Ce acte imi trebuie pt.un pistol cu bila?de unde le iau,cum?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

nedumeritu

Post by nedumeritu »

Safe&Sound wrote:...........................
1
Cat priveste efectul unui foc tras cu o incarcatura cu piper, nu m-am pronuntat si nu ma pronunt pentru ca nu il cunosc, si nici nu cred ca are rost sa facem vorbire despre asta, pentru mine este evident ca efectul unui jet pulverizat dintr-un spray e cel putin similar. Pentru a nu lasa loc la interpretari precizez ca ma refer la efectul fizic si nu la cel psihic, emotional.
2
Revenind la pistolul cu bila de cauciuc, cred in continuare ca atacul unui agresor imbracat gros si foarte determinat nu il opreste sau respinge decat in cazul in care ai norocul sa il nimeresti in cap sau gat. In plus daca agresorul este inarmat (legal sau ilegal) cu o arma cu glont, la vederea armei tale cu siguranta o va folosi pe a sa.
3
Pe final as dori sa te invit la moderatie atunci cand dezminti si etichetezi ca prostii sau ineptii afirmatiile colegilor de forum. Asa cum spuneai si dumneata este un forum public unde fiecare are dreptul la opinii personale ce pot fi combatute argumentativ dar in nici un caz nepoliticos si agresiv.......................................
1
Asa zisa incarcatura de piper nu este formata din "aschii" de piper rasnit
asezonat, verde, alb, negru si rosu! :) .
Incarcatura are la baza cristale ce au proprietatea ca in contact cu atmosfera
sa se transforme ultra-rapid in gaz, eliberand un mare volum de gaz.
Gaz care la randul lui contine substante toxic-iritante preluate / extrase
sau din piper sau sintetizate imitandu-le pe cele din piper.
Faptul ca aveste cristale se lanseaza cu viteze de 3-400m/sec. face ca
efectul unei astfel de incarcaturi sa fie mult mai dramatic decat al unui
spray unde viteza in cele mai bune cazuri este pe 80-120m/sec.
[pentru viteze mai mari ai avea nevoie de un spray care sa aiba pereti
grosi cam cat un extinctor sau o camera de cartus... :shock: , nu?]
Cristalele cu pricina dau si un efect de remanenta deoarece ele se
impregenaza in piele si in mucoase. Omul cauta sa se frece la ochi sau
la nas si nu face decat sa le "aeriseasca" si ele in aer emana si mai mult
gaz, si se obtine un proces in avalansa.
2
Cu totii am auzit de tot felul de cazuri de atacuri cu pistoale cu bile de cauciuc
si de efectele lor. Cazuri prezentate mai mult sau mai putin anaopoda de
presupusi ziaristi.
Culmea ca majoritatea au trebuit tratati [victimele, nu ziaristii :D ] de obicei
de cate un chirurg, cel putin.
Asta spune ceva, nu?
In cate cazuri ai auzit sa se relateze faptul ca agresorul a venit imbracat
in carti de telefoane de N.Y. si, ranite fiind, ele, cartile, au reclamat pana
la pagina 320? Ca pana acolo le-a ajuns bila.
Eu nu am auzit. Iar cartile de telefoane incare am tras eu cu diverse
jucarii mai mult sau mai putin din zamak au avut avarii pana la pagina
amintita de mine mai sus, chiar daca am tras de pe la 8-9 metri. Am si
poze pe acest forum.
Asa ca, mare atentie cum si cand trageti cu pistoalele cu bila de cauciuc!
Mai bine urmam legea, sau, cum zicea undeva hedone, cautam
sa tragem sub o distanta sub care avocatul nostru poate demnostra fara
tagada intentiile de agresiune si nevoia stringenta de autoaparare.
3
La chestiile cu dezmintirile treba sta cam asa,
cum naiba sa imi dau eu demisia din pozitia de acar sef in Gara Obor
atata vreme cat acolo se afla acarul Paun angajat pe postul cu pricina iar
gara numai gara nu mai este de mult?
Adica, trebuie sa dezminta cel care a... mintit, ca sa o luam dupa semantica.
Nu dezmint eu ce a mintit altul. Nu am cum. Eu pot doar sa subliniez
caracterul neadevarat al informatiei cu pricina, ca sa ma exprim elegant.
Iar sublinierea mea ramane ca o parte a polemicii, elegante si ea,
purate pe un forum public decent.

