PAM PAMlowrider wrote:Am dat un mail celor de la Sotis.bg
"Hello,
I want to buy a Zoraki mod 914 and Ekol Viper 2.5".Please tell me if it work on rubber bullets and if you write on my paper that this pistols are rubber bullets for my autorisation.Thank you"
Raspunsul:
Hello,
The pistols we sell can only shoot with gas-signal ammunition not rubber.
Best Regards
Dimitar Nikolov
Import/Export Manager
Sotis Arms Ltd.
Tel./Fax: +359 2 925 11 98
Mobile: +359 888 237 825
office@sotisbg.com
http://www.sotisbg.com
Deci clar,numai cu gaz iti poti lua la 30-40euro
EKOL VIPER 2.5" - cal. 9mm Rubber/P.A.K.
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
misubagsisu
Re: EKOL VIPER 2.5" - cal. 9mm Rubber/P.A.K.
-
nedumeritu
Pai este normal
Daca vei sa cumperi de la Sotis.bg.
By the way, la ei la Sofia ai fost?
Eu da.
Si din cauza aceluiasi raspuns am cumparat din alta parte
.
Tot de la bulgari.
Si nu cu 40 de Euro! Putintel mai mult sa zicem, dar nu omorator de mult.
Iar de scris, am scris la Voltran care IE mama lor
Daca vei sa cumperi de la Sotis.bg.
By the way, la ei la Sofia ai fost?
Eu da.
Si din cauza aceluiasi raspuns am cumparat din alta parte
Tot de la bulgari.
Si nu cu 40 de Euro! Putintel mai mult sa zicem, dar nu omorator de mult.
Iar de scris, am scris la Voltran care IE mama lor
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
-
nedumeritu
In completare vin sa va spun ca sunt probleme majore cu gasirea munitiei
corecte pentru aceste revolvere.
Eu am esta pana acum 5 tipuri, care mai de care mai proaste.
Zilele acestea am dat de doua versiuni produse una la rusi si alta aiurea, undeva,
nici vanzatorul nu mi-a putut preciza. Ambele sunt bune, chiar reusite.
Partea proasta este ca le-am testat putin avand cate 6 din fiecare.
Am ajuns si la faza in care unele turcesti s-au oprit cu bilele pe teava.
Am fost nevoit sa pun un 9mm AE de la FORT ca sa le scot. Si tot ramasese una
si am scos-o cu un blank
Asa ca Pobjeda .380 si cele aramii/aurii turcesti sunt demne de a fi ocolite.
Studiez si vin cu detalii finale.
Oricum, am avut erori de 10-12cm, la 4 caruse trase la 15 metri cu munitia ruseasca
si la fel cu cele neidentificate inca.
corecte pentru aceste revolvere.
Eu am esta pana acum 5 tipuri, care mai de care mai proaste.
Zilele acestea am dat de doua versiuni produse una la rusi si alta aiurea, undeva,
nici vanzatorul nu mi-a putut preciza. Ambele sunt bune, chiar reusite.
Partea proasta este ca le-am testat putin avand cate 6 din fiecare.
Am ajuns si la faza in care unele turcesti s-au oprit cu bilele pe teava.
Am fost nevoit sa pun un 9mm AE de la FORT ca sa le scot. Si tot ramasese una
si am scos-o cu un blank
Asa ca Pobjeda .380 si cele aramii/aurii turcesti sunt demne de a fi ocolite.
Studiez si vin cu detalii finale.
Oricum, am avut erori de 10-12cm, la 4 caruse trase la 15 metri cu munitia ruseasca
si la fel cu cele neidentificate inca.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
M-am jucat zilele astea cu un Ekol Viper. Nu prea stiu cum poate sa traga si cu bile de cauciuc. Teava este blocata dar opritorul se desurubeaza. Totusi forajele pentru cartuse din butoias incep cu 9 mm si se termina - DESCENTRAT, cu un diametru de aproximativ 6mm. Teava de asemenea este undeva pe la 6 mm in diametru.
Pistoalele/revolverele facute special sa traga proiectile de cauciuc au aceeasi descentrare sau doar sicanele din teava?
