walther pp nichelat

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

radu.b

Re: walther pp nichelat

Post by radu.b »

aly84ion wrote:despre munitia mentionata ce imi puteti spune?
Nu imi dau seama despre ce marca de munitie este. Trebuie sa luati in calcul ce energie dezvolta sa nu depaseasca rezistenta pistolului.
Cu respect.
yanq

Post by yanq »

..nu mai cauta incarcator...cel pe care il ai e perfect ..iti asigura stabilitate la tragere contactul pistolului cu mana fiind mai mare...
...daca vrei sa tragi la tinta foloseste doar munitie UAG pentru rezultate satisfacatoare.... din 8 metri, dupa multa exersare n-ar trebui sa ai probleme cu....cutiile de bere...
..pentru intimidare / aparare e buna munitia PG...face mai mult zgomot...

....poti sa tragi cu el in voie....eu nu am nicio problema...nu s-a blocat niciodata..
aly84ion

Post by aly84ion »

Azi la stiri, pe PRO TV au prezentat o incaierare,nu am inteles despre ce era vorba si de la ce s-au luat,oricum nu are importanta.............unul din ei a folosit un pistol cu bila de cauciuc altul un scaun.........cel cu pistolul a tras in umarul celui cu care se luase..........amindoi au ajuns la spital pentrreu ingrijiri iar dupa ce au fost examinati cel impuscat a putut pleca acasa fara a avea probleme,pe cind ala care a fost lovit cu scaunul necesita spitalizare....CONCLUZIILE TRAGETILE VOI....Cred ca inafara de efectul psihologic pe care il poate avea asupra unui posibil agresor"mai slab de inima"ramin niste jucarii scumpe care sunt bune pentru poligon..nu prea multe trageri...si pasiune pentru cei impatimiti dupa arme....E drept ca un scaun e mai greu de purtat dupa tine :lol: :lol: :lol: :lol: in situatia in care nu il ai la cap :lol: :lol: :lol: ........
Babanu

Post by Babanu »

Nimic surprinzator... Stai linistit ca daca un agresor este hotarat sa te injunghie si ai ghinionul sa fii la mai putin de 2 metrii de el, poti sa tragi si cu 9mm FMJ in umarul lui ca probabil nu va schimba foarte mult rezultatul confruntarii (vei fi cel mai probabil injunghiat). Oare americanii vorbesc prostii cand spun clar ca se trag doua gloante in torace si apoi unul in cap? Si mai mult, este vorba de gloante adevarate! Acum noi nu ne putem astepta de la un glont de cauciuc sa fie mai eficient in stoparea unui agresor decat un glont FMJ sau hollow point.
Spuneam mai demult si ma repet, o arma, fie ea de orice fel, nu iti garanteaza absolut nimic, cel mult iti da un avantaj si o sansa in plus. In cazul de fata nu stim cu exactitate ce s-a intamplat si este pripit sa concluzonam ca o arma cu glont de cauciuc este ineficienta. La o adica, de ce nu, putem presupune ca daca respectivul nu avea pistol, poate isi mai primea trei scaune in cap si rezultatul era si mai urat... sau cine stie.
Ca incheiere, va rog eu, nu scoateti pistolul decat atunci cand categoric, constient si determinat, urmeaza sa trageti... fara exhibitii si alte prezentari de moda... iar daca tot trageti... apoi dragii mei nu faceti economie de munitie :twisted:
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
haiosu

Post by haiosu »

treaba asta cu "economia de munitie" au constat-o si fortele de ordine,speciale,etc-si culmea- nu de pe la noi din tara!multi dintre ofiterii si subofiterii lor, netragand cu arma niciodata pana atunci,in tinte vii, sau pt ca asa reau reglementele in vigoare, trageau un glont si stateau sa vada efectul...care de multe ori era pierderea propriei vieti, ranirea f grava si cateodata cu maxima sansa si noroc erau doar raniti.
in clipa cand ai tras, daca tragi o data sau de mai multe ori, efectul legii ar trebui sa fie acelasi: ai gresit, platesti scump, nu ai gresit si ai actionat just esti liber ca pasarea cerului! iar cercetarile sa fie cu o maxima eficienta, caci daca te-ai aparat sau ai intervenit cu arma-foarte just,extraordinar de just,nemaipomenit de just-si cu treaba asta ti-ai pus un intreg clan de interlopi in cap, prin retinerea armei pt cercetari (sa zicem o saptamana,doua) esti complet lipsit de aparare/autoaparare si s-ar putea sa iti fie recunoscuta nevinovatia putin post-mortem :twisted: si atunci-intrebare retorica- mai actionam cu spirit civic, pt inlaturarea unui atac injust si bla,bla,bla asupra unei alte persoane?ne mai dovedim eroi?!?
tevez

