O noua lege privitoare la armele nonletale?!?

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

danezu

Post by danezu »

Nu sunt de loc rasiste,am facut referire strict la aia care fac infractiuni,in alte posturi am folosit cuvantul rom :oops:
Nu am nimic cu nimeni,indiferent de culoare,natie,etc,din punctul meu de vedem toti oamenii sunt egali,dar OAMENII,nicidecum infractorii!
Walter PP 10x22T - BLACK
g_lukian

Post by g_lukian »

Eu recunosc sunt un pic rasist, dar am avea o viata mai linistita fara "ciori" chiar 80% dintre ele nu fac altceva decat sa paraziteze pe spatele altor si multe altele ................
Asta e punctul meu de vedere si poate sa ma lege cineva ptr asta nu mi-e frica.
ROHM RG88 Cal. 10X22T
Image
Rohn

Post by Rohn »

vreau sa va spun ca am fost impuscat in picior cu un pistol cu aer comprimat de un inconstient pot sa zic .... unu care a avut acces la o arma neletala fara sa i faca cineva un aviz psihologic (care sigur nu-l trecea).
Si ce daca "tigani" si "cei cu prafurile" au acces la ele? Te-a atacat pe tine careva cu pistolul? Crezi ca vei fi pus in situatia sa fi in cealalta parte a tevi? si daca ai fi ce? iti duci cu tine pistolul peste tot ? il porti la brau? si daca l-ai avea iti garantez ca nu ii ca in filme ... :shock:

HAI sa fim serios .. majoritatea is mofturi, alti isi cumpara "gun-ul" si dupa 3 zile se satura de el si il pun in dulap la pastrare.

O zi cat mai buna va doresc si cu cat mai putine incidente.
Light that shit, smoke that shit, pass that shit !
dingo20

Post by dingo20 »

Eu va propun un alt subiect de discutie care cred ca intereseaza pe toata lumea.Sa luam urmatoarea ipoteza, suntem atacati, facem uz de arma, ajungem la politie sa dam declaratie pentru a motiva uzul de arma.
Cum procedam? Ce elemente trebuie sa fie incluse in declaratie?
yanq

Post by yanq »

dingo20 wrote:Eu va propun un alt subiect de discutie care cred ca intereseaza pe toata lumea.Sa luam urmatoarea ipoteza, suntem atacati, facem uz de arma, ajungem la politie sa dam declaratie pentru a motiva uzul de arma.
...cel mai important....nu declari nimic decat in prezenta unui avocat!!!!..si afirm asta ca si consilier juridic...deci cu ceva habar de continutul legii!

...in momentul in care am primit permisul de port arma....in sala de asteptare erau prezenti mai multi politisti...si unul(probabil de la rutiera) m-a intrebat ce fac cu el (pistolul)...eu i-am raspuns ca ma apar...la care a comentat ..cu cauciuc?.....si eu i-am zis da...si am continuat ....da..cu cauciuc..nu mi-as dori sa fiu in fata unei bile care pleaca din pistolul meu....si el mi-a replicat ca nu mi-as dori sa fiu cel care trage (in ideea la ce va urma apoi).......

....de unde si mentalitatea ..ai tras ..esti vinovat.....ce legitima aparare!!!...:)

..oricum ..tot respectul pentru domnul de la AEST Buzau care s-a ocupat de permisul meu...face cinste institutiei pe care o reprezinta
Walther PP Nickel
Image
macarici

Post by macarici »

Rohn wrote: Si ce daca "tigani" si "cei cu prafurile" au acces la ele? Te-a atacat pe tine careva cu pistolul? Crezi ca vei fi pus in situatia sa fi in cealalta parte a tevi? si daca ai fi ce? iti duci cu tine pistolul peste tot ? il porti la brau? si daca l-ai avea iti garantez ca nu ii ca in filme ... :shock:
Ce am vrut sa subliniez e ca cei amintiti mai sus au ponderea cea mai mare in infractiunile de tot felul.Uita-te la "culoarea"care domina prin puscarii sau tribunale.Daca se numeste rasist cel care arata cu degetul,da,sunt rasist.Nu spun ca printre celelalte rase sau etnii sunt numai oameni cinstiti si corecti.Dar procentul e mult mai mic la acte reprobabile.
Daca sunt rasist ca spun tigan,sunt rasist si cand spun oltean,moldovean,ardelean,ungur sau jidan.Poate pentru ca s-a permis folosirea titulaturii de rom,avem de-a face si cu confuzia generata in alte tari pe unde au napadit conationalii.Pentru straini,toti romanii sunt tigani.