Pistoalele/revolverele facute special sa traga proiectile de cauciuc au aceeasi descentrare sau doar sicanele din teava?
-
nedumeritu
Nu stiu ce sa zic.Razvan wrote:M-am jucat zilele astea cu un Ekol Viper. Nu prea stiu cum poate sa traga si cu bile de cauciuc. Teava este blocata dar opritorul se desurubeaza. Totusi forajele pentru cartuse din butoias incep cu 9 mm si se termina - DESCENTRAT, cu un diametru de aproximativ 6mm. Teava de asemenea este undeva pe la 6 mm in diametru.
Singura cale este sa il tii in mana pe al meu si sa imi arati tu pe unde se pune sau se scoate/desurubeaza opritorul.
Ca eu nu reusesc in ruptul capului sa vad asa ceva la al meu.
Cat despre asa zisa descentrare, daca exista, ea este facuta centrat. Adica in momentul in care camera respectiva
vine in dreptul tevii urmand a fi percutata incarcatura, bila este adusa exact in centrul gaurii tevii.
Ce nu prea stie lumea este ca in butoias exista de cand lumea, de cand s-a inventat genul acesta de revolver,
atat camera cartusului, mai mare in diametru, cat si UN PRIM SEGMENT DE TEAVA! Ultimul este in doiametru de
6,7-6,8 mm si are rolul ca prin "gulerul" intern format sa nu permita trecerea spre inainte si a camasii cartusului in
momentul in care se foloseste 9mm PA.
Pe specificatiile primite de la Voltran am trecut si utilizare cu 9mm PA, PAK, sau .280 R rubber.
Si cum la un super RG88 bila merge ca o râmă printr-un tubuleţ de 5mm şerpuit şi făcut din două zamakuri îmbinate,
înclin sa cred că poate să încapă si printr-o teavă lisă de 6,8mm fără să treacă prin durerile facerii.
Sau cum la superbul meu Walther P50T bila iesea printr-o fantă de 3mm înălţime şi 6mm lăţime si spărgea
norii dar mai ales culata la 20 de milioane, nu am decât sa fiu multumit cu un ekol viper de 3 milioane
care la 7 metri am început sa învăţ pe unde trage şi cum trage.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Teava are filet interior? Are! Si nu doar pentru aruncatorul de rachete. Revolverul in cauza are o piesa din metal, conica la ambele capete, cu filet si doua gauri longitudinale pentru evacuarea gazelor, ce se gaseste in teava. Se desurubeaza fara nici cel mai mic efort. Dar butoiasul este din pacate cum zic eu: doua foraje cilindrice unul de 9 mm si unul de 6mm. Ele nu sunt axiale ci excentrice unul fata de celalalt. Sigur ca cel de iesire, de 6 mm, este in linie cu teava, dar...atat. Acum daca vrei sa tragi cu bila de cauciuc este optiunea ta insa pana cand?
Iar titlul topicului "9mm Rubber/PAK" poate induce in eroare. "R"- ul nu vine in nici un caz de la Rubber ci de la rama - arma intr-adevar folosind ambele tipuri de cartuse .308 cu rama sau 9mm cu sant. Forajul de 9mm are exact adancimea necesara tubului de cartus cu sant.
Iar titlul topicului "9mm Rubber/PAK" poate induce in eroare. "R"- ul nu vine in nici un caz de la Rubber ci de la rama - arma intr-adevar folosind ambele tipuri de cartuse .308 cu rama sau 9mm cu sant. Forajul de 9mm are exact adancimea necesara tubului de cartus cu sant.
-
nedumeritu
Razvan, nu am timp nici chef de dispute.Razvan wrote:Teava are filet interior? Are! Si nu doar pentru aruncatorul de rachete. Revolverul in cauza are o piesa din metal, conica la ambele capete, cu filet si doua gauri longitudinale pentru evacuarea gazelor, ce se gaseste in teava. Se desurubeaza fara nici cel mai mic efort. Dar butoiasul este din pacate cum zic eu: doua foraje cilindrice unul de 9 mm si unul de 6mm. Ele nu sunt axiale ci excentrice unul fata de celalalt. Sigur ca cel de iesire, de 6 mm, este in linie cu teava, dar...atat. Acum daca vrei sa tragi cu bila de cauciuc este optiunea ta insa pana cand?
