Problema Mauser HSC 10x22T

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

basty80

Problema Mauser HSC 10x22T

Post by basty80 »

Detin un Mauser HSC 10x22T si am patit o mica buba cu el...a crapat. Nu asa pe la colturi ci de tot !!! A cedat saracul antimoniu...As dori sa adresez moderatorului o intrebare : Stimate domn, daca acest pistol a fost achizitionat de la Arrow in urma cu aprox 2 ani si jumatate iar munitia trasa nu a depasit 35 de cartuse mai pot emite vreo pretentie in legatura cu garantia ? Zilele viitoare voi posta si imagini cu "tragedia antica" ridicata la rangul de banc :? Va multumesc pentru atentie ! :wink:
danezu

Re: Problema Mauser HSC 10x22T

Post by danezu »

Poti sa-l arunci linistit! Daca a crapat nu-l mai repara nimeni,pune totusi niste poze sa vedem si noi cum arata!

Bafta!
emy

Post by emy »

cum sa-l arunce?
a dat o groaza de bani pe el...ghinion daca a crapat dupa garantie.
totusi daca se intampla in garantie trebuia rezolvat cumva. nu cred ca nu sunt ceva bucati de zamac in magaziile arrow.
un pistol daca se sparge in garantie se inlocuieste tot pistolul? - nu cred - alta serie etc.
contra cost si ar trebui totusi rezolvat.
sunt curios cum o sa se rezolve problema.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

daca a crapat doar mansonul inchizator, ala se schimba usor. e mai rau cu frame-ul.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
emy

Post by emy »

si frame-ul e tot din zamac?
atunci intr-adevar e nasol....si ma batea un gand sa-mi iau si eu asa de jucarica unul.
pana la noi oferte ma multumesc cu ce am - sigur nu crapa.
Babanu

Post by Babanu »

sa ne dai si noua niste detalii mai complete, ce munitie ai folosit, ce temperatura era afara, cand fusese curatat ultima data, daca bila s-a blocat in teava, etc... tot ce ar merita mentionat.
merci si... imi pare rau pentru incidentul tau :x
Fort 17R MOD - 9mm PA (FOR SALE)
Ekol Viper - 9mm R (FOR SALE)
danezu

Post by danezu »

emy wrote:cum sa-l arunce?
a dat o groaza de bani pe el...ghinion daca a crapat dupa garantie.
totusi daca se intampla in garantie trebuia rezolvat cumva. nu cred ca nu sunt ceva bucati de zamac in magaziile arrow.
un pistol daca se sparge in garantie se inlocuieste tot pistolul? - nu cred - alta serie etc.
contra cost si ar trebui totusi rezolvat.
sunt curios cum o sa se rezolve problema.

Iti spun eu ca poate sa-l arunce,in Romania nu-l mai poate repara la nici un armurier,nu aduce nimeni piese pentru zamakuri....crede-ma ca vorbesc din experienta,sunt patit cu un RG88....
Norocul lui sa se fi spart doar mansonul,cum zice si Bathy,ala il poate schimba,daca gaseste....
Cel mai probabil a crapat camera cartusului,dar asteptam poze cu interes!

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
basty80

Post by basty80 »

