Merita achizitionat un pistol de autoaparare ?
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
hannibal2007lecter
Merita achizitionat un pistol de autoaparare ?
Merita cumparat un pistol de autoaparare cu bila de cauciuc ?ma poate salva intr-o situatie nefavorabila ?si cel mai important :are vreun efect asupra agresorului ,ma refer la cel fizic ,nu cel psihic ?
Parerea mea este ca DA,merita! Acum depinde de cine vrei sa te aperi,ce dusmani ai. Eu de exemplu,sunt pasnic de felul meu,nu ma incaier cu nimeni,dar in viata nu stii cu ce te poti intalni
L-am luat,il port din cand in cand ca sa ma obisnuiesc cu el...cred ca la nevoie imi va apara spatele!
Bafta!
Bafta!
Last edited by danezu on Tue Dec 23, 2008 1:19 pm, edited 1 time in total.
Walter PP 10x22T - BLACK
-
Angel_Of_Light
Merita sigur ( dar trebuie sa fi pregatit psihic ) , adica sa iei o hotarare rapida in caz de pericol , sau ce anume consideri tu pericol , daca al iei si nu poti sa tragi in caz de nevoie degeaba al ti dupa tine , PAREREA MEA CA ESTE CA CEL MAI BUN ESTE PENTRU APARAREA GOSPODARIEI , CASEI , NOAPTEA , ETC , pe strada ziua nu este bun , pt ca nu ai voie sa tragi in locurile publice , si in afara de casa ta , loc public este aproape peste tot
Oricum nu se poate purta mereu , mai ales vara la bermude si tricou .
-
Angel_Of_Light
Ai dreptate... plus ca si situatiile in care il poti folosi difera, adica in cazul meu l-as scoate doar in ultima instanta, adica daca vorba buna, vorba rea si pumnii nu ma ajuta si sunt coplesit, de abia atunci as apela la el. In functie de asta unii sunt mai iuti de mana altii mai calmi. Intotdeauna imi spun daca e la o adica, prima data i dau cu el in cap si pe urma tragMrPlici wrote:Merita sigur ( dar trebuie sa fi pregatit psihic ) , adica sa iei o hotarare rapida in caz de pericol , sau ce anume consideri tu pericol , daca al iei si nu poti sa tragi in caz de nevoie degeaba al ti dupa tine , PAREREA MEA CA ESTE CA CEL MAI BUN ESTE PENTRU APARAREA GOSPODARIEI , CASEI , NOAPTEA , ETC , pe strada ziua nu este bun , pt ca nu ai voie sa tragi in locurile publice , si in afara de casa ta , loc public este aproape peste totOricum nu se poate purta mereu , mai ales vara la bermude si tricou .
Dar hai sa recunoastem deja a cam devenit moda cumpararea unui pistol de auto aparare. Bine macar ca nu e legiferata legea armelor letale ca daca am fi in SUA m-ar omora nevasta la cati bani as da pe ele.... Imagineaza-ti acolo ai voie si arma semi automata, deci daca ala vine cu pistolu in casa ta tu trebuie sa ai shotgun, daca vine cu shotgonu trebuie sa ai semi-automata si tot asa...
Va dati seama ce misto ar fi sa fim acolo, ce teste am mai face. In poligon am veni cu masina blindata plina de arme
-
hannibal2007lecter
-
hannibal2007lecter
dar daca sunt pe strada si se ia unu de viata mea si incerc prin vorba buna si nu se poate sa aplanific situatia ce draq fac ? iau casapeala cu pistolul in teaca ? decat sa planga mama mai bine masaMrPlici wrote:Merita sigur ( dar trebuie sa fi pregatit psihic ) , adica sa iei o hotarare rapida in caz de pericol , sau ce anume consideri tu pericol , daca al iei si nu poti sa tragi in caz de nevoie degeaba al ti dupa tine , PAREREA MEA CA ESTE CA CEL MAI BUN ESTE PENTRU APARAREA GOSPODARIEI , CASEI , NOAPTEA , ETC , pe strada ziua nu este bun , pt ca nu ai voie sa tragi in locurile publice , si in afara de casa ta , loc public este aproape peste totOricum nu se poate purta mereu , mai ales vara la bermude si tricou .
Re: Merita achizitionat un pistol de autoaparare ?
Sincer,dupa atatea teste si cazuri aparute,nu cred a fie mare scofala.Au mai fost discutii in care aminteam de cazuri de impuscare cu arme adevarate si in care agresorul n-a fost incapacitat,daramite cu bila de cauciuc.E mai degraba un suport moral,stiind ca ai un oarecare avantaj,macar ca factor de surpriza asupra agresorului.Se pare ca recentul val de Fort-uri sunt mai rasarite,cu conditia sa tragi la puncte vitale.Intr-unul imbracat mai gros nu vad ce rani ii faci.hannibal2007lecter wrote:Merita cumparat un pistol de autoaparare cu bila de cauciuc ?ma poate salva intr-o situatie nefavorabila ?si cel mai important :are vreun efect asupra agresorului ,ma refer la cel fizic ,nu cel psihic ?