Si daca un roman de-al meu face tampenii,il dau dracu si p-ala.Conteaza sa fi om,indiferent de natie.
Image
danezu

Post by danezu »

@yanq: si eu sunt super multumit de domnul de la Bucuresti,nu zic sectorul,ca sa nu creez vreo problema,dar mi-a explicat ce si cum si cand :lol:

@macarici: Perfect de acord! Sunt cam negre puscariile.....sau hai sa-i zic inchise la culoare :twisted:
Walter PP 10x22T - BLACK
Rohn

Post by Rohn »

macarici wrote:
Rohn wrote: Si ce daca "tigani" si "cei cu prafurile" au acces la ele? Te-a atacat pe tine careva cu pistolul? Crezi ca vei fi pus in situatia sa fi in cealalta parte a tevi? si daca ai fi ce? iti duci cu tine pistolul peste tot ? il porti la brau? si daca l-ai avea iti garantez ca nu ii ca in filme ... :shock:
Ce am vrut sa subliniez e ca cei amintiti mai sus au ponderea cea mai mare in infractiunile de tot felul.Uita-te la "culoarea"care domina prin puscarii sau tribunale.Daca se numeste rasist cel care arata cu degetul,da,sunt rasist.Nu spun ca printre celelalte rase sau etnii sunt numai oameni cinstiti si corecti.Dar procentul e mult mai mic la acte reprobabile.
Daca sunt rasist ca spun tigan,sunt rasist si cand spun oltean,moldovean,ardelean,ungur sau jidan.Poate pentru ca s-a permis folosirea titulaturii de rom,avem de-a face si cu confuzia generata in alte tari pe unde au napadit conationalii.Pentru straini,toti romanii sunt tigani.

Si daca un roman de-al meu face tampenii,il dau dracu si p-ala.Conteaza sa fi om,indiferent de natie.
Eu chiar nu sunt rasist si consider ca nu sunt rasisti adevarati in tara la noi .... am preluat si noi acest lucru de la alti care la inceput aveau motive sa fie rasisti apoi nu si mai tarziu au devenit rasisti cei asupriti din cauza acestui termen . NU ti-am raspuns la partea cu rasismul .. am vazuit ca ai folosit acei termini i-am folosit si eu ca sa ramanem in aceasi arie de acoperire ca termenni ....

Tot ce vreau eu sa spun este ca:
1. 98% din utilizatori legali de arme neletale nu ar face uz de ele in cazul unui atac din partea cuiva.
2. Legea este atat de idiotic creata incat ai fi in mari probleme dupa utilizarea in legitima aparare a armei neletale decat sa zaci pe jos intr-o posibila balta de sange.
3. Daca legea spune una cati o respecta? 0.1% in parerea mea. Cati aveti pusti cu aer comprimat si merge cu ele exclusiv in poligon la tir?
4. Legat de avizele psihologice, vizitele medicale si cazierul pe care trebuie sa le puneti la dosar pt a obtine actele necesare achizitionarii unei arme neletale, de ce va deranjeaza acest lucru asa de mult? considerati ca nu sunteti apti pt asa ceva?
danezu

Post by danezu »

La: " 4. Legat de avizele psihologice, vizitele medicale si cazierul pe care trebuie sa le puneti la dosar pt a obtine actele necesare achizitionarii unei arme neletale, de ce va deranjeaza acest lucru asa de mult? considerati ca nu sunteti apti pt asa ceva?"

iti raspund eu.Nu cred ca deranjeaza pe nimeni acest lucru.
Pe multi ne deranjeaza ca nu se face o lege clara,ca nu se respecta dreptul de dobandire,etc. Nu mai zic ca acum trebuie sa dam 300-400 lei in plus ca sa putem ramane cu arma! Tie ti se pare corect sa dai bani ca sa-ti pastrezi un drept dobandit?
Walter PP 10x22T - BLACK
Rohn

Post by Rohn »

NU ! nu imi place sa dai mai multi bani pt o chestie pe care am dobandit-o cu ceva timp in urma. Situatii de genul sunt intalnite la tot pasul .. nu stiu daca tineti minte cant s-a hitarat sa platim retroctiv impozitul pe dividende.

