Alegere Walther (bila cauciuc) PP , P 99 sau P 50

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

geony

Post by geony »

Cam citi membrii ai forumului au Fort 17 sau 12 ? As dori sa schimb pareri cu acestia. Oricum sint decis sa cumpar un Fort 17 pentru ca nu mai am timp si rabdare sa ma informez mai mult. Mi-ar fi fost de un real folos o prezenta in poligon unde a-si fi vazut ce si cum. In eventualitatea ca nu voi fi multumit de el cu siguranta il voi putea vinde si recupera o buna parte din bani si apoi in timp si vazind in poligon la altii mai avansati ceva superior voi putea achizitiona o arma mai performanta.   Sper macar 2 ani sa-l pastrez si sa ma pot baza pe el pentru autoaparare atit in propria proprietate cit si in locurile unde calatoresc.
Problema cu blocatul dupa cum am inteles din ce au relatat altii apare din cauza cartuselor slabe calitativ si mai putin din cauza pistolului.
In alta ordine de idei (a legislatiei ) imi pun intrebarea daca am voie sa folosesc pistolul cu bila la mine in curte tragind la tinta ? Sau in alta proprietate particulara(cu acordul proprietarului) : de exemplu am niste prieteni cu o livada de 4000 m.p. in zona Cornu.

danezu

Post by danezu »

"imi pun intrebarea daca am voie sa folosesc pistolul cu bila la mine in curte tragind la tinta "

De ce nu citesti legea? Ai voie sa-l folosesti doar pentru autoaparare si in poligoane special amenajate! Daca tragi cu el aiurea si te toarna careva = puscarie :twisted:

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
dingo20

Post by dingo20 »

@geony

Legea 295/2004 precizeaza foarte clar situatiile in care se poate face uz de arma:

Art. 63. – (1) Titularii dreptului de a purta şi folosi
arme neletale, destinate pentru autoapărare, pot face
uz de armă numai în poligoanele autorizate în
condiţiile prezentei legi sau în caz de legitimă apărare
ori stare de necesitate.
(2) Folosirea armelor prevăzute la alin.(1) în
poligoanele autorizate se poate face numai în
condiţiile stabilite prin regulamentele de ordine
interioară ale acestora.

Uzul de arma in alte situatii decat cele prevazute la art.63 se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani
geony

Post by geony »

Multumesc.
Am citit si eu legea 295/2004. Este restrictiva adevarat.Cu toate acestea am citit pe forum cum unii au probat neletalele pe tabla, rigips, pulpa de vitel etc. Nu cred ca in poligon. Dupa cum am inteles eu din lege folosirea neletalului in afara poligonului sau in alte situatii afara de legitima aparare sau necesita se soldeaza cu "confiscarea" armei neletale. Despre inchisoare se vorbeste in aceleasi situatii insa cu o arma letala.
E riscant oricum . E suficient sa "deranjezi" vecinii si te poti trezi cu Politia pe cap.
Cea mai buna solutie ramine Poligonul. Acolo bani sa ai=pentru munitie si te poti antrena destul. Oricum trebuie sa ma obisnuiesc cu greutatea armei, sa-mi formez ochiul si mana.
O intrebare :
Unde se gaseste munitie 9 mm pentru Fort ? Are si firma Arrow asa ceva in Bucuresti sau magazinele Top Gun ?
Si care este diferenta de greutate intre bila de cauciuc a cartuselor 10/22 care parca are 0,7 g=UAG si cea a bilelor pt Fort cartus 9 mm ?
Si daca exista diferenta de densitate intre bilele mai sus mentionate ?
dingo20

Post by dingo20 »

@geony

Legea 295/2004 a fost modificata prin Ordonanta de urgenta nr. 26/2008 inclusiv sanctiunile:
Art. 136". - Uzul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani."

