Doresc o parere sincera de la cunoscatori

Intrebari despre produsele comercializate de ARROW INTERNATIONAL. s.r.l.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
danandrei

Doresc o parere sincera de la cunoscatori

Post by danandrei »

Salutare, tuturor iubitorilor de arme cu AC