PS: ar mai fi ca o varianta ieftina la doar 10mil Record Mod Cop 10x22t dar din pacate nu este importat de Arrow
ATENTIE LA WALTHER - Incident cu P50 T - spre luare aminte -
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
sincer la munitie, eu inclin catre ambele...si le-as aranja in incarcator astfel (in ordinea in care ar iesi pe teava armei): un "bob" pobeda,doua "boabe" uag,un "bob" pobeda, un "bob" uag,un "bob" pobeda, un "bob" uag.
si probabil ca cel mai sfant ar fi,in caz de autoaparare, un 9*19 dar nu FMJ, ci ceva mai "crapat" (HP)
de ce inclin catre ambele? pobeda face zgomot mare si e bun de aproape, uag are precizie. prima boaba ar fi bine sa fie pobeda, caci poti avea sansa unui "razboi" psihologic: intimidarea atacatorului prin simpla "prezentare" a armei-eventual un foc de avertisment, caz in care ai nevoie de efectul psihologic al unei bubuituri zdravene si apoi poate urma tragere de la o distanta maricica, si atunci iata importanta celorlalte 2 boabe "de precizie". sau nu ai timp de alte "amabilitati", agresorul e f aproape de tine, si atunci ai nevoie de o "boaba" mai puternica si atunci iata ca e bine ca prima sa iasa tot pobeda, de pe teava... si apoi 2 uag de precizie.
iar daca ajungi sa tragi mai mult de 3 boabe, intr-o situatie reala... e groasa, si te intreb: cum naiba ai ajuns in situatia aia?si ai doar un "plici" in buzunar? mai bine stai acasa linistit
lasand gluma, chiar cred ca ar fi bune amandoua, sau... cum am mai discutat si cu babanu si cu altii: o bila de uag in cartus de pobeda

si probabil ca cel mai sfant ar fi,in caz de autoaparare, un 9*19 dar nu FMJ, ci ceva mai "crapat" (HP)
de ce inclin catre ambele? pobeda face zgomot mare si e bun de aproape, uag are precizie. prima boaba ar fi bine sa fie pobeda, caci poti avea sansa unui "razboi" psihologic: intimidarea atacatorului prin simpla "prezentare" a armei-eventual un foc de avertisment, caz in care ai nevoie de efectul psihologic al unei bubuituri zdravene si apoi poate urma tragere de la o distanta maricica, si atunci iata importanta celorlalte 2 boabe "de precizie". sau nu ai timp de alte "amabilitati", agresorul e f aproape de tine, si atunci ai nevoie de o "boaba" mai puternica si atunci iata ca e bine ca prima sa iasa tot pobeda, de pe teava... si apoi 2 uag de precizie.
iar daca ajungi sa tragi mai mult de 3 boabe, intr-o situatie reala... e groasa, si te intreb: cum naiba ai ajuns in situatia aia?si ai doar un "plici" in buzunar? mai bine stai acasa linistit
lasand gluma, chiar cred ca ar fi bune amandoua, sau... cum am mai discutat si cu babanu si cu altii: o bila de uag in cartus de pobeda
Re: ATENTIE LA WALTHER - Incident cu P50 T - spre luare amin
Daca tubul a crapat si s-a umflat camera, inseamna ca gazele nu au avut pe unde sa iasa (minima rezistenta), deci teava era obturata cu ceva, probabil o bila trasa inaintenedumeritu wrote:Un Walther P50 T cumparat de la ARROW dar importat de o alta firma
in Romania a facut proba ca cei de la Arnsberg inca nu si-au stabilizat
productia.
Dupa trageri cu diverse munitii, la un moment dat un PG a explodat de
asa natura incat tubul scos cu greu din camera cartusului s-a dovedit
a fi crapat in lungime.
Din acel moment orice incercare de a trage in mod semiautomat cu acest
pistol sunt sotite esecului daca se foloseste munitie PG.
Folosind UAG se blocheaza mai rar dar totusi ramane o arma improbabila.
Aveti deci grija ce arme achizitionati si de la cine si desigur, ce munitie
folositi in armele voastre!