In concluzie, dezmint toate cele ce pot supara pe oricare dintre forumisti.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Safe&Sound wrote:
hedone wrote: Dar aici fiind un forum public, unde informatiile trebuie sa ajunga corect, dezmint tot ce a scris colegul nostru mai sus. Toate documentele se obtin intr-o zi, muuuult prea usor (din pacate), nu te verifica nici naiba, autorizatia o obtii penibil de simplu. Despre dovada notificarii nu are rost sa vorbim. Joaca de copil. Asa se justifica numarul enorm de pistoale cu bila si gaze care se afla peste tot si la toti.
"Dezmintirea" de mai sus presupune ca afirmatiile mele sunt mincinoase. Nu am in intentie sa fac greseala de a intra in polemica cu dumneata, doresc insa sa iti spun ca daca ai fi citit cu atentie inainte sa "dezminti" ai fi observat ca eu ii impartaseam experienta personala celui ce a formulat intrebarile initiale. Nu stiu cum se obtine autorizatia de cumparare si permisul pentru un pistol cu bile de cauciuc la Timisoara, dar la Bucuresti lucrurile se petrec exact asa cum am spus eu in cele doua post-uri pe acest thread.

Cat priveste efectul unui foc tras cu o incarcatura cu piper, nu m-am pronuntat si nu ma pronunt pentru ca nu il cunosc, si nici nu cred ca are rost sa facem vorbire despre asta, pentru mine este evident ca efectul unui jet pulverizat dintr-un spray e cel putin similar. Pentru a nu lasa loc la interpretari precizez ca ma refer la efectul fizic si nu la cel psihic, emotional.
Revenind la pistolul cu bila de cauciuc, cred in continuare ca atacul unui agresor imbracat gros si foarte determinat nu il opreste sau respinge decat in cazul in care ai norocul sa il nimeresti in cap sau gat. In plus daca agresorul este inarmat (legal sau ilegal) cu o arma cu glont, la vederea armei tale cu siguranta o va folosi pe a sa.

Pe final as dori sa te invit la moderatie atunci cand dezminti si etichetezi ca prostii sau ineptii afirmatiile colegilor de forum. Asa cum spuneai si dumneata este un forum public unde fiecare are dreptul la opinii personale ce pot fi combatute argumentativ dar in nici un caz nepoliticos si agresiv.

Succese!
Razvan.
Eu nu pot spune ca dezmit ce afirmi tu legat de permisele din Bucuresti, eu tot aici mi-am luat permisul si ce am observat la coada la SAEST este ca foarte multi isi iau permisul doar de dragul de al lua, ne existand o motivatie clara, dar toti spun ca se simt amenintati. Amenintarea asta a devenit un moft, daca noapte "stai in coltul blocului cu tovarasii" si poate ai pus ochii pe "femeia" unui alt "tovaras" de la blocul vecin si uite asa se incalzeste sangele in om dar asra nu inseamna amenintare si nu inseamna ca trebuie neaparat sa-ti cumperiu un pistol. Dar acum e moda sa ai pistol, ca daca te injura unu in trafic sa il impresionezi.

SAEST-UL nu face nici o verificare, sincer daca ar face-o de ce ti-ar mai cere cazier? Doar sunt politie, cazierul ti-l da politia deci care e smecheria? Daca ar fi un filtru nu ar fi cozi interminabile de doritori de permise. Crezi ca daca un permis auto sa da pe ochii frumosi si mii de euro la permisul de arma sta mai bine???? Cati mor pe sosele din cauza imprudentei si cati impuscati? Deci cam asta e gravitatea domeniului.

