Ieri am avut treaba pentru prima data la Tribunalul Municipiului Bucuresti (cel situat in cladirea fostului Magazin Junior, de pe vremea lui Ceausescu). Evident ca am dat cu nasul de sistemele de verificare similare cu cele de la Palatul Parlamentului. M-am dus glont la jandarmul ce indruma persoanele catre sistemele de verificare si i-am spus ca am pistol cu glont si doresc sa-l predau ca sa pot intra. "Ok, nici o problema" a spus si m-a indrumat spre camera ofiterului de serviciu. Acolo i-am spus acelasi lucru, acesta a scos un regsitru, i-am dat permisul din care a extras datele de identificare (posesor, arma, munitie), apoi am scos arma, incarcatorul din aceasta si incarcatorul de rezerva din toc. A facut verificarea apoi le-a incuiat separat: arma in rastelul cu arme si incarcatoarele in lada pentru munitie. Mi-a dat un tichet cu un nr. similar locului din rastel si am intrat si mi-am facut treaba.tevez wrote:@geony
O dilema interesanta, sunt sigur ca nu esti singurul in situatia asta. Eu cand imi voi lua
pistol cu bila de cauciuc, in caz ca nu se schimba legea foarte drastic, am de gand sa-l
iau in deplasari, dar zi de zi la birou - nici nu ma gandesc. Cel pe care-l am acum e oricum
aproape imposibil de carat dupa mine din cauza dimensiunilor![]()
In afara de serviciul de paza si de detectoarele de metale mai e si problema sefilor
si colegilor. Te vor privi ca pe un ciudat te vor intreba chestiuni de genul: "ce-ti trebuie?"
sau "te-a amenintat cineva?" Asa patea un fost coleg de facultate, cu paznicii rezolvase,
le aratase permisul si erau convinsi ca e ok sa intre inarmat in scoala dar colegii si profii
il marginalizau, un profesor l-a intrebat chiar la examen daca e adevarat ca are pistol.
Acum treieste aceeasi "drama" la firma unde s-a angajat, lumea nu e obisnuita cu armele.
Bineinteles, sunt si cazuri fericite, cunosc un padurar care si-a luat pistol si toti din Ocol
l-au asaltat cu intrebari despre legislatie, preturi, magazine, astfel ca in ziua de astazi
la ei la "birou" e plin de posesori de nelatale si le sut si foarte utile in drum spre casa de la
servciu...
Acelasi lucru si la Palatul Parlamentului. In schimb in minister, doar in primele zile am facut operatiunea cu pricina, pentru ca apoi, am renuntat: si eu si ei...Eu pentru ca ma abateam ca sa trec pe la poarta pe unde intrau vizitatorii (noi avand un alt loc de acces, doar cu cartela magnetica) si ei pentru ca erau nevoiti zi de zi sa scrie in registru, neavand alt "mos constiinta" care sa intre cu arma in minister in acest mod. Cum se spune, am dat-o la pace.
Incidente am mai avut, dar izolat, legate de arma, in sensul ca era stick pe usa cu accesul cu arma interzis insa, doar un gardian de la BGS, cu de-toate pe el. I-am spus ca eu o sa intru cu arma iar el nu o sa se impotriveasca pentru ca nu are cum sa-mi depoziteze arma in baza Legii armelor...a dat prin statie sefului de obiectiv si a zis apoi....MERGETI...Stiu ca pare un abuz insa a venit fioros la mine si...atat...
Cata