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
-
nedumeritu
M-am gandit eu si la asta.Guest wrote:Daca tubul a crapat si s-a umflat camera, inseamna ca gazele nu au avut pe unde sa iasa (minima rezistenta), deci teava era obturata cu ceva, probabil o bila trasa inaintenedumeritu wrote:Un Walther P50 T cumparat de la ARROW dar importat de o alta firma
productia.
a fi crapat in lungime.
Culmea este ca bila dinainte tocmai sparsese o sticla de sampanie...
goala, fireste.
Bila urmatoare a spart ce mai ramasese din fundul sticlei [partea de jos],
asa ca putem presupune ca teava a fost MEREU goala si aproximativ...
fara bile si bilutze
Dupa ce a plecat si bila din cartusul cu camasa crapata abia atunci
s-a blocat pistolul neputand sa extraga acea camasa.
Cred ca atunci a inceput totul. Dupa extragerea camasii crapate au
inceput blocaje in serie, cu precadere la PG.
Supozitia insa ramane corecta si poate fi oricand valabila in alte cazuri.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Acelasi efect il pot da si resturi ramase din bilele trase anterior(smulse de sicana din teava, sau de sertizarea tubului)nedumeritu wrote:M-am gandit eu si la asta.Guest wrote:Daca tubul a crapat si s-a umflat camera, inseamna ca gazele nu au avut pe unde sa iasa (minima rezistenta), deci teava era obturata cu ceva, probabil o bila trasa inaintenedumeritu wrote:Un Walther P50 T cumparat de la ARROW dar importat de o alta firma
productia.
a fi crapat in lungime.
Culmea este ca bila dinainte tocmai sparsese o sticla de sampanie...![]()
goala, fireste.
Bila urmatoare a spart ce mai ramasese din fundul sticlei [partea de jos],
asa ca putem presupune ca teava a fost MEREU goala si aproximativ...
fara bile si bilutze![]()
Dupa ce a plecat si bila din cartusul cu camasa crapata abia atunci
s-a blocat pistolul neputand sa extraga acea camasa.
Cred ca atunci a inceput totul. Dupa extragerea camasii crapate au
inceput blocaje in serie, cu precadere la PG.
Supozitia insa ramane corecta si poate fi oricand valabila in alte cazuri.
Atunci cand vei fi pus in situatia de a-ti preda arma, sa stii ca a venit ceasul sa pui mana pe ea!
Mai degraba subscriu la ideea cu resturile de bila ramase in dreptul sicanei.
Teava de la p50 are o gatuire mai severa decat p22.Bila e "laminata" mai puternic atunci cand trece prin sicana.Plus,calitatea mai slaba a cauciucului de pg.E un cauciuc mai poros,mai usor,care lasa"flostoroace" in teava.Din toate bilele recuperate,cele de pg se disting prin deformarea exagerata si prin lipsa de material.Nu este exclusa nici o incarcare mai mare a unor cartuse,care asa a vrut dracu sa le aseze in incarcator,dupa ce teava era incarcata cu resturi de cauciuc.
Iar cum p50-ul are din fabricatie camera cartusului mai subtire in partea superioara,gata deranjul!
Din ce in ce mai evident se vede ca daca vrei o arma de autoaparare,trebuie sa te orientezi catre ceva de otel.Nici macar pentru tir,de distractie,nu merge cu zamac,pentru ca la o folosire mai indelungata,adica 5-600 de cartuse trase,daca nu-ti sare in cap,in cel mai fericit caz scoti cartusul tras cu ciocanul.Iar pentru o arma de otel,dupa 500 de cartuse se chiama ca i-ai facut rodajul.
Oricum,nedumeritu e in top! E singurul care a tras atatea cartuse intr-un timp asa scurt si numai asa ne-am lamurit "pe viu" ce inseamna zamacul.