Te intreb pe tine, astia de scriem pe forumul asta de arme non letale suntem 100- 200 maxim dintre care sunt care chiar au permis de glont, dar unde sunt ceilalti? Unde sunt restul posesorilor de arme non letale din Romania, acele mii de persoane? Noi dezbatem o sumedenie de teme, ne certam, ne impacam caci asa se intampla in orice societate, dar suntem uniti si stim ce inseamna o arma neletala chiar daca e pe gaz sau cauciuc. Dar ceilalti, crezi ca ei cunosc legea? Pai daca ar cunoastea-o nu ar fi atatia la televizor, nu ne-am fi chinuit noi sa infintam ROMSDC si sa luptam sa-i educam pe cei din jur!

Daca vine hotul la tine si tu scoti pistolul cu bile si el arma cu glont, pai daca te duci in America probabil ca se va intampla asta, dar nu in Romania.

Daca el are pistol cu bile si te ameninta cu el, mai bine i dai ce ai prin buzunare si te inchini ca ai scapat cu viata. Sunt 50%-50%, depinde care trage primul, te risti? Dar eu zic ca ar geme ziarele de asemenea intamplari daca chiar ar fi. Deci sansele sa vina cineva si sa scoata pistolul la tine in parc sa te jefuiasca nu-s prea mari.

Cand iti iei permisul, daca nu stii de ce il iei si il iei doar asa sa porti pistolul in nadragi ca sa dai bine la "pretenari" mai bine te duci frumusel la o scoala, la o facultate, un master si mai vorbim... ca gem puscariile si cimitirele de analfabeti teribilisti, i gasim pe sosele, noaptea in fata la cico si in cluburi.

Legat de ce ai spus cu privire la armele cu gaz sau piper, efect au, ce efect nu stiu, nu am incecat sa vad dar nu cred ca e prea placut, daca folosesti deodorantul in ochii cuiva cred ca acel cineva il va simti, dubleaza, tripleaza efectul si cred ca ajungi la piper, inmulteste-l cu 5-6-7 ori si ajungi la pistolul pe gaz. La bila... daca unul a putut sa se sinucida cu el nu cred ca e atat de neletal, daca nu avea nici un efect nu il folosesam in poligon sa gauresc tinte la 10 m. Sau nu trageau unii in carne de porc sau nu i duceau pe aia de la televizor impuscati la spital.

Ca vezi un filmulet pe youtobe in care se impusca unii si altii cu ele fara efect, nu inseamna ca asta se aplica la toate pistoalele si aici pe forum s-a discutat asta si s-a descoperit un revolver complet inutil, normal daca te ataca o gorila de la SPIR posibil sa reziste focului tras din pistolul tau daca acesta este pe bila, dar poate ar rezista si la glont, dar de ce sa te atace unul de la SPIR?????

Sfatul meu catre toti visatorii la arme non letale sau posesorii, cititi legea, vorbiti cu un avocat si ganditi-va bine daca sa va cumparati si daca plecati pana in piata sa-l luati cu voi sau nu. Nu este o jucarie, nu e un moft.
Last edited by Angel_Of_Light on Wed Jan 21, 2009 10:06 am, edited 3 times in total.
hedone

Post by hedone »