Si pana la urma de ce anume situatii catastrofale tot vorbim?Ca vine unul sau mai multi hotarati sa ne ia viata asa,hodoronc-tronc!In cazul asta folosesti absolut tot armamentul din dotare:sipca din gard,piatra de pe jos,pixul din buzunar,unghiera au fuga iepurelui.Dar cati au fost intr-o asemenea situatie,de pericol iminent asupra vietii lor?Pe bune!
Mai sunt si situatiile conflictuale la care ,daca suntem corecti cu noi insine,parca le-am dat un pic concursul.Ca sa ne luam pistol numai ca sa ne dam smecheri prin carciuma sau pe strada,parca nu se face.Mai bine nu,pentru ca mai devreme sau mai tarziu,ti-o furi.
Mai degraba tragerea de placere,in poligon dar ca orice placere costa cam scump

Acelasi lucru il spun si eu. In cei 27 de anisori de viata, nu am avut parte de niciun eveniment in care sa fiu nevoit sa ma apar cu o arma de foc. Nici macar pe aproape. Asa am mai luat eu per total vreo doi pumni si 3 palme, da si sa fi avut arma, pe cuvant ca n-as fi scos-o din toc nici sa-i zic "ba, daca mai dai, trag".
In schimb, placerea de a trage in poligon e imensa... e o pasiune, de asta am si achizionat o arma.
Iar pentru autoparare, parerea mea proprie si personala este ca e mult mai eficient un spray cu piper, iar pentru impresie artistica un pistol cu gaze (piper), decat bilute propulsate din zamak.
Dai cu gazu, plangeti amandoi, (ala mai tare) si rupi asfaltul cu fuga. Sau ii mai dai de ciuda "două pălmi".
Acuma am scris asa, sub forma de pamflet, dar eu pistol cu gaze am. Urmeaza si unul cu bila, dar daca voi considera necesar sa iau arma cu mine pentru o ipotetica situatie de aparare, il iau pe cel cu piper
In schimb, placerea de a trage in poligon e imensa... e o pasiune, de asta am si achizionat o arma.
Iar pentru autoparare, parerea mea proprie si personala este ca e mult mai eficient un spray cu piper, iar pentru impresie artistica un pistol cu gaze (piper), decat bilute propulsate din zamak.
Dai cu gazu, plangeti amandoi, (ala mai tare) si rupi asfaltul cu fuga. Sau ii mai dai de ciuda "două pălmi".
Acuma am scris asa, sub forma de pamflet, dar eu pistol cu gaze am. Urmeaza si unul cu bila, dar daca voi considera necesar sa iau arma cu mine pentru o ipotetica situatie de aparare, il iau pe cel cu piper
Scuze ca ma bag si eu ca musca in lapte..vis-a vis de ce zice MrPlici de situatia din strada,''locuri publice'' este discutabila in cazul unui proces. Daca sunt pe strada si vrea unul sa ma taie sau vreo 2 sa ma bata si nu rezolv cu papagalul, scot pistolul, pot sa somez. pot sa trag in sus, pot sa trag asupra lui, in orice loc vital, pana atacul inceteaza. Apoi sun la 112, eventual mai rog un martor de prin zona sa ma ajute la declaratie si uite asa am evitat un incident din care puteam sa nu mai ies intreg sau..viu. Ca se poate derula asa, sau altfel, depinde de multe. Eu vroiam aici sa zic ca legiuitorul se refera la locuri publice cu inclinatie vadita spre posibilitatea vatamarii accidentale si altor persoane din zona! Eu unul n-as ezita sa ma apar cu arma din dotare in nici unul din locurile mentionate in lege, mai putin stadioanele, mijloacele de transport in comun si unitatile aglomerate. Cam asa vad eu lucrurile, acuma daca sunt colegi care vor sa i-a bataie sau cutite in burta cu pistolul la ei..nu ma bag!Numai bine! 
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
Weapon of Ukraine
-
catalin_suzeanu
Din pacate, comparativ cu 17/1996, in 295/2004, cu toate completarile ulterioare, nu mai exista o exemplificare exacta a locurilor publice, fiind clara intentia ca "ultimul cuvant" sa fie al "epoletului"...Insa, in acceptiunea acestor "epoleti", locul public ramane orice spatiu populat si (culmea) ingradit, pazit, sub supravegherea stricta a oamenilor de ordine unde, categoric nu ai nevoie de arma de autoaparare (rabat fac armele de aparare)...Adrian_is wrote:Scuze ca ma bag si eu ca musca in lapte..vis-a vis de ce zice MrPlici de situatia din strada,''locuri publice'' este discutabila in cazul unui proces. Daca sunt pe strada si vrea unul sa ma taie sau vreo 2 sa ma bata si nu rezolv cu papagalul, scot pistolul, pot sa somez. pot sa trag in sus, pot sa trag asupra lui, in orice loc vital, pana atacul inceteaza. Apoi sun la 112, eventual mai rog un martor de prin zona sa ma ajute la declaratie si uite asa am evitat un incident din care puteam sa nu mai ies intreg sau..viu. Ca se poate derula asa, sau altfel, depinde de multe. Eu vroiam aici sa zic ca legiuitorul se refera la locuri publice cu inclinatie vadita spre posibilitatea vatamarii accidentale si altor persoane din zona! Eu unul n-as ezita sa ma apar cu arma din dotare in nici unul din locurile mentionate in lege, mai putin stadioanele, mijloacele de transport in comun si unitatile aglomerate. Cam asa vad eu lucrurile, acuma daca sunt colegi care vor sa i-a bataie sau cutite in burta cu pistolul la ei..nu ma bag!Numai bine!
