O noua schimbare la vizarea permiselor!

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply

Vi se pare corecta aceasta schimbare?

Da
5
29%
Nu
10
59%
Nu ma intereseaza
2
12%

Total votes: 17

danezu

O noua schimbare la vizarea permiselor!

Post by danezu »

Cand am fost la pol. sa trec noua arma, am aflat cu stupoare ca la fiecare 5 ani,cand se vizeaza permisele,trebuie sa facem din nou analize medicale si examenul psihologic,sa aducem o poza si copii dupa acte! Deja exista acolo niste formulare,care se refera si la armele neletale supuse autorizarii.
Cred ca ministrul asta s-a pus pe noi rau de tot... :cry:

PS: Eu am votat NU,pentru ca mi se pare o mare tampenie,dar in romania te astepti la orice! In felul asta o sa reduca la greu numarul posesorilor de arme....
Walter PP 10x22T - BLACK
Rainman

Post by Rainman »

E cam aiurea.. cu toate ca unii se pot "deranja" la cap in 5 ani :lol: .

Si eu tot "nu" am votat.
Last edited by Rainman on Thu Oct 09, 2008 11:05 am, edited 1 time in total.
Rohm RG88 10x22T

www.romsdc.ro
danezu

Post by danezu »

Problema nu este ca se deranjeaza vreunul la cap :lol: ,ci pentru faptul ca la 5 ani,mai storc ceva bani de la noi,adica 300 lei minim....sau cat or ajunge analizele,peste 5 ani poate suntem pe euro :twisted:
Walter PP 10x22T - BLACK
Angel_Of_Light

Post by Angel_Of_Light »

Poate examen psihologic e normal sa-l dai ca intr-adevar poate in 5 ani o iei razna dar fizic si poze??? Sincer e o porcarie.
Nikki

Post by Nikki »

Cu toate ca vor fi niste bani dati (ma feresc sa spun degeaba) si o alergatura in plus, nu pot sa spun ca este o decizie ridicola. Inseamna ca o data la 5 ani trebuie sa iti dai peste cap programul timp de 5-10 zile maxim pentru a putea strange toate documentele necesare pentru vizare. Pe mine analizele m-au costat (in Bucuresti) 100 de lei, fara spaga sau alte nebunii. Culmea! La policlinica Kretzulescu. Si nu am stat mai mult de 5 ore cumulat.
De ce ar duce la scaderea numarului de posesori de arme neletale aceasta procedura?... Poate doar daca le e lene. In fond cum ar putea politia sa verifice daca mai esti apt sau nu pentru port de arma? In 5 ani, Doamne fereste dar multe se pot intampla cu un om.
Eu zic sa spunem "multumesc" ca nu ne pun sa refacem analizele la fiecare an sau doi ani, pentru ca si intr-un interval atat de scurt se pot intampla destule cu starea de sanatate (atat fizica cat si psihica) a unei persoane.
Putem sa vedem si partea buna a lucrurilor! E drept ca poate numarul celor care vor fi respinsi la testarea psihologica va fi foarte mic (desi multi ar merita) dar totusi vor fi si astfel de cazuri. Am auzit un zvon cum ca mai nou politia ar fi in proces de numire a cabinetelor care vor fi autorizate sa testeze din punct de vedere psihologic detinatorii de arme. Astfel, datele fiecarei persoane testata vor fi introduse intr-o baza de date, iar in cazul in care respectivul/a nu va fi declarat/a apt/a pentru detinere port si folosire, ii va fi imposibil sa se duca la un alt cabinet sa dea din nou testul. O masura exceptionala din punctul meu de vedere, atat timp cat problema va fi pusa in aplicare si va fi tratata serios de catre organele competente (adica fara MITA si CIUBUC, pe romaneste).

Concluzie? Nu mi se pare ca ar fi vorba de corectitudine. In momentul cand am facut preschimbarea de la certificat la permis am fost cu totii constienti ca regimul armelor noastre (cum or fi ele, zamacuri-nezamacuri) se schimba. Asta e legea pe care o avem, cu ea defilam oricum ar fi. Ideea e ca detinerea armei presupune o oarecare responsabilitate iar aceasta responsabilitate presupune, iata, niste amarate de analize la fiecare 5 ani.
violiv

Post by violiv »

Intai si-ntai ca nu s-a schimbat nimic: de mai bine de 20 de ani tot asa e - viza perioadica a permiselor de arma implica, cel putin dupa lege, verificarea starii de sanatate a armelor si posesorilor. Ba chiar acum e mai bine ca nu de mult viza se facea la 3 ani...

Ca s-ar putea schimba ceva in rau e foarte drept: in UE, avizul psihologic se repeta anual :twisted:
danezu

Post by danezu »

Pe mine ma deranjeaza cel mai tare faptul ca dau iar bani si in buzunar am o replica....ca este normal sa se mai verifice din cand in cand este ok,dar GRATIS....
Sa se dea la politie testarea(fara bani) si gata,stam linistiti si noi si ei,nu?
Nu inteleg de ce sa tragem noi ponoasele pentru ca niste imitatii de oameni fac abuz de arme si se dau smecheri cu ele la semafoare,asta este treaba politiei sa-si rezolve cazurile,nu sa loveasca in cei corecti! Sa le dea la aia 100 milioane amenda si gata!