Ca sa nu mai spun de pozele puse cu stricaciunile "prastiei"
Teava de la p50 are o gatuire mai severa decat p22.Bila e "laminata" mai puternic atunci cand trece prin sicana.Plus,calitatea mai slaba a cauciucului de pg.E un cauciuc mai poros,mai usor,care lasa"flostoroace" in teava.Din toate bilele recuperate,cele de pg se disting prin deformarea exagerata si prin lipsa de material.Nu este exclusa nici o incarcare mai mare a unor cartuse,care asa a vrut dracu sa le aseze in incarcator,dupa ce teava era incarcata cu resturi de cauciuc.
Iar cum p50-ul are din fabricatie camera cartusului mai subtire in partea superioara,gata deranjul!
Din ce in ce mai evident se vede ca daca vrei o arma de autoaparare,trebuie sa te orientezi catre ceva de otel.Nici macar pentru tir,de distractie,nu merge cu zamac,pentru ca la o folosire mai indelungata,adica 5-600 de cartuse trase,daca nu-ti sare in cap,in cel mai fericit caz scoti cartusul tras cu ciocanul.Iar pentru o arma de otel,dupa 500 de cartuse se chiama ca i-ai facut rodajul.
Oricum,nedumeritu e in top! E singurul care a tras atatea cartuse intr-un timp asa scurt si numai asa ne-am lamurit "pe viu" ce inseamna zamacul.
Ca sa nu mai spun de pozele puse cu stricaciunile "prastiei"

Salut,Eu o sa rezolv aceste probleme ,si munitie,si arma puternica,doar sa fiti putin cu rabdare,aici respect ,si nu stric piata altora.Babanu wrote:Nu-mi vine sa cred la ce situatie asistatata vreme am militat sa avem PG disponibil la Arrow pentru ca acum sa vad ca defapt se cere UAG
![]()
Haideti sa facem niste diferentieri intre cele doua munitii si sa ne hotaram ce vrem defapt... vrem o munitie precisa dar mai slaba, pretabila pentru poligon sau vrem o munitie mai putin precisa dar mult mai puternica pretabila in cazurile de autoaparare?
Vrem o arma sa reziste la peste 1000 cartuse slabe trase in poligon sau o arma sa reziste la maxim 500 de cartuse puternice dar in care ai incredere ca intr-o situatie speciala iti rezolva "problemele"?
Exista vreo sansa sa fi mai explicit?military wrote:Salut,Eu o sa rezolv aceste probleme ,si munitie,si arma puternica,doar sa fiti putin cu rabdare,aici respect ,si nu stric piata altora.
Te intreb ,pentru ca mai inainte ai spus ca cel mai bun pentru autoaparare e revolverul.Nu te contrazic,dar poti sa dezvolti subiectul?
Si cum rezolvi problema cu o arma si munitie mai puternica?

Salutare,
din pacate s-a mai intamplat ceva asemanator in trecut. http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=1270&highlight=
Noroc ca arma functioneaza bine si acum. Eu insa, n-am folosit decat munitia UAG. PG nu se gaseste in Arad.
o zi buna...
din pacate s-a mai intamplat ceva asemanator in trecut. http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?t=1270&highlight=
Noroc ca arma functioneaza bine si acum. Eu insa, n-am folosit decat munitia UAG. PG nu se gaseste in Arad.
o zi buna...
Walther PP Cal. 10X22T
-
nedumeritu
postari sterse, publicari de date personale neautorizat
Se prea pare ca am ajuns la nivelul suportabilitatii.Emanuel wrote:![]()
Gibt es problem? Wo?
Care mi-ai sters postarea, Papushel, dar mai ales de ce? Care a fost deranjul? Ca am folosit doar cuvinte si expresii din sau acceptate de DEX, nu argou suburban, de Ferentexas!
Avem cumva o problema? Pai hai s-o rezolvam, cu vorba buna, ca, spun unii de pe la universitati renumite, gen Ivy League, asa ne-am indepartat de copaci si de verii primate, prin graiul articulat si nu prin utilizarea pietrelor sau a ciomegelor, n'est ce pas?
Am "atins" pe cineva/ceva ? Cu ce, cu faptul ca mi-am dat cu presupusul pe un forum? Pai care ar fi rolul lui, in afara de asta? Sau a fost prea picanta "ironia" ? Oops! I did it again!![]()
So, what can we do now?