Munitie pt Fort nu vei gasi in nici un magazin de specialitate din Romania. Poate in viitor situatia se va mai schimba dar deocamdata asta e.
geony

Post by geony »

Salut dingo.
Nu am mania contrazicerii si iti multumesc pentru ca mi-ai indicat legea 295/2004 si OG 26/2008 insa eu am inteles in felul urmator(e bine sa lamurim)
Art. 136/2 "Uzul de arma neletala din categoria celor supuse autorizarii , FARA DREPT constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani."
Eu inteleg ca legiuitorul spunind FARA DREPT se refera la persoanele care nu au permis port-arma.
Acum daca citesti mai sus respectv pg.4 pct.26 se vine cu completarea la art. 63 si spune :
(23 )- uzul de arma neletala DIN CATEGORIA CELOR SUPUSE NOTIFICARII PREALABILE, in alte situatii decit cele prevazute in art. 63
Aceasta contraventie(23) la urmatorul pct.=27 o incadreaza la litera d respectiv amenda de la 2000 lei la 5000 lei
In legea veche 295/2004 pt. (23) se aplica confiscarea armei. Deci daca aveai permis si o foloseai in alta situatie decit poligon, legitima aparate ori stare de necesitate.
Daca n-ai permis intr-adevar pedeapsa e inchisoare intre 6 luni si 3 ani pentru FOLOSIRE (UZ) si intre 3 luni si 1 an pentru DETINERE.
dingo20

Post by dingo20 »

Polemica e buna atata timp cat duce la clarificarea unor lucruri, nu vad nimic rau in micul nostru schimb de mesaje.
Si acum sa clarific, art 136" se refera la uzul de arma in alte conditii decat cele prevazute de lege respectiv la poligon, legitima aparare sau stare de necesitate, deci se refera la situatia in care e folosita arma si nu la calitatea pe care o are cel care face uz de arma.
Detinerea si portul ilegal de arma(fara permis sau certificat de detinator) sunt sanctionate de art.279 din Codul Penal si anume Nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
Mad Max

Post by Mad Max »

deci daca ma duc la tara in fundul curtii si trag vreo citeva cartuse si m-aude vecinu si suna la militie o incurc :)
dingo20

Post by dingo20 »

Corect.
yanq

Post by yanq »

..dupa cum stim...legea e de stricta interpretare si aplicare...:)
Walther PP Nickel
Image
hedone

Post by hedone »

Mad Max wrote:deci daca ma duc la tara in fundul curtii si trag vreo citeva cartuse si m-aude vecinu si suna la militie o incurc :)
Daca tragi direct in vecinu', ai sanse mari sa nu sune la militie :lol:
Rohm RG88
Zoraki Mod. 914

www.romsdc.ro
Mad Max

Post by Mad Max »

miram-as :shock:
geony

Post by geony »

Mai concis:

-uz arma in afara situatiilor stipulate de art.136 si AI PERMIS=amenda
(2000-5000)

-..................................................NU AI PERMIS=inchisoare(6 luni-3ani)

Chiar mai scump ca pe legea veche cind iti confisca arma , care poate nu costa intre 20mil si 50mil .
Oricum atentie ! Nu e normal sa-ti faci dreptate in circulatie cu arma sau sa ocupi locul de parcare cu pistolul in mina.
dingo20

Post by dingo20 »

La fel de concis, cred ca va referiti la art.132 punctul 23 care are urmatorul continut:
Art. 132. - Sunt considerate contraventii urmatoarele fapte:
23. uzul de arma neletala din categoria celor supuse notificarii prealabile, in alte situatii decat cele prevazute la art. 63;
Pentru aceasta situatie amenda este intre 2000 si 5000 RON si e prevazuta in art.133 litera d.
Dar in acest caz e vorba de armele supuse notificarii adica pistoalele cu gaz nu cele cu bila de cauciuc.
In cazul armelor supuse autorizarii(pistoale cu bila de cauciuc) detinerea portul sau uzul de arma fara drept sunt considerate infractiuni si in acest caz se aplica prevederile art.136', 136" coroborate cu prevederile art.279 Cod Penal.
Emanuel

Post by Emanuel »

OOPS !!!

:mrgreen:
Emanuel

FORT 17 R Cal. 9 mm P.A. :mrgreen:
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)

www.romsdc.ro
Post Reply