M-am exprimat gresit, recunosc, imi pun cenusa in cap si imi cer si scuze.
Aseara cand am postat, mi-a trecut prin cap sa iau explicatii de pe diverse site-uri in ceea ce priveste "piperul" din cartus, dar am amanat momentul, si acum a scris nedumeritu suficient sa inteleaga toata lumea ca nu e chiar o joaca.
De asta am scris cum am scris, ca au fost prezentate aceste arme ca niste jucarii inutile. E adevarat ca sunt inutile in poligon, ca nu nimeresti "elefantul de la 10 metri" (era o expresie pe care am auzit-o in copilarie despre pistoalele Carpati), comparand cu cele pe glont.
Dar in scop de autoaparare (atentie, nu atac), sunt foarte eficiente si pot provoca efecte nedorite. Care pot aduce oricui probleme mari. Cu legea.
Chestia asta cu imbracatul gros am tot auzit-o. Daca doamne fereste esti atacat cu un cutit, o bata, sabie, cazma, lopata..etc... atacul nu este in slowmotion, ca in filmele cu cichi cian. Se intampla repede, si daca apuci sa folosesti arma din dotare, tragi fix "ca orbu". Si revin la ce se poate intampla daca din 2 metri sau mai putin lovesti in cap. Sau zona genitala. Fie si cu un rahat de asta de zamak.

Si acuma, uite, sa luam punctual ce ai scris initial:
"La final, in urma atator analize, verificari, interogari, cercetari si anchete vei fi in indreptatit sa te intrebi daca nu cumva "astia" au de gand sa iti dea in grija servieta care contine comenzile pentru arsenalul nuclear american...
Dar nu iti face griji, vei avea doar dreptul sa cumperi un fel de "prastie"(numita pompos arma de foc) facuta dintr-un material similar cu cel din care e facut tuciul de mamaliga(sau mai slab), de care va trebui sa ai grija ca de o piesa de portelan, pe care daca vei fi nevoit sa o folosesti chiar si in limitele legii vei avea automat "un milion de probleme" si ale carei efecte atunci cand o folosesti sunt dezamagitoare. "

Analize, verificari, anchete, interogari.... la ce coada e la AEST la depus dosare pentru pistoale cu bila, toata politia romana ar face numai analize, verificari, anchete si interogari pentru aceste "prastii" si ar ramane adevaratii infractori neanalizati. Foarte politicos va spun ca aceste lucruri nu se intampla.

Un fel de prastie... care scuipa o biluta de cauciuc cu peste 200 metri pe secunda. Ca sunt facute din material slab, de acord, ca trebuie sa ai grija de ea ca de o piesa de portelan, nu as fi asa de sigur, ca nu crapa daca-l scapi pe jos (nu de la etajul 4).

Efecte dezamagitoare.... citeste ce a scris nedumeritu, uita-te peste imaginile postate de-a lungul vremii de cei care au facut teste, si apoi sfatuieste-i si pe restul sa faca la fel. Sa nu ne trezim ca-i trage careva vecinului o bila in fund sa-l sperie, ca doar asa au zis "aia", ca-i o prastie si doare "umpic"
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
hedone

Post by hedone »

De pe wikipedia, despre substanta continuta de munitia cu piper:

"Non-lethal force

Capsaicin is also the active ingredient in riot control and personal defense pepper spray chemical agents. When the spray comes in contact with skin, especially eyes or mucous membranes, it is very painful, and breathing small particles of it as it disperses can cause breathing difficulty, which serves to discourage assailants.
In large quantities, capsaicin can cause death. Symptoms of overdose include difficulty breathing, blue skin, and convulsions."
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
MrPlici

Post by MrPlici »

hedone wrote:M-am exprimat gresit, recunosc, imi pun cenusa in cap si imi cer si scuze.
Aseara cand am postat, mi-a trecut prin cap sa iau explicatii de pe diverse site-uri in ceea ce priveste "piperul" din cartus, dar am amanat momentul, si acum a scris nedumeritu suficient sa inteleaga toata lumea ca nu e chiar o joaca.
De asta am scris cum am scris, ca au fost prezentate aceste arme ca niste jucarii inutile. E adevarat ca sunt inutile in poligon, ca nu nimeresti "elefantul de la 10 metri" (era o expresie pe care am auzit-o in copilarie despre pistoalele Carpati), comparand cu cele pe glont.
Dar in scop de autoaparare (atentie, nu atac), sunt foarte eficiente si pot provoca efecte nedorite. Care pot aduce oricui probleme mari. Cu legea.
Chestia asta cu imbracatul gros am tot auzit-o. Daca doamne fereste esti atacat cu un cutit, o bata, sabie, cazma, lopata..etc... atacul nu este in slowmotion, ca in filmele cu cichi cian. Se intampla repede, si daca apuci sa folosesti arma din dotare, tragi fix "ca orbu". Si revin la ce se poate intampla daca din 2 metri sau mai putin lovesti in cap. Sau zona genitala. Fie si cu un rahat de asta de zamak.

