ce sa cumpar?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Post by nedumeritu »

BoogieMan wrote:Am niste nedumeriri...(Poate ma ajuta nedumeritu` :lol: )Pe site-ul Arrow la modelul Rohm Rg88,la varianta cu bila apare ca si producator firma Rohm iar la varianta pe gaz firma Elitex.Care este diferenta pentru k arata la fel iar pa lateral scrie la fel: Cal 9mm P.A. De unde ajung la a doua intrebare:Pe site-ul Arrow la varianta cu bila pe lateralul modelului scrie 9mm P.A. ceea ce inseamna daca nu ma insel cartus cu gaz iar pe site-ul Rohm - http://www.roehm-rg.de/215.html?&L=1&tx ... 974afa1c69 - pe lateralul modelului scrie cum ar si trebui cred 10x22T.Exista vreo diferenta?Eu vreau sa imi iau in Rg88...ar trebui sa ma uit dupa chestia asta?Exista diferente la nivel de structura?Multumesc anticipat :D
In toata chestia asta nu te poate lamuri nimeni pe deplin in detaliu.
Daca ar fi sa fim sinceri.
Dar in mare, Elitex NU produce NIMIC, doar ca este intermediarul pt.
vanzari a produselor ROHM, Umarex si alte cateva.
La RG88 ce il vezi cu 9mm P.A. sa fii sigur ca este cu gaz si blank.
ARW sau oricine altceva NU s-au ocupat cu importul de 9mm rubber!
Daca vezi 10x22T poti sa fii sigur ca este capabil sa traga rubber si in
principiu are o teava pe care bila se lamineaza, in dublu scop:
- imposibilitatea utilizarii cu glont solid, din metal
- adunarea unei presiuni suficiente in spatele bilei pentru a arunca in
spate culata pentru a reincarca urmatorul cartus din magazie.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
add

ce sa cumpar

Post by add »

am fost astazi la magazin sa imi iau pistol.m-am dus sa iau walther pp dar nu aveau pe stoc.cand a auzit vanzatorul ce vreau sa-mi iau,a incercat sa ma convinga din rasputeri sa iau mauser hsc 90.mentionez ca il si cunosc personal si nu cred ca a facut asta ca sa-si vanda marfa pt. ca nici mauser nu avea pe stoc. mi-a zis ca mauserul a fost singurul care nu a avut probleme,ca nimeni nu s-a intors cu el in garantie,,si mi-a zis o chestie care m-a facut sa ma gandesc serios daca sa iau mauser.mi-a zis;adi crezi ca e mai bun waltherul.gandestete numai de cand face mauser arme si ce arme face.ce credeti?
BoogieMan

Post by BoogieMan »

Mauser cu bila este facut tot de Rohm.Care din cate zic ei fac chestia asta de aproape jumatate de secol...sau cel putin asa scrie pe site :mrgreen:
Un om sensibil intr-o lume de rechini e inutil
nedumeritu

Re: ce sa cumpar

Post by nedumeritu »