Daca avansam cu setul de testari-incercari, asa "empirice" cum sunt ele,
incepem sa ne apropiem de oarce mizerii ascunse pe sub pres.
Ceva trebuie ca se intampla.
Daca se ajunge la prezentari de CNP in direct si la stergeri de postari
despre care autorii sustin ca erau kushere ca limbaj, inseamna ca acest
forum pe care ne cam bazam cu totii isi pierde acuratetea.
Cred ca cei ce pot sterge si sterg, cei care pot publica date personale, si
publica, atunci cand fac asta in mod deliberat si cu rea credinta nu fac
altceva decat sa dea apa la moara concurentei, oricare ar fi ea.
Cand ai ajuns sa iti gonesti clientii, indiferent de motiv, e trist.
Cum ar fi sa public si eu numerele de telefon publice sau mai personale
ale intregului staff de la ARROW, cu CNP-uri cu tot?
Ar suna ca dracu', nu?
Eu fac altceva ca sa le-o iau inaintea celor ce ar face-o.
Uite aici ceva interesant:
nedumeritu = Zaharia Dan
telefoane:
- 0726 326 202
- 0746 326 202
- 0752 326 202
- 0788 326 202
Rugaminte - daca sunati, sunati intre 09:00 si 19:00.
Daca va cunosc va raspund.
Daca nu va cunosc, SMS, va prezentati si va re-sun.
Fara SMS nu raspund.
Cand mai doriti va mai dau, ca are balta peshte
webman@rdsbv.ro
ren@ren.ms
ren@ren.ro
Cui nu-i convine, sa stearga postarea.
P. S.
I.Q. = 136
Cu certificat atestat in UK acum 2 ani.[nu e prescurtare de la Ukraina
De atunci pana acum se presupune ca fo' doi neuroni tot mi-au ramas
Cu stima.
Dan Zaharia
Somebody Else
Dan Zaharia
Somebody Else
Emanuel
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
FORT 17 R Cal. 9 mm P.A.
ZORAKI - MOD. 914 Cal. 9 mm P.A.Knall
GAMO PT-80 Cal. 4.5 mm (.177 in)
www.romsdc.ro
Numele si CNP-ul si telefoanele celor din firma Arrow sunt cunoscute de foarte multa vreme si de foarta multa lume.
Faptul ca m-am folosit de numele dumneavoastra, doar de numele de familie este pentru simplul fapt ca domnul Zaharia suna altfel decat domnul nedumeritu' ,nu credeti? Nu am pomenit si de prenume, adresa, telefoane, adrese da mail ceva care sa se lege direct de dumneavoastra, asa ca putea fi oricare domn Zaharia, din toata lumea larga. In ceea ce priveste teava,nu aveti dreptate. Sicanele sun asa cum spuneti din tabla, dar montate in teava de otel.
Nu am facut decat sa pun o intrebare retorica catre toata lumea si anume, daca la doua arme de marci diferite, folosite de aceeasi persoana, amandoua aduse cu aceeasi defectiune in scurt timp , nu cumva de vina nu este produsul? Am facut o crima ca am spus-o?
Daca doriti expertiza din partea unui armurier autorizat va pot da trei persoane, din care unul din ei este considerat, daca nu cel mai bun, printre cei mai buni existenti in Romania
Nu am facut niciodata referire la I.Q.-ul nimanui, nu imi permit, dar nici nu pot sa accept modul de adresare si insinuarile de nici un fel.
De sters postari am sters doar cand am considerat ca vocabularul folosit nu corespunde (adica de vre-o 5 ori timp de un an). Sunt multe cuvinte acceptate in DEX care nu se folosesc intr-o conversatie cu alta persoana, cu atat mai mult una straina. Nu am sters postari ale lui babanu, macarici, D-ul Suzeanu (a ales sa se semneze cu numele propriu), violiv s.a. chiar daca au fost sau nu postari incomode.