Revenind ... situatia este la fel si la vanatori, cei cu vechime vor trebui sa dea un examen si sa obtina un atestat in materie de arme si munitii. Si in acel sector este un scandal monstruos.

Se pare ca statul roman are nevoie de bani si incerca pe toate caile sa obtina fonduri. Saptamana trecuta am fost socat sa aflu la cat se vinde litrul de benzina din aerodroame catre proprietrii de avioane care nu circula pe sosea - deci nu contine taxa de drumuri si o parte din accize - 1.9 lei noi !!! :shock:

Cine urmareste la TV emisiuni economice si are cat de cat habar de ce se intampla nu poate sa informeze si aici pe forum ce "cheltuieli" are statul roman la ora actuala ?
Adrian_is

Post by Adrian_is »

yanq wrote:
dingo20 wrote:Eu va propun un alt subiect de discutie care cred ca intereseaza pe toata lumea.Sa luam urmatoarea ipoteza, suntem atacati, facem uz de arma, ajungem la politie sa dam declaratie pentru a motiva uzul de arma.
...cel mai important....nu declari nimic decat in prezenta unui avocat!!!!..si afirm asta ca si consilier juridic...deci cu ceva habar de continutul legii!

...in momentul in care am primit permisul de port arma....in sala de asteptare erau prezenti mai multi politisti...si unul(probabil de la rutiera) m-a intrebat ce fac cu el (pistolul)...eu i-am raspuns ca ma apar...la care a comentat ..cu cauciuc?.....si eu i-am zis da...si am continuat ....da..cu cauciuc..nu mi-as dori sa fiu in fata unei bile care pleaca din pistolul meu....si el mi-a replicat ca nu mi-as dori sa fiu cel care trage (in ideea la ce va urma apoi).......

....de unde si mentalitatea ..ai tras ..esti vinovat.....ce legitima aparare!!!...:)

..oricum ..tot respectul pentru domnul de la AEST Buzau care s-a ocupat de permisul meu...face cinste institutiei pe care o reprezinta
..Vis-a vis de remarca militianului..ca altfel nu pot sa-zic! Care e problema pana la urma, ca nu inteleg??..eu ii dadeam o replica de iesea in fuga pe usa!! Unde e jadarmeria prin cartiere? Dar politia? Ne apara ei la fiecare pas cumva? Nu vad ca nu fac fata? El in loc sa te imbarbateze, eventual sa aprecieze ca ai curajul de a lua pozitie in fata unui infractor rade de tine?? Nu i-ar fi rusine la obraz?? Il trimiteam imediat in intersectie, sa mai dirijeze oleaca,ca nu mai poti pune piciorul pe zebra calumea! E drept ca este ceva stres pe urma cu ancheta, cu politia, cu retinerea armei...dar cu cinste, curaj si rabdare trecem peste necaz...ce poate fi mai rau este sa nu ne dea in judecata infractorul apoi..aici e beleaua mare..ne trebuie avocat calumea si mult..noroc in instanta! Si ce are cauciucul ma rog?? eventual il incapaciteaza pe infractor, dar nu-l omoara sau nenoroceste pe viata(in cazul glontului)nu? ei as..tu-i mama lui de militian! :twisted:
Fort 12 R, 9mm Rubber
Weapon of Ukraine
budy

Post by budy »

