Coltul incepatorului...

Intrebari cu caracter general despre armele cu aer comprimat.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

balauru

Coltul incepatorului...

Post by balauru »

Salut. Scuze daca fac topic aiurea sau ceva... Vreau doar sa cer celor care stiu sa posteze lucruri folositoare incepatorilor (ca mine)..
Legislatie...unde poti, unde nu poti folosi arma...etc..
Stiu ca informatiile astea sunt prin celelante topicuri dar mi se par foarte vagi si foarte imprastiate.
Mulstumesc frumos. :wink:
dcrist

Re: Coltul incepatorului...

Post by dcrist »

Incepe cu legea 17/1996 partea cu uzul de arma acolo scrie tot.bafta!
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
balauru

Sal

Post by balauru »

Multumesc. Acum mi-am facut si eu timp sa ma uit prin legi...
Oricum eu o sa postez ce gasesc ca e absolut necesar sa stie un incepator...Incepator sunt si eu..inca nici arma nu mi-am luat...dar vreau sa ma uit peste legile noastre minunate si sa stiu tot ce trebuie inainte sa imi iau ca nu vreau sa se ia vreaun nenea militian de mine cu vreo amenda sau mai rau cu vreun dosar...
balauru

Post by balauru »

Alta intrebare... am psu ohii pe un pistol GAMO PX-107...ma gandesc ca pt inceput e bun pt ca inca o data repet sunt incepator, nu am tras cu pistol cu alice niciodata....in fine vad prin lege ca scrie ceva si de arme de agrement si de arme de tir sportiv..asta in ce categorie se incadreaza? :?:
dcrist

Post by dcrist »

balauru wrote:Alta intrebare... am psu ohii pe un pistol GAMO PX-107...ma gandesc ca pt inceput e bun pt ca inca o data repet sunt incepator, nu am tras cu pistol cu alice niciodata....in fine vad prin lege ca scrie ceva si de arme de agrement si de arme de tir sportiv..asta in ce categorie se incadreaza? :?:
Acolo se incadreaza.
Opreste-ti vizitatorii nepoftiti! Ramai calm si lasa-i reci....pe urma suna la 112;)
balauru

Post by balauru »

k ms.. scuze acum imi dau seama ce prostie am scris :oops:
balauru

Post by balauru »

alta intreabare... am voie sa port arma la mine? am voie sa trag cu ea in legtima aparare?
dcrist

Post by dcrist »

balauru wrote:alta intreabare... am voie sa port arma la mine? am voie sa trag cu ea in legtima aparare?
Ai voie sa o porti dar daca nu e arma cu cartuse cu gaz sau cauciuc nu ai voie sa o folosesti in legitima aparare.
haiosu

Post by haiosu »

balauru wrote:Alta intrebare... am psu ohii pe un pistol GAMO PX-107...ma gandesc ca pt inceput e bun pt ca inca o data repet sunt incepator, nu am tras cu pistol cu alice niciodata...
NU!!!
balauru

Post by balauru »

Ce aiurea... pai daca eu am pistolul cu alice la mine si sar 10 sa ma bata eu ce le zic? stati putin ca eu nu am voie sa ma apar cu pistol cu alice... legi de cacat... politicieni de cacat...
nedumeritu

Post by nedumeritu »

balauru wrote:Ce aiurea... pai daca eu am pistolul cu alice la mine si sar 10 sa ma bata eu ce le zic? stati putin ca eu nu am voie sa ma apar cu pistol cu alice... legi de cacat... politicieni de cacat...
Bun, si daca ai la tine o macara plutitoare de 400Tone, ai sa te aperi cu ea?
Desigur ca nu, dar este absolut legal sa o faci pentru ca este trecuta in lege la aceeasi catregorie cu parii de gard sau pietrele de caldaram.
Pana la urma ai sa intelegi ca "pistolul cu alice" cum ii zici tu nu ai de ce si nici voie sa il porti la brau.
Poate poti merge cu el in drum spre poligon sau sa il transporti in locuri special amenajate sau asigurate, dar asta NUMAI in scop
de "distractie la iarba verde".
Da kkT este legea doar in sensul in care nu se da drept de autoaparare in mod egal pentru toti cetatenii unei tari asa zis democratice.
Cu stima.
Dan Zaharia
"Se pare că nimic nu supără mai tare decât opiniile altora."
Somebody Else
haiosu

Post by haiosu »

balauru wrote:Ce aiurea... pai daca eu am pistolul cu alice la mine si sar 10 sa ma bata eu ce le zic? stati putin ca eu nu am voie sa ma apar cu pistol cu alice... legi de cacat... politicieni de cacat...
poate daca il folosesti ca bumerang sau ca ciocan sa iti foloseasca la autoaparare, in rest de multe ori nu gaureste tinta de hartie la 4 metri :twisted:
dcrist

Post by dcrist »

Daca folosesti pistolul cu AC sa te aperi, risti sa te bata cu el pina se dezintegreaza(pistolul) :twisted:
gerula

Post by gerula »

Poate fi folosit la autoaparare, dar numai cu ... invizoace din sarma de 2mm. :lol:
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32
NORICA MARVIC GOLD .25 ,Norconia 3-9x40
WALTHER CP88 .177
WALTHER PP 10x22T
gerula

Post by gerula »

Singura arma cu aer comprimat care poate fi folosita la autoaparare,
este cutia cu bere.
O fi legal portul acesteia?
Rezultatul este 99% garantat.
BSA HORNET RIFLE .22 ,BSA DeerHunter 3-9x32