nedumeritu wrote:Ei, MrPlici, nici chiar asa!
Cand o avea ROMSDC atatia membri, chiar ca merita botezati,
dar nu cu apa, cu o sampanie ceva.
Dar cumpatat, nu cu butoiul, doar vezi ce ai patit in a doua poza?
Iar nedumeriti, slava domnului, vad ca se gasesc.
Sa vezi acum ce patim , ca ne-a mancat pielea
_
________________________ AK 47 Mitraliera Plici plici Zambiti va rog
In final, dupa aproape doua saptamani, turcii de la Voltran s-au
sinchisit si mi-au trimis fisa de prezentare pentru Ekol Viper 2.5"
cel produs special pentru SOTIS BG.
cam subtire fisa tehnica. ma asteptam inclusiv la o diagrama cu partile componente.
in orice caz sunt curios daca eu, il am pe certificat de detinator, as putea sa-l trec pe permisul de arma ca arma cu bila de cauciuc.
Mie personal imi place mult arma, si chiar ar fi super cu bila de cauciuc tinand cont ca e revolver - adio blocari.
misubagsisu wrote:cam subtire fisa tehnica. ma asteptam inclusiv la o diagrama cu partile componente.
in orice caz sunt curios daca eu, il am pe certificat de detinator, as putea sa-l trec pe permisul de arma ca arma cu bila de cauciuc.
Mie personal imi place mult arma, si chiar ar fi super cu bila de cauciuc tinand cont ca e revolver - adio blocari.
nu merita, ca putere de stopare in primul rand... te faci de ras cu el. si cum nu ai voie decat 2 arme din categoria asta... ramai la cometa si un rg (sau pp) ca astea-s prin ro.
daca vrei sa ma crezi... daca nu facem o discutie tehnica odata, cu calcule tehnice si tot tacamul si vei vedea ca am dreptate...
In dupa-amiaza asta am aflat de la cei de la SAEST Bucuresti ca revolverele EKOL VIPER pot fi achizitionate doar cu autorizatie de cumparare pentru pistol cu bila de cauciuc. Interdictia de a cumpara in baza dovezii de notificare mi se pare abuziva atat timp cat exista in tara foarte multe arme de acest tip, achizitionate legal anterior acestei interdictii, arme ce sunt detinute/purtate/folosite legal doar in baza notificarii. Nu stiu nici un act normativ sau dispozitie legala care a dat nastere acestor standarde duble dupa care sunt solutionate situatii similare, si asta in opinia mea este un abuz.
Cred ca este o buna ocazie pentru ROMSDC ca persoana juridica sa ceara oficial lamuriri celor de la SAEST, un raspuns oficial ar ajuta si ar clarifica lucrurile pentru multi(membri sau nemembri) cei ce impartasesc principiile ROMSDC.
Safe&Sound wrote:In dupa-amiaza asta am aflat de la cei de la SAEST Bucuresti ca revolverele EKOL VIPER pot fi achizitionate doar cu autorizatie de cumparare pentru pistol cu bila de cauciuc. Interdictia de a cumpara in baza dovezii de notificare mi se pare abuziva atat timp cat exista in tara foarte multe arme de acest tip, achizitionate legal anterior acestei interdictii, arme ce sunt detinute/purtate/folosite legal doar in baza notificarii. Nu stiu nici un act normativ sau dispozitie legala care a dat nastere acestor standarde duble dupa care sunt solutionate situatii similare, si asta in opinia mea este un abuz.
tu vorbesti serios??? pai si eu daca il am pe certificat de detinator? ce fac?
Nu stiu frate, sa-mi trimita adresa oficiala (recomandata)
misubagsisu wrote:
tu vorbesti serios??? pai si eu daca il am pe certificat de detinator? ce fac?
Nu stiu frate, sa-mi trimita adresa oficiala (recomandata)
nu o sa vezi nimic de la aest.
doar cand o sa vinzi pistolul pe gaz...o sa-l vinzi ca pistol cu bile
ce frumos e la noi. daca ar fi prea simplu nu ne-am plictisi?
Simplu! Daca pe factura scrie PISTOL CU GAZE, se rezolva cu dovada notificarii, Insa daca scrie PISTOL CU BILE sau PISTOL CU BILE SI GAZE, musai sa faci tot dosarul pentru permis.
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
“feci sed iure feci"
Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
BARTHY 2, sper sa ai dreptate, cand insa le-am spus celor de la AEST ca vreau sa iau un revolver cu gaze (categoria F) pentru tatal meu, mi-au spus sa nu cumpar EKOL VIPER ca nu e pistol cu gaze, textual au spus: "...ala e altceva!" Eu arma vreau sa o cumpar de la o persoana particulara, prin armurier, vanzatorul o detine legal cu notificare. Ma tem ca sa nu ajung in situatia in care cumpar arma si raman cu ea pe cap neputand-o inscrie legal.
Daca are cineva(care a trecut prin situatii similare) vreo idee sau un sfat, sunt binevenite!
eu l-am luat pe baza notificarii (pistol cu gaze), pe factura scria clar pistol cu gaz, traduceri, taxe si l-am trecut in certificatul de detinator si il folosesc ca atare numai cu blank sau gaz. pana nu sunt instiintat oficial de "altceva" am drept de detinere si port si uz al pistolui ekol viper cu gaze.
o chestie ciudata insa in dreptul tipului de munitie in certificat de detinator scrie exact ce scrie si pe el 9mmR/P.A.K. - sa inteleg ca as putea totusi sa imi pot cumpara 9mm Rubber?
misubagsisu wrote:
o chestie ciudata insa in dreptul tipului de munitie in certificat de detinator scrie exact ce scrie si pe el 9mmR/P.A.K. - sa inteleg ca as putea totusi sa imi pot cumpara 9mm Rubber?
Cred eu ca aici s-au "desteptat" baietii de la AEST si de aici toata opozitia lor la capitolul asta, intrebarea mea e: ...au baza legala pentru asta? Armele astea nu se omologheaza intr-un fel? Daca s-ar omologa atunci am avea limitarile legale si nu ar mai fi situatii similare tratate diferit de cei de la AEST. Acum singura forma de diferentiere o reprezinta factura unde sunt notate specificatiile date de fabricant. In lege la anexa unde sunt diferentiate tipurile de arme neletale nu e clar deloc. Nici normele metodologice de aplicare a legii nu lamuresc problema, asa ca se intampla cum e regula de obicei in Romania unde nu-i lege, luarea unei decizii ramane la latitudinea persoanelor puse sa aplice legea.
haiosu wrote:
nu merita, ca putere de stopare in primul rand... te faci de ras cu el. si cum nu ai voie decat 2 arme din categoria asta... ramai la cometa si un rg (sau pp) ca astea-s prin ro.
daca vrei sa ma crezi... daca nu facem o discutie tehnica odata, cu calcule tehnice si tot tacamul si vei vedea ca am dreptate...
Ma bag si eu la discutie calcule si alte alea!
Ca exact ce-mi place si ma excita.