Si acuma, uite, sa luam punctual ce ai scris initial:
"La final, in urma atator analize, verificari, interogari, cercetari si anchete vei fi in indreptatit sa te intrebi daca nu cumva "astia" au de gand sa iti dea in grija servieta care contine comenzile pentru arsenalul nuclear american...
Dar nu iti face griji, vei avea doar dreptul sa cumperi un fel de "prastie"(numita pompos arma de foc) facuta dintr-un material similar cu cel din care e facut tuciul de mamaliga(sau mai slab), de care va trebui sa ai grija ca de o piesa de portelan, pe care daca vei fi nevoit sa o folosesti chiar si in limitele legii vei avea automat "un milion de probleme" si ale carei efecte atunci cand o folosesti sunt dezamagitoare. "

Analize, verificari, anchete, interogari.... la ce coada e la AEST la depus dosare pentru pistoale cu bila, toata politia romana ar face numai analize, verificari, anchete si interogari pentru aceste "prastii" si ar ramane adevaratii infractori neanalizati. Foarte politicos va spun ca aceste lucruri nu se intampla.

Un fel de prastie... care scuipa o biluta de cauciuc cu peste 200 metri pe secunda. Ca sunt facute din material slab, de acord, ca trebuie sa ai grija de ea ca de o piesa de portelan, nu as fi asa de sigur, ca nu crapa daca-l scapi pe jos (nu de la etajul 4).

Efecte dezamagitoare.... citeste ce a scris nedumeritu, uita-te peste imaginile postate de-a lungul vremii de cei care au facut teste, si apoi sfatuieste-i si pe restul sa faca la fel. Sa nu ne trezim ca-i trage careva vecinului o bila in fund sa-l sperie, ca doar asa au zis "aia", ca-i o prastie si doare "umpic"
Eu cand am spus ca asta este un papagal nu ma-ti crezut ?
_ Image

cataok

Post by cataok »

Pliciule te-ai sculat cu fata la perna? Mai bine stergi postul si te duci sa-ti dai cu apa pe fata. Tu de ce ti-ai luat permis de port arma? Sa te dai mare in fata tovarasilor? Nu prea impartasesti forumului din cunostiintele tale, nu stiu de ce dar simt ca te-ai simtit vizat la ce s-a afirmat pe aici!
MrPlici

Post by MrPlici »

cataok wrote:Pliciule te-ai sculat cu fata la perna? Mai bine stergi postul si te duci sa-ti dai cu apa pe fata. Tu de ce ti-ai luat permis de port arma? Sa te dai mare in fata tovarasilor? Nu prea impartasesti forumului din cunostiintele tale, nu stiu de ce dar simt ca te-ai simtit vizat la ce s-a afirmat pe aici!

Omule cataok , dute tu la topicul discutii diverse la pagina 4 pe la jumatate si vezi ca am pus acolo niste poze, uitate si dupa aia vorbim , nu este cine stie ce dar atat am putut face si my
_ Image

cataok

Post by cataok »

Nu armele ucid, prostia omeneasca e cauza numarul 1.