add wrote:am fost astazi la magazin sa imi iau pistol.m-am dus sa iau walther pp dar nu aveau pe stoc.cand a auzit vanzatorul ce vreau sa-mi iau,a incercat sa ma convinga din rasputeri sa iau mauser hsc 90.mentionez ca il si cunosc personal si nu cred ca a facut asta ca sa-si vanda marfa pt. ca nici mauser nu avea pe stoc. mi-a zis ca mauserul a fost singurul care nu a avut probleme,ca nimeni nu s-a intors cu el in garantie,,si mi-a zis o chestie care m-a facut sa ma gandesc serios daca sa iau mauser.mi-a zis;adi crezi ca e mai bun waltherul.gandestete numai de cand face mauser arme si ce arme face.ce credeti?
Ce sa spun, armurierul tau pare un om sincer si avizat.
Ca generator de probleme Mauser HSC 90 pare mai putin probabil ca iti poate crea asa ceva.
Dar explicatia lui ca de cand face unul si nu face altul este total pe pustii.
In primul rand nici Mauser HSC 90 nici PP-ul nu au vreo legatura cu
armele produse de producatorii originali de arme de razboi.
Aici este vorba de doi producatori de CLONE.
Sa ne intelegem clar, CLONE.
CLONE oarecum functionale, in anumite limite si cu CERTE limitari.
Asa ca povestea cu traditia si alte cele nu e de luat in seama.
CLONELE sunt din asa zisa proiectare niste shit-uri ca arme. Nici macar arme cu putere de stop nu prea sunt si nici fiabile nu sunt.
Uneori functioneaza, este drept.
Dar cand?
Nimeni nu poate garanta. Si nici cat.
Dar pentru tine, Mauser ar trebui sa fie solutia daca tii sa cumperi de la
acel armurier.
Parca si ARW vindea PP-ul. Daca l-ar avea ai putea sa il cumperi si pe
acesta de la ei. Nu are evenimente ciudate raportate si pot sa iti
spun ca are suficienta precizie si putere, in clasa lui de clone. In plus,
din experienta proprie iti spun ca un client cu comportament "urban" este
oricand, la o adica, tratat ca un client la ARW.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
add

Post by add »

Am intrat si eu in randul vostru.am cumparat azi pistolul walther pp negru,facut la ulm.am luat aceasta decizie din cauza voastra,cu toate ca la inceput vroiam altceva(rohm).are garantie 1 an iar armurierul mi-a spus ca pot sa trag cate cartuse vreau ca nu are nimic,doar sa nu il percutez fara cartus.daca se intampla ceva mi-l schimba. sper sa fi facut o alegere buna si abia astept sa ajung acasa sa trag cu el ca acum sunt la servici.
yanq

Post by yanq »

..garantia este de 2 ani prin efectul legii...grija mare cum tragi acasa....asta ti-ar mai trebui..sa te reclame vecinii imediat ce l-ai luat..
Walther PP Nickel
Image
dcrist

Post by dcrist »

add wrote:Am intrat si eu in randul vostru.am cumparat azi pistolul walther pp negru,facut la ulm.am luat aceasta decizie din cauza voastra,cu toate ca la inceput vroiam altceva(rohm).are garantie 1 an iar armurierul mi-a spus ca pot sa trag cate cartuse vreau ca nu are nimic,doar sa nu il percutez fara cartus.daca se intampla ceva mi-l schimba. sper sa fi facut o alegere buna si abia astept sa ajung acasa sa trag cu el ca acum sunt la servici.
Vezi in ce tragi, bila ricoseaza asa ca vezi ce ai prin jurul tau de spart sau gaurit, sa ai parte de el si sa-l folosesti numai pentru trasul la tinta preferabil in poligon si sa nu treb sa-l folosesti pentru autoaparare. :wink:
niko77

Post by niko77 »

Ce se intampla in cazul......sa zicem percutarii repetate fara cartus?
danezu

Post by danezu »

add wrote:Am intrat si eu in randul vostru.am cumparat azi pistolul walther pp negru,facut la ulm.am luat aceasta decizie din cauza voastra,cu toate ca la inceput vroiam altceva(rohm).are garantie 1 an iar armurierul mi-a spus ca pot sa trag cate cartuse vreau ca nu are nimic,doar sa nu il percutez fara cartus.daca se intampla ceva mi-l schimba. sper sa fi facut o alegere buna si abia astept sa ajung acasa sa trag cu el ca acum sunt la servici.
Esti sigur ca are 1 an garantie? Eu l-am luat de la Arrow si are 6 luni....