Titlul topicului poate este aiurea si induce in eroare fiind copiat dupa manualul PDF primit de la Voltran.
Mai departe.
Porcarica mea NU are filet in interior. Altfel spus, NU ARE FILET IN INTERIOR.
Acum, daca ai tinut minte chestia asta, ceva te duce gandul ca poate, asa cum mi-au spus cei de la Voltran cand mi-au trimis fila de prezentare,
este vorba despre o comanda speciala facuta pentru vreun importator de undeva de aiurea.
Nu am nici o piesa in teava, cu sau fara filet. ADICA TEAVA ESTE LISA FARA SA AIBA CONURI BICONICE SAU MONOCONICE CU SAU FARA GAURI.
Este precum covrigul, prevazuta cu gaura si atat. Nici macar susan sau mac nu are.
Am sa incerc sa fac un film prin care sa iti arat ce inseamna excentricitatea de care vorbesti. O succesiune de imagini face cat o succesiune de cate 1000 de
cuvinte, ca sa pastrez proportia, zicala aplicandu-se la o singura imagine.
Poate vobesti de adaptorul pentru rachete ce se da cu pistoalele cu gaz.
ACELA, TIN SA VA ANUNT DIN SURSA OFICIALA SI AVIZATA, ESTE INTERZIS IN ROMANIA SI SE POATE FOLOSI DOAR IN POLIGON LA TESTARI, EVENTUAL.
PIESA AIA ARE DOUA ORIFICII SI ESTE CONICA PE UNDEVA, OARECUM.
Optiunea mea este sa ma tin de buchia manualului primit si de lege.
Il am trecut pistol pe bila de cauciuc si am optiune pentru blank si gaz (asta reincarca fara probleme, CA ORICE REVOLVER... nu ca fort 12/17 la blank).
Am tras pana acum vreo 420 de cartuse de tot felul. Cu rama, fara rama, pobjeda, ME .380, turcesti, nemtesti de la Wadie, de la Libra am primit
de la dna. Ivana o cutie de 100 facute in colaborare cu Selier Bellot. Cu rama 50 si PA 50. Cu astea faci liniste in cartier.
Ce sa spun, in poligon unde am fost toti au fost uimiti de cum poate sa mearga un turcism sadea, si inca la banii astia.
E drept, peste 8 metri se duce pe pustii precizia.
La fel de drept este ca nici nu se poate compara cu Schmeisser AE 820 care are camasi de otel bucsate si in teava si in butoias.
Culmea, si alea sunt excentrice in butoias dar se potrivesc cu teava. Nu stiu ce o fi in capul producatorilor astora.
Cred ca nu pot fixa burghiul astfel incat sa rezulte gauri concentrice. Altfel nu imi explic.
Sa fie oare masura ce o iau aia ca sa nu se poata trage cu glontz?
Nuuuu se poate, prezumtia este de prostie pentru ei asa ca este exclus sa fi prevazut si asta.
Singurii cu licenta de inteligenta by default suntem noi, cei care avem oarecare drepturi sa purtam/folosim/sparge zamakuri
si cheltui bani ca fraierii. Doar noi avem dreptate. Doar noi detinem adevarul in stare pura.
Hai sa o lasam balta.
Oricum, m-ai pus pe ganduri.
Ma trezesc de doua ori pe noapte [nu am probleme cu prostata, inca] si verific daca nu am vreun con biconic si/sau filet pe teava.
Si nu am. Inca.
Cam asta ar fi totul.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Era unul din cele facute special "for Sotish" cum este cel prezentat de nedumeritu in prima pagina a acestui topic?Razvan wrote:M-am jucat zilele astea cu un Ekol Viper. Nu prea stiu cum poate sa traga si cu bile de cauciuc. Teava este blocata dar opritorul se desurubeaza.
Later edit: vad ca a raspuns cea mai avizata persoana sa vorbeasca despre Ekol Viper, in special despre cel care trege si cu bila de cauciuc.