Pentru cei cu capul pe umeri, va dedic ceva minunat:

http://www.youtube.com/watch?v=qF-4QkBj3l8
cataok

Post by cataok »

MrPlici wrote:
cataok wrote:Pliciule te-ai sculat cu fata la perna? Mai bine stergi postul si te duci sa-ti dai cu apa pe fata. Tu de ce ti-ai luat permis de port arma? Sa te dai mare in fata tovarasilor? Nu prea impartasesti forumului din cunostiintele tale, nu stiu de ce dar simt ca te-ai simtit vizat la ce s-a afirmat pe aici!

Omule cataok , dute tu la topicul discutii diverse la pagina 4 pe la jumatate si vezi ca am pus acolo niste poze, uitate si dupa aia vorbim , nu este cine stie ce dar atat am putut face si my
Pai asta nu raspunde la intrebarea mea, ai impuscat un porc, stiu am vazut, de aia ti-ai luat permis? Eu te intrebasem tu ce motiv ai avut cand ti-ai luat permisul. Cand m-am referit la cunostiinte ma refeream la cele morale.
MrPlici

Post by MrPlici »

cataok wrote:
MrPlici wrote:

Pai asta nu raspunde la intrebarea mea, ai impuscat un porc, stiu am vazut, de aia ti-ai luat permis? Eu te intrebasem tu ce motiv ai avut cand ti-ai luat permisul. Cand m-am referit la cunostiinte ma refeream la cele morale.
Ce motiv am avut ? in principal , eu m-am mutat intr-o zona langa Bucuresti si acolo erau intrarile in casele oamenilor ceva normal una este sa iesi noaptea ( daca auzi un zgomt ) cu pistolul si una cu bata sau mai stiu eu ce , cam de asta in proportie de 80% si restul de 20% de placere imi plac armele , dar nici o data nu al port la mine sau in masina etc , indiferent unde ma duc , numai pt casa

Haiosule mai stau si in sectorul 6 dar mai rar asa :lol: :lol:
_ Image

BoogieMan

Post by BoogieMan »

Salut.Am vazut la inceputul subiectului k zicea Safe&Sound despre examneul oftalmologic k este foarte important.Vreau sa imi depun actele
dar problema e(sau sper sa nu fie o problema) k de vreo 2 luni port
ochelari pentru distanta :mrgreen: .Daca ma duc cu ei la control se specifica undeva k vad bine la distanta doar cu ochelari,e posibil sa nu primesc autorizatia de port-arma?Multumesc:D
Un om sensibil intr-o lume de rechini e inutil
MrPlici

Post by MrPlici »

BoogieMan wrote:Salut.Am vazut la inceputul subiectului k zicea Safe&Sound despre examneul oftalmologic k este foarte important.Vreau sa imi depun actele
ochelari pentru distanta :mrgreen: .Daca ma duc cu ei la control se specifica undeva k vad bine la distanta doar cu ochelari,e posibil sa nu primesc autorizatia de port-arma?Multumesc:D
Stai linistit ca nu are treaba ochelarii cu portul unei arme , am un prieten care poarta ochelari , a trecut medicul pe fisa ca poarta si totul este ok , la politie nu iti cere sa "" nu porti ochelari "" , si cei cu ochelarii au dreptul la autoaparare :lol:
Deci nu iti face nici o problema in privinta asta .
_ Image

Safe&Sound

Post by Safe&Sound »

BoogieMan wrote:Salut.Am vazut la inceputul subiectului k zicea Safe&Sound despre examneul oftalmologic k este foarte important.Vreau sa imi depun actele
Nu iti face griji, vederea corectata cu ochelari sau lentile de contact e considerata vedere normala. Daca ex oftalmo. va fi facut "pe bune" va trebui sa faci testul pentru discromatie cu plansele Iishihara. Discromatia e o anomalie in modul in care percepem culorile. Daca vrei poti sa te testezi online inainte sa merge la ex oftalmologic, testul online e mult mai complex decat cel ce il vei sustine la doctor. Uite un link pe care l-am gasit cu plansele Ishihara: http://discromat.wordpress.com/plansele ... tul-de-38/

Succese!
Razvan.
Post Reply