Din start (chiar daca nu sunt enumerate in clar) sunt absolvite mijloacele de transport (metrou, tren, auto etc.) si statiile acestora...Insa uzul de arma in aceste locuri fiind strict interzis...
In art.20 din Legea nr.17/1996 privind regimul armelor de foc si al munitiilor, erau foarte bine delimitate "locurile publice"... "In localurile publice, de desfacere a marfurilor, sali de asteptare a mijloacelor de transport in comun, gari, aerogari, targuri, piete, drumuri publice si in alte locuri aglomerate..."
Cu stima,
Cata
Pistol "BUL M-5 Ultra-X" cal.9mm (cartus cu glont)-2009
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Pistol "Glock G26" cal.9mm (cartus CQT-teflon)-2007
Revolver "Reck Cobra" cal.380 knall (cartus cu gaz)-1996 (perioada cand bila era interzisa)
Referitor la portul armelor neletale legea 295/2004(in varianta actualizata) spune:
Art. 62. - (1) Persoanele prevazute la art. 58 alin. (1) au dreptul sa poarte asupra lor doar o singura arma neletala destinata pentru autoaparare, dintre cele procurate in mod legal.
(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoaparare, in urmatoarele conditii:
a) in locuri aglomerate, stadioane, sali de spectacol si adunari publice, precum si in alte locuri in care folosirea acestor arme este interzisa prin lege;
b) daca detinatorul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, produselor sau substantelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori in stare avansata de oboseala sau sufera de afectiuni temporare, de natura sa genereze o stare de pericol in conditiile in care poarta arma asupra sa.
c) neinsotite de documentul care atesta dreptul de port si folosire.
Referitor la uzul de arma neletala:
Art. 63. - (1) Titularii dreptului de a purta si folosi arme neletale, destinate pentru autoaparare, pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate.
(2) Armele neletale destinate agrementului si tirului sportiv, prevazute la pozitiile 25 si 31 din anexa, pot fi folosite in spatii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau in spatii special amenajate, pentru a nu pune in pericol integritatea corporala si viata persoanelor.
(3) Arbaletele, arcurile, precum si armele prevazute la pozitia 25 din anexa, destinate colectiei, pot fi folosite in conditiile prevazute la art. 29.
(4) Folosirea armelor neletale in poligoanele autorizate se poate face numai in conditiile stabilite prin regulamentele de ordine interioara ale acestora.
(5) Este interzisa folosirea armelor prevazute la alin. (2) in locuri publice.
Ca o concluzie, titularul dreptului de port si folosire a armelor de autoaparare poate face uz de arma in locuri publice, cu exceptia celor prevazute la art.62 alineatul 2 litera a.
Art. 62. - (1) Persoanele prevazute la art. 58 alin. (1) au dreptul sa poarte asupra lor doar o singura arma neletala destinata pentru autoaparare, dintre cele procurate in mod legal.
(2) Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoaparare, in urmatoarele conditii:
a) in locuri aglomerate, stadioane, sali de spectacol si adunari publice, precum si in alte locuri in care folosirea acestor arme este interzisa prin lege;
b) daca detinatorul se afla sub influenta bauturilor alcoolice, produselor sau substantelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori in stare avansata de oboseala sau sufera de afectiuni temporare, de natura sa genereze o stare de pericol in conditiile in care poarta arma asupra sa.
c) neinsotite de documentul care atesta dreptul de port si folosire.
Referitor la uzul de arma neletala:
Art. 63. - (1) Titularii dreptului de a purta si folosi arme neletale, destinate pentru autoaparare, pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate.
(2) Armele neletale destinate agrementului si tirului sportiv, prevazute la pozitiile 25 si 31 din anexa, pot fi folosite in spatii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau in spatii special amenajate, pentru a nu pune in pericol integritatea corporala si viata persoanelor.
(3) Arbaletele, arcurile, precum si armele prevazute la pozitia 25 din anexa, destinate colectiei, pot fi folosite in conditiile prevazute la art. 29.
(4) Folosirea armelor neletale in poligoanele autorizate se poate face numai in conditiile stabilite prin regulamentele de ordine interioara ale acestora.
(5) Este interzisa folosirea armelor prevazute la alin. (2) in locuri publice.
Ca o concluzie, titularul dreptului de port si folosire a armelor de autoaparare poate face uz de arma in locuri publice, cu exceptia celor prevazute la art.62 alineatul 2 litera a.