Cum este domnu Radu pana la urma?????
Walter PP 10x22T - BLACK
dcrist

Post by dcrist »

niko77 wrote:Ce se intampla in cazul......sa zicem percutarii repetate fara cartus?
Risti sa ramii fara cuiul percutor.
add

Post by add »

am cumparat o cutie de cartuse uag da e verde si e din 2001.cartusele au bila impinsa in spate.am tras cateva cartuse,pistolul merge super,nu s-a blocat si daca se va bloca asta va fi din cauza cartuselor.chestia cu spartul mi-e greu sa cred ca se va intampla vreodata cu o bila de cauciuc.eu sunt si vanator si am vazut vreo 5 arme sparte pentru ca nu s-a tras cu ce a trebuit.pozele alea cu arme sparte de le tot prezinta nedumeritu pe forum sunt niste abureli.cine stie cu ce au tras aia?nu cred ca i-a intrebat el.fac pariu cu el ca daca ii prepar un cartus se sparge si fortu lui mult laudat.
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

add wrote:.........pozele alea cu arme sparte de le tot prezinta nedumeritu pe forum sunt niste abureli..........
sunteti cam rautacios, domnu' add ! nu cred ca e cazul sa va lansati in astfel de afirmatii doar dupa cateva cartuse trase cu noul dvs. pistol. chiar daca nedumeritu ne-ar fi mintit, ar trebui sa fiti mai intelegator, mai ales ca sunteti si vanator. ce-ar trebui sa va facem cand o sa ne povestiti ca vulpea impuscata de dvs. avea coada de 1 metru?
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
nedumeritu

Post by nedumeritu »

add wrote:am cumparat o cutie de cartuse uag da e verde si e din 2001.cartusele au bila impinsa in spate.am tras cateva cartuse,pistolul merge super,nu s-a blocat si daca se va bloca asta va fi din cauza cartuselor.chestia cu spartul mi-e greu sa cred ca se va intampla vreodata cu o bila de cauciuc.eu sunt si vanator si am vazut vreo 5 arme sparte pentru ca nu s-a tras cu ce a trebuit.pozele alea cu arme sparte de le tot prezinta nedumeritu pe forum sunt niste abureli.cine stie cu ce au tras aia?nu cred ca i-a intrebat el.fac pariu cu el ca daca ii prepar un cartus se sparge si fortu lui mult laudat.
Dulce copilash in ale autoapaprarii cu bila de cauciuc.
Nu iti doresc sa iti dea Cel de Sus sa ai parte de doua incidente asa cum
am avut eu si am pierdut peste 36milioane, asa, ca abureala.
Aburelile alea erau chiar armele mele si s-a tras cu PG-uri expirate vandute
de diversi importatori, nu dau nume ca nu-i frumos.
Si acele PG-uri si utilizarea "intensiva" ca sa ii zic asa, in poligon,
au avut ca rezultat cele doua abureli. Cei de la Arrow le-au avut in mana
si au tras concluzia referitor la ce poate face o munitie "dezordonata" ca
PG-ul intr-un zamak de bricheta cum este orice produs de la Walther,
Rohm, samd...
Asa ca fotografiile sunt ale mele si tragerile le-am executat chiar eu, cu
armele din permisul meu.
daca tot ce ai invatat tu ca vanator este sa "prepari" cartuse dupa oki,
atunci este trist.
Sunt membru fondator ROMSDC si noi in Clubul nostru nu preparam nici arme nici munitie. Incercam sa ne tinem de lege, ca prostii.
ceilalti pot crede fix ce vor.
Iar fortul pe care il urasti atata nu ai sa il spargi cu 2 grains din PG. Daca
ar exista PG de 9mm.
Trage el cu munitie de 9mm cu semtex si nu se jeneaza.
Oricum, bafta si sa stapanesti sanatos PP-ul. Sa stii ca ai facut o alegere
buna. Este cea mai buna alegere ce puteai sa o faci la oferta actuala de
pe piata.
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
yanq

Post by yanq »

BARTHY 2 wrote: .. sa ne povestiti ca vulpea impuscata de dvs. avea coada de 1 metru?
pai ce..vrei sa zici ca nu exista coada de un metru?...in toate povestile ascultate aveau cel putin un metru....
Walther PP Nickel
Image
yanq

Post by yanq »

danezu wrote: Esti sigur ca are 1 an garantie? Eu l-am luat de la Arrow si are 6 luni....
Cred ca te-a vazut mai mic..:)
..garantia este de 2 ani conform legii...pe certificatul de garantie al Waltherului meu cumparat de la arrow scrie 24 luni....
Walther PP Nickel
Image
Post Reply