In primul rand va multumesc pentru faptul ca ati comentat pe acest thread...ma gandeam ca o sa primesc o parere, doua, de genu' : sa fii sanatos, ia-ti altu' etc.
Fiti atenti oameni buni...cred ca erau 5 grade C. Pistolul statuse cam o ora jumate - doua in masina , dupa care m-am gandit eu in prostia mea sa trag cu el un pic avand in vedere ca eram intr-un spatiu mai mult decat liber si fara alte persoane straine in jur (asa se bucura un posesor de pistol cu munitie non-letala cand da de spatii virane - nu are si elun poligon civilizat unde sa se manifeste pe munitia lui !!!). Munitia folosita a fost : ca.10x22T - Stop Power Traumatic Ammunition - MFS Made in E.U., nu stiu sa va spun mai multe...
Inainte de a relata mai multe as dori sa precizez ca nu atac sau reprosez celor de la ARROW absolut nimic si nu doresc ca postul meu sa fie interpretat gresit.
La primul foc tubul s-a blocat in camera...intr-o pozitie destul de ciudata. Am scos incarcatorul , am scos tubul dupa care am rearmat. la focul 2 tubul nu s-a mai blocat , dupa parerea mea cartusul a fost percutat corespunzator. Focul 3 a produs si deteriorarea iremediabila (veti vedea in poze de ce) a pistolului. Cartusul a percutat, insa spre marea mea mirare partea superioara se detasase in mod bizar de pistol. Ramasese agatata insa era desprinsa in mare parte de pe teava. Nu prea stiu sa va explic pentru ca nu cunosc termenii insa pozele cred ca va vor edifica. Repet : nu este un repros sau o nemultumire care sa vizeze ARROW !!!
Last edited by basty80 on Sun Feb 15, 2009 8:56 pm, edited 1 time in total.
Babanu

Post by Babanu »

Incearca http://www.imageshack.us si foloseste butonul Host it ! iar la final posteaza aici link-ul pentru forum.
In general cei de la Arrow sunt foarte amabili in cazurile de garantie dar cred ca nu te vor putea ajuta, nu stiu sa se importe piese pentru pistolasele noastre...
tot nu ne-ai spus daca bila a ramas pe teava
PS, am ramas eu in urma cu noutatile sau ce munitie e aia MFS ca nu am vazut-o pana acum in magazine?
Babanu

Post by Babanu »

Acum vad pozele si sincer traiesc un sentiment de ciuda... :oops: bagati-ai ... in el de zamak :twisted:

Ca haz, va aduceti aminte vremurile de demult cand umbla zvonu ala cum ca HSC-ul poate fi convertit sa traga cu 9x19? (cand se va schimba legea in Rusia)

Jonny daca apuci sa citesti sa-mi spui acum ce ai alege intre Schmeisser si Fort :|
emy

Post by emy »

spartura clasica as putea spune.
nici o reactie oficiala...
basty80

Post by basty80 »

Pozele cu "defunctul" :(

Image Image
Image Image
Image Image
Last edited by basty80 on Sun Feb 15, 2009 9:21 pm, edited 1 time in total.
basty80

Post by basty80 »

Nu stiu daca am postat pozele ok insa daca mai e nevoie sa fac ceva va rog sa-mi spuneti

@ Babanu : Bila este pe teava !
Voi posta o poza si cu munitia.

Acum sunt un pic offtopic : un pistol din otel cu munitie non-letala pot sa cumpar din Romania sau UE ? Un raspuns pertinent care sa edifice ar fi de mare ajutor in ideea in care daca imi mai cumpar alt pistol cu munitie non-letala nu mai iau decat din otel !!! :evil:
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

basty80 wrote:......... Bila este pe teava !..............
pai saracele gaze pe unde sa iasa si ele ? cand au simtit ca nu mai au loc au dat branci sa iasa pe unde au gasit ; si asa tare s-au imbrancit ca au luat si mansonul cu ele.
interesant este de ce a ramas bila pe teava ?
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
tevez

Post by tevez »

basty80 wrote: un pistol din otel cu munitie non-letala pot sa cumpar din Romania sau UE ? :evil:
Daca te multumesti cu un pistol pe gaz exista posibilitatea achizitionarii unui Carpati de la Cugir,
dar se pare ca nu se gaseste tot timpul, trebuie de telefonat inainte. E din otel.
Cu bila de cauciuc, din otel si din Romania - poate de la cineva care-si vinde jucaria, sanse mici
si sa-si vanda cineva arma, si sa nu fie altii intrati "pe fir"dinainte.
Din U.E. - este pe aici pe forum ceva postat de nedumeritu legat de un magazin din Cehia.
Se pare ca RG88 si PP nu sunt asa sensibile si, chiar daca zunt din zamak, rezista fara mari
probleme daca se trage cu ele...mai cu mila. Se gasesc in Romania, la majoritatea magazinelor,
chiar azi am "butonat" un RG, e simpatic :D
Post Reply