "jignim" armele
Baikal comparându-le cu "zamakurile". :P
scifficus

Post by scifficus »

Dk facem un sondaj simplu o sa rezolvam enigma'. Eu unul asa as face..mi-e greu sa cred ca doar eu..e mult prea multa pasiune la mijloc...
Ma ofer primul. Da, vreau "otel" la raionul neletale. Suntem vreo 6 persoane, prieteni si rude care ne tot invartim in jurul unei achizitii sa ne tina si in poligon, in mod special. Evident si pentru autoaparare. Deh ... vremurile astea negre, cu foame mare, pentru unii. Pana una alta imi fac mana cu doua KJW M9 GBB (ma faivorait). Astea doua din zamak si tacamul aferent gaz, bile, laser, tinta gel, ochelari protectie, toc, moft - manusi swat, masca asisderea m-au dus la vreo 2500 roni, deci cum zice sepuku as da pe o neletala da' de otel 3000 ron.
Pushka lu' Bunicu'
Image
danezu

Post by danezu »

Plus ca ar creste si vanzarea de cartuse cu bila de cauciuc,clientul o sa petreaca mai mult timp in poligon fata de acum cand ii este frica sa nu crape zamak-ul :D
Walter PP 10x22T - BLACK
nedumeritu

Post by nedumeritu »

FARA PATIMA - PE SURSE.
Citand surse ce doresc sa isi pastreze anonimatul va pot publica aici cateva date.
Se prea poate sa fie interesante.
La data de 17 Iunie 2009 erau inscrisi oficial ca posesori de arme pentru autoaparare
un numar de 71.121 de persoane ca detinatori legali.
Din aceasta cifra, un numar de 127 sunt posesori ai unor arme de alta marca decat cele
"inregistrate si omologate cu documentatie" de importatorii din Romania. Si nu toate sunt pe rubber. In principal
sunt preponderente armele de productie turceasca. In rest sunt arme din Rusia, Ukraina si
Spania. Din acestea numai cele din Rusia sau Ukraina sunt succeptibile de a fi construite din otel.

Concluzia este ca dl. radu.b are perfecta dreptate cand spune ca marea masa de detinatori de arme
de autoaparare, si deci target-ul importatorilor, o constituie deocamdata zamak-ul. Si, as completa eu,
exista premise sa poata fi mentinute actualele preturi jenant de mari la respectivele zamak-uri.

Discutia referitoare la munitia de 9mm rubber nici macar nu poate fi abordata date fiind actuala configuratie a pietei.
Ce rost are sa aduci si sa vinzi 1000 cartuse de 9 mm rubber, chiar cu 200% adaos?
Cand este foarte usoara si cu target direct uluitor de mare vanzarea de 10x22 de la PG si Umarexurile de toate culorile la 5 ron bucata
de ce sa te mai legi la cap cu altceva. Alte acte, alte "omologari" alte licente de import.
Mai bine dai 9 mm R rama tot cu 5 ron.

Asa ca nu mai faceti sondaje pentru ca sunt nerelevante la o abordare pur economica a problemei.
Ramanem de baza la zamakuri, le folosim moderat si NU in poligon, si gata.
Pentru poligon, iata, a.c. sau , de ce nu, airsoft, pentru cei mai statici... :)
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
sepuku

Post by sepuku »

... :) mai bine tragem cu cornete si invizoace',ne duce mai ieftin :wink: "cine nu vede,n-aude si nu vorbeste-o mie de ani in liniste si pace traieste"-oare?!..hai sa ne facem ca ploua :) caldura mare moncher'..mai ka te ia kapu'..zi cu racoare voua..si stiti voi "dormiti linistiti"... Oceni harasho-uf,ce nu.mi place lba rusa... :wink:
- Priveste in ochii celui ce te ataca,si-o sa vezi- MOARTEA !!! ...rece,reala,imediata... -Ti se-ntampla chiar TIE !!!...acum,stiind asta te intreb : - CE FACI ???
maRR1

Post by maRR1 »

salutare,
din cate se cunoaste si eu vreau o arma neletala cu bila cuciuc,am citit si rascitit pe aici ce vb. vis a vis de aceste arme si as merge tot pe ceva scump dar bun(sa te poti baza pe el cand e nevoie) ca e vb. de poligon sau de autoaparare nu conteaza...sa fii tu cu mintea impacata ca ai ceva bun in casa(sau la brau).
la fel am facut si cu cele 2 arme de vanatoare pe care le am..am ascultat sfaturi date de "batrani" in meserie si mi am luat 1buc. TULA(Baikal) care are ceva anisori in spate si pe care nu as dao pe 7 buc. de alte prostii noi din magazin...si 1 buc. Remington semiautomata 5+1 adusa de cineva direct de la mama ei(SUA) care la fel nu ar fi de vanzare decat in momente foarte neplacute mie(sa speram ca nu o sa vina)...deci ce vreau sa spun este ca"suntem prea saraci sa cumparam lucruri proaste" cum este vb. asta a noastra asa ca ceva scump dar care merita tinut,iubit,ingrijit si folosit(cu strictete pe strada).
bafta.
dcrist

Post by dcrist »

Nu sunt adeptul armelor cu bila de cauciuc dar cerere pt cele de otel sigur ar fi cei de la UTI le-au vindut ca piinea calda fara sa aiba munitie pt ele, daca nu ar fi existat doritori de asa ceva ar fi ramas cu ele mult si bine, ceea ce spune suficient despre cum s-ar vinde un asa produs la noi :wink:
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sepuku wrote:... :) mai bine tragem cu cornete si invizoace',ne duce mai ieftin :wink: "cine nu vede,n-aude si nu vorbeste-o mie de ani in liniste si pace traieste"-oare?!..hai sa ne facem ca ploua :) caldura mare moncher'..mai ka te ia kapu'..zi cu racoare voua..si stiti voi "dormiti linistiti"... Oceni harasho-uf,ce nu.mi place lba rusa... :wink:
Hai sa te ajut cu un original:
Quello che porta la mufa zitta, che non sente e non vede, viva centanni!
Image

Si daca ma rugati ff frumos va pun si o piesa muzicala fix la obiect, am cumparat o trilogie
de CD-uri cu muzica, un proiect al unui fotograf din Calabria, vezi http://www.malavita.com.
Proiectul se cheama La Musica de la Mafia.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
sepuku

Post by sepuku »

heheh :) spasiba moy drug..budtedabri :) touche mr pussycat :) mai bine decripteaza'si tradu-ne acronimul "mafia"-ceva gen-muerte ala francheze italia army?! Dumireste-ne !...
nedumeritu

Post by nedumeritu »

sepuku wrote:heheh :) spasiba moy drug..budtedabri :) touche mr pussycat :) mai bine decripteaza'si tradu-ne acronimul "mafia"-ceva gen-muerte ala francheze italia army?! Dumireste-ne !...
"Mafia" nu este un acronim. Este un termen generic, o sintagma.
iar pe site-ul recomandat de mine se vorbeste despre cu totul altceva, 'Ndranghetta. Alta mancare, alta structura, alta cultura zonala, a la calbrese...

Altfel spus, in sudul italiei este un mozaic:
- Camorra in Capmania
- Cosa Nostra in Sicilia
- 'Ndranghetta in Calabria
- Sacra Corona Unita in Apulia
- Stidda tot in Sicilia
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Post Reply