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Mie unul, mi se pare un termen rezonabil, nemaivorbind ca sunt de acord cu o verificare riguroasa pentru a reduce pe cat posibil sau elimina ( bine ar fi !) incidentele gen Craiova.
Si dupa cum a spus colegul Violiv ca e loc si de mai rau, sa ne multumim cu conditiile existente.

Vorba proverbului : BABA SUFERA LA FRUMUSETE
Rhöm RG88 cal. 10x22T (steel barrel ) ; Carpaţi cal. 9mm PAK
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
danezu

Post by danezu »

"verificare riguroasa pentru a reduce pe cat posibil sau elimina ( bine ar fi !) incidentele gen Craiova"

Chiar crezi ca specimenele alea se duc la verificari sau au dat vreodata teste psihologice?
Walter PP 10x22T - BLACK
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

cum ar functiona o masina fara filtrele de ulei, carburant si aer? sau organismul uman fara ficat?
Image
“feci sed iure feci"

Încrede-te în Dumnezeu şi ţine-ţi praful de puşcă la adăpost de umezeală (Oliver Cromwell)
PARABELUM

Post by PARABELUM »

Termenul de 5 ani pt. viza e ok., insa pt. aruncat bani si timp pt. analize medicale si testari psiho & psihi e destul de scurt.
La permisele auto ,,termenul de garantie" e de 10 ani. Si ganditi-va ce poate face un descreierat cu o masina pe mana .... :twisted:
(realitatea este ca nici nu-i trebuie permis pt. asta asa cum nici celor de la Craiova nu le-au trebuit).
Ma gandesc ca guvernantilor le-o fi frica de vreo lovitura de stat pe baza de bila de cauciuc sau pellet propulsat cu aer....
GAMO CF-X cal. 5.5 + NORCONIA 3x9-32
BAM XS-B50 cal. 5.5 + BUSHNELL 3-12X40
danezu

Post by danezu »

BARTHY 2 wrote:cum ar functiona o masina fara filtrele de ulei, carburant si aer? sau organismul uman fara ficat?
Ai dreptate,TREBUIE,dar nu cred ca in germania sau alta tara civilizata,cetateanul este hartuit de taxe ca la noi. In fiecare an mai apare ceva mai dam bani din buzunar,plus timpul pierdut,benzina,stres,etc.
Oricat de mult te chinui sa ma convingi n-ai nici o sansa :twisted:
Mai ales ca noi nu avem arme ci imitatii,dar cred ca si cei care au arme sunt la fel de enervati,cel putin asa am vazut pe la politie.....
Walter PP 10x22T - BLACK
BARTHY 2

Post by BARTHY 2 »

Eu nu vreau sa conving pe nimeni. Am spus doar parerea mea.
Si pana la urma intr-o societate democratica, o lege oricat de proasta ar fi ea, trebuie respectata atata timp cat este in vigoare si mai ales ca a fost adoptata de legislativul votat de majoritatea noastra. Sa stam pe la colturi si sa carcotim inseamna risipa de timp si energie. Sa o combatem prin mijloace democratice, suntem prea putini.

Asa ca : DURA LEX, SED LEX.
Image
“feci sed iure feci"

nedumeritu

Post by nedumeritu »

Discutia este post-factum.
Legea a fost promulgata si publicata. Normativele de aplicare au intrat
in vigoare.
Nu prea mai avem obiectul discutiei.
Pe de alta parte, o verificare este strict necesara oricarui sistem sau
subsistem.
Nu vad de noi am fi scutiti.
Discutia poate fi facuta doar pe chestiuni de genul:
- la ce perioada trebuie facute verificarile
- ce tip de analize trebuie repetate
- in ce masura analizele si testele cerute nu sunt cumva dirijate pe firme
cu "preferinte" de la nivel inalt si fondurile nu se dirijeaza cumva pe cai
oculte pe calea "banilor pentru partid" sau pe calea "buzunarelor preferentiale.
In rest, cei ce vor trece pe langa lege, o vor face in continuare.
Si exemplul perfect il dau tocmai cei din varful piramidei.
Nu o sa vedeti ministri sau parlamentari sau oameni de ai lor stand
la cozi sa dea re-re-testari si alte cele.
Cum dupa acelasi tipic si model, nici pe cei de la Craiova nu o sa-i
vedeti cum se bulucesc sa isi aduca AK 47 sau alte cele la control.
Vorbe in van.
Actiunea in sine este totusi buna.
Va scoate incet incet din randul nostru pe toti cei cu "apucaturi" ciudate.
Oricum, de discutat.
Dar atat.
De schimbat, cum zicea si Barthy 2, nu mai schimbam nimic.
Suntem prea putini [au avut ei grija] si mai si suntem si atomizati.[/code]
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
danezu

Post by danezu »

Pai ce sa mai schimbam noi? Poate tara... :twisted:
Normal ca discutam,de plictiseala :lol: ,ca altceva ce sa facem?Sau mai bine zis ce vom putea face,ca noi suntem ingraditi cu totul...ne complacem in situatia asta! Normal ca "astia" platiti din banii nostri sa mature cu noi!

Bafta!
Walter PP 10x22T - BLACK
Post Reply