Pe primii doi i-am cunoscut personal, in aceleasi conditii ca si pe dumneavoastra, adica incercand sa ajut, ca si pe dumneavoastra. Si sunt posesori de arma care isi folosesc pistoalele la fel de mult ca si dumneavoastra (daca nu cumva mai mult).
Am apreciat la dansii indiferent daca mesajele lor erau critice, totodata erau si constructive.
Au fost situatii in care am ascultat de sugestiile lor si tin sa le multumesc inca odata. Daca nu credeti puteti intreba sau mai bine verifica.
Iar acuratetea si credibilitatea forumului, ei au stabilit-o si nu noi. Si sunt persoane cu istoric indelungat pe forumul Arrow.
Cu respect.
Faptul ca m-am folosit de numele dumneavoastra, doar de numele de familie este pentru simplul fapt ca domnul Zaharia suna altfel decat domnul nedumeritu' ,nu credeti? Nu am pomenit si de prenume, adresa, telefoane, adrese da mail ceva care sa se lege direct de dumneavoastra, asa ca putea fi oricare domn Zaharia, din toata lumea larga. In ceea ce priveste teava,nu aveti dreptate. Sicanele sun asa cum spuneti din tabla, dar montate in teava de otel.
Nu am facut decat sa pun o intrebare retorica catre toata lumea si anume, daca la doua arme de marci diferite, folosite de aceeasi persoana, amandoua aduse cu aceeasi defectiune in scurt timp , nu cumva de vina nu este produsul? Am facut o crima ca am spus-o?
Daca doriti expertiza din partea unui armurier autorizat va pot da trei persoane, din care unul din ei este considerat, daca nu cel mai bun, printre cei mai buni existenti in Romania
Nu am facut niciodata referire la I.Q.-ul nimanui, nu imi permit, dar nici nu pot sa accept modul de adresare si insinuarile de nici un fel.
De sters postari am sters doar cand am considerat ca vocabularul folosit nu corespunde (adica de vre-o 5 ori timp de un an). Sunt multe cuvinte acceptate in DEX care nu se folosesc intr-o conversatie cu alta persoana, cu atat mai mult una straina. Nu am sters postari ale lui babanu, macarici, D-ul Suzeanu (a ales sa se semneze cu numele propriu), violiv s.a. chiar daca au fost sau nu postari incomode.
Pe primii doi i-am cunoscut personal, in aceleasi conditii ca si pe dumneavoastra, adica incercand sa ajut, ca si pe dumneavoastra. Si sunt posesori de arma care isi folosesc pistoalele la fel de mult ca si dumneavoastra (daca nu cumva mai mult).
Am apreciat la dansii indiferent daca mesajele lor erau critice, totodata erau si constructive.
Au fost situatii in care am ascultat de sugestiile lor si tin sa le multumesc inca odata. Daca nu credeti puteti intreba sau mai bine verifica.
Iar acuratetea si credibilitatea forumului, ei au stabilit-o si nu noi. Si sunt persoane cu istoric indelungat pe forumul Arrow.
Cu respect.
Aceleasi postari numai in 3 topicuri???( pe care incerc sa le urmaresc datorita subiectului care trebuia dezbatut.) pai daca e asa folositi presa!
aici nu e messenger.
va rog frumos din respect pt cei care mai si citesc .... scrieti ceva care merita citit.
este topic pt doleante...
si una din postarile mele a fost stearsa. recunosc ca am fost acid. oricum trebuia luata atitudine in momentul acela. e ok / sau nu ? chiar nu conteaza.
eu personal nu sunt curios de aceste discutii.
Aplanati conflictele la o bere
.... sincer am ajuns sa citesc pe sarite doar pe anumiti useri.
scuze de vorba lunga
aici nu e messenger.
va rog frumos din respect pt cei care mai si citesc .... scrieti ceva care merita citit.
este topic pt doleante...
si una din postarile mele a fost stearsa. recunosc ca am fost acid. oricum trebuia luata atitudine in momentul acela. e ok / sau nu ? chiar nu conteaza.
eu personal nu sunt curios de aceste discutii.
Aplanati conflictele la o bere
scuze de vorba lunga