Eu nu sant de acord sa mananci bataie cu pistolul in mana :lol:
Mai bine dau declarati la Politie decat sa dau explicati doctorului cate oase am rupte :D mai ales pe a ta proprietate ,tragi pana se dezmebreaza pistolul :shock:
Asta in situatia in care nu exista alta iesire,DECAT DE A FOLOSI ARMA .
CAND NE-AM LUAT PISTOL STIM LA CE SITUATI NE PUTEM EXPUNE, MA REFER LA FOLOSIREA ARMEI IN LEGITIMA APARARE
SI CAND MERGI CU MASINA SI DAI DIN NEFERICIRE PESTE UN OM PE TRECEREA DE PIETONI SAU COMITI DIN NEFERICIRE UN ACCIDENT CU VICTIME
(SE POATE INTAMPLA DIN CAUZE TOTAL NEFERICITE UNUL BEAT ITI SARE IN FATA PE TRECEREA DE PIETONI,SI ALTUL ITI TAIE CALEA TU IL EVITI SI INTRI IN UNUL CARE MERGEA REGULAMENTAR SI DIN NEFERICIRE IL ARUNCI INTR-UN COPAC ,CAL CARE TI-A TAIAT CALEA DISPARE NEMA MARTORI NEMA NR NIMIC)
NU MAI NE SUIM IN MASINA CA SE POATE INTAMPLA ORICE
Asta este viata ,nu iti mai iei pistol si ai scapat de o grija.
VA UREZ UN SFARSIT DE SAPTAMANA PLACUTA LA TOTI :D
macarici

Post by macarici »

Rohn wrote:

Tot ce vreau eu sa spun este ca:
1. 98% din utilizatori legali de arme neletale nu ar face uz de ele in cazul unui atac din partea cuiva.
2. Legea este atat de idiotic creata incat ai fi in mari probleme dupa utilizarea in legitima aparare a armei neletale decat sa zaci pe jos intr-o posibila balta de sange.
3. Daca legea spune una cati o respecta? 0.1% in parerea mea. Cati aveti pusti cu aer comprimat si merge cu ele exclusiv in poligon la tir?
4. Legat de avizele psihologice, vizitele medicale si cazierul pe care trebuie sa le puneti la dosar pt a obtine actele necesare achizitionarii unei arme neletale, de ce va deranjeaza acest lucru asa de mult? considerati ca nu sunteti apti pt asa ceva?
1.Este treaba lor,al celor 98%.Conteaza motivatia fiecaruia.Si,la urma urmei,este laudabil sa nu folosesti arma decat ca ultima solutie.Daca totusi n-ai incotro,dar mananci bataie cu ea in mana...!Asta priveste personal pe fiecare. :?
2. Sunt intru totul de acord cu tine!Asa cum e facuta,dar mai ales aplicata legea,nu omul de rand,cinstit e aparat,ci infractorul.De la nivelul pustiului de 11 ani care omoara fara a pati nimic,pana la nivelul celor care guverneaza si care ne-au vandut cu totul,se stie cui.(n-am voie sa nominalizez,ca sunt pasibil de 5 ani puscarie :? )
3. Cati respecta legea?Am mai spus: toti"prostii"!Culmea prostiei,ma numar si eu printre ei! )
4.Hai sa spun ce ma deranjeaza pe mine:-ca trebuie sa pierd iarasi timpul cu umblatul pe la cabinete si policlinici.-ca toata aceasta alergatura ma costa alti bani.De ce nu ma baga la testari si alte alea pe banii politiei?Le fac si de 3 ori,daca vor.
Si asta dupa ce le-am mai facut odata,am platit,mi s-a eliberat permis de portarma,dar mi-a fost inlocuit cu certificat de detinator cand am mai luat un pistol cu gaz.
Nu mi-e frica de testari dar ma oftic ca trebuie sa platesc iar,ca prostu'.Bashca,timpul pierdut.
Image
one

Post by one »

Se poate lua de la politie o adeverinta, sau ceva asemanator prin care sa poti intra inarmat in sediul banciilor pentru a face operatiuni cu valori ? Stiu ca legal nu ai voie dar tinand cont ca faci un fel de transport de valori ar fii posibil asa ceva ?
emy

Post by emy »

pai cred ca e posibil orice....doar e romania
daca insisti poti obtine o autorizatie de acces la banci cu mitraliera si cagula.
;)
pacat ca unii nu obtinem o autorizatie sa iesim pe camp cu armele :(
Post Reply