Post by tevez »

aly84ion wrote:Cred ca inafara de efectul psihologic pe care il poate avea asupra unui posibil agresor"mai slab de inima"ramin niste jucarii scumpe care sunt bune pentru poligon..nu prea multe trageri...si pasiune pentru cei impatimiti dupa arme....E drept ca un scaun e mai greu de purtat dupa tine :lol: :lol: :lol: :lol: in situatia in care nu il ai la cap :lol: :lol: :lol: ........
Mai scurt: ti-ai luat PP-ul sau nu?
Ideea ca s-ar pute sa tragi cu un cartus, fie el si blank care sa atraga atentia ii poate face
pe multi agresori (talhari, hoti de buzunare) sa nu se complice cu tine si sa te lase in pace
numai la vederea armei, fie ea si din zamak, eu tocmai am trecut cu zambetul pe bunze
printr-o situatie gen.
Oamenii implicati la Iasi erau dintr-un cerc "exclusivist" in care scaunul, bila de cauciuc sau
pelletul de a.c tras in ochi sunt "jucarele" si unde pentru treburi "serioase" se umbla cu arme
"serioase". Ilegale. Vezi cazul Mavriche.
Cu alte cuvinte, daca ai pistolul cu bile risti mai putin sa ai neplaceri, dar se poate si sa-ti
agravezi situatia, depinde de la caz la caz. Nasol e ca s-ar putea sa nu mai putem merge
cu ele pe srada, ceea ce mi se pare o imbecilitate, atata timp cat strazile sunt din ce in ce
mai nesigure.
Asteptam impresii despre PP, eventual si ceva poze in tocul ala smecheros. :mrgreen:
DaBears

Post by DaBears »

tevez wrote: Ideea ca s-ar pute sa tragi cu un cartus, fie el si blank care sa atraga atentia ii poate face
pe multi agresori (talhari, hoti de buzunare) sa nu se complice cu tine si sa te lase in pace
numai la vederea armei, fie ea si din zamak, eu tocmai am trecut cu zambetul pe bunze
printr-o situatie gen.
eu astept sa povestesti patania, daca vrei
Revolver Gamo R77

"Useless laws weaken necessary laws."
aly84ion

Post by aly84ion »

Salut......inca nu am luat pistolul,am fost luni la politie si miau spus ca dosarul este complet dar nu au trecut 30 de zile,miau zis sa merg la ei pe data de 2.Am tensiunea 200 si nu mai ama rabdare,parca e o vesnicie asa greu mi se pare ca trece timpul.Asta este,cum imi dau notificarea am plecat la Iasi sa cumpar pistolu,eu fiind din Botosni.La telefon cei de la Arrow miau zis ca au pp pe stoc.Tocul e frumos tare,cum iau pistolul revin cu poze.
tevez

Post by tevez »

Mai e putin, ai rabdare. :wink: Nu mai e mult si o sa ai ce purta in tocul ala meserias.
Revino cu poze cand il vei avea si cu impresii. Eu cred c-ai facut o alegere foarte buna.
aly84ion

Post by aly84ion »

Va pun mai jos cateva poze . :D
Attachments
6_4.jpg
6_4.jpg (69.47 KiB) Viewed 4551 times
6_2.jpg
6_2.jpg (126.83 KiB) Viewed 4553 times
6_1.jpg
6_1.jpg (64.9 KiB) Viewed 4551 times
aly84ion

Post by aly84ion »

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri cit mai lamuritoare......Acum cind merg la politie sa ridic notificarea pentru pistolul de autoaparare,pot solicita si o a doua notificare pentru o pusca cu AC........Avind dosarul la ei m-am gindit ca mi-ar fi mult mai usor acum cind am fisa medicala, psihologicul si cazierul valabile.........Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez si ce trebuie sa mai platesc........Care pusca cu AC de pe piata noastra mi-o recomandati...?...care din calibrele 4,5...5,5 si 6,35.....Care este mai puternica si ce viteza are m/s , citi J ?... :?: :?: :?:
tevez

Post by tevez »

Cu actele nu stiu foarte multe detalii, am de gand sa-mi iau si eu o pusca cu a.c. dar inca nu am inceput
sa umblu dupa analize, cazier, etc.
De la haiosu poti afla mai multe informatii si de pe www.clubairguns.ro.
Tot ce pot eu sa-ti spun e ca la armele cu a.c. in mod normal se urmareste mai ales fiabilitatea si precizia
in alegerea uneia, deoarece sunt arme de tir si sunt interzise la vanatoare sau pentru autoaparare.
aly84ion

Post by aly84ion »

Eu am dosarul la politie de 30 de zie si cred ca nu trebuie sa mai fac alt dosar pentru AC la o distanta asa scurta de timp,poate ma lumineaza cineva.Pentru pusca cu AC imi trebuie lada metalica ?
dcrist

Post by dcrist »

Din pacate trebuie cutie metalica pt AC. au pe la brico ~5-600 ron.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
emy

Post by emy »

daca vrei pistol cu bila ..inseamna ca-ti fac permis...
ai voie la 2 arme neletale...deci intra si o pusca ;)
poti sa faci cererea...oricand.
daca o faci acum se poate sa scapi de celelalte taxe
50 ron aprobarea(sau 100 urgent)+10 ron inscrierea in permis
desi nu prea cred.
eu iti recomand ca pusca shadow 1000 ca nu degeaba o am :D (parca are haiosul una de vanzare)
iar calibrul 5.5mm ai si precizie..si putere.
Post Reply