-
misubagsisu
NU EXISTA NICI UN OPRITOR, ȘICANĂ, CON - PARABOLOID HIPERBOLIC PE ȚEAVĂ. NUMAI FILETUL PENTRU ADAPTORUL DE RACHETE SAU BILA (INTERZISE A SE FOLOSI IN ROMANIA). SIGURANTA PENTRU A NU TRAGE CU GLONT ESTE TOCMAI DESCENTRAREA ASTA DINTRE CAMERA CARTUȘULUI ȘI ȚEAVĂ PLUS MATERIALUL PROST DIN CARE E FACUTA "ARMA".
Cam toate forumurile gem de mistouri ieftine. Ma intreb daca asta este nivelul nostru sau....o fi ceva in aer.
Ca sa revenim: pe teava revolverului in cauza scrie Made for Zarimex si Grizzly. Cred ca daca le ceri sriu si Panasonic pe el.
Daca voi credeti ca turcul are linii de fabricatie diferite pentru acelasi model este problema voastra. Evident ca si asta are teava lisa dar o portiune este prevazuta cu filet, suficient de lung pentru piesa care obtureaza teava cat si pentru adaptorul de rachete. Daca aveti impresia ca am chef sa inventez ceva ce nu exista...Pentru ca teava sa pice in linie cu iesirea din butoias este evident ca forajul de 9mm este excentric si mai jos, catre axul piesei; ca altfel ar iesi pe afara. De altfel si pozele postate la inceputul acestui topic arata acelasi lucru.
Oricum nu scriu asta ca sa ma contrazic cu Nedumeritu ci ca viitorii posesori sa aleaga in cunostiinta de cauza.
Ca sa revenim: pe teava revolverului in cauza scrie Made for Zarimex si Grizzly. Cred ca daca le ceri sriu si Panasonic pe el.
Daca voi credeti ca turcul are linii de fabricatie diferite pentru acelasi model este problema voastra. Evident ca si asta are teava lisa dar o portiune este prevazuta cu filet, suficient de lung pentru piesa care obtureaza teava cat si pentru adaptorul de rachete. Daca aveti impresia ca am chef sa inventez ceva ce nu exista...Pentru ca teava sa pice in linie cu iesirea din butoias este evident ca forajul de 9mm este excentric si mai jos, catre axul piesei; ca altfel ar iesi pe afara. De altfel si pozele postate la inceputul acestui topic arata acelasi lucru.
Oricum nu scriu asta ca sa ma contrazic cu Nedumeritu ci ca viitorii posesori sa aleaga in cunostiinta de cauza.
-
nedumeritu
Departe de mine gandulRazvan wrote:Cam toate forumurile gem de mistouri ieftine. Ma intreb daca asta este nivelul nostru sau....o fi ceva in aer.
- de a face misto
- de a face recomandari de achiztionare [nu am actiuni la Voltran]
Eu ma uit pur si simplu ca cioara'n os sa vad vreun filet si oarece piesa opritoare pe acolo.
NU este nimic de genul acesta.
Sunt unele tipuri care au un filet la coroana tevii dar ala este pentru adaptorul pt. rachete, ala care este interzis la noi, de altfel.
Porcarica mea nu are nimic de genul acesta.
referitor la excentricitatea in sine, pentru mine este clar. Am doua modele in mana, unul este cel prezentat aici pe forum,
celalalt de la Schmeisser AE 820 prezentat pe mine pe aici pe undeva:
http://www.romsdc.ro/304/viewtopic.php?f=12&t=75
Ei bine, ambele au oarecum acea excentricitate sar este exact pentru a nu permite unui proiectil solid sa parcurga tevile.
Am tras cu ambele in poligon cu toate felurile de munitie pe care le-am gasit.
Functioneaza fara probleme si au precizie pana pe la 7-8 metri. La fel.
In functie de munitie au si forta de lovire.
Magnetul sta la ambele atat pe tevi cat si pe butoias.
Mai mult, la AE 820 sta si pe restul frame-ului.
Asta este tot. Seamana ca doua picaturi de apa, doar ca cel ukraininan este finisat mai elegant.
pe link-ul de mai sus am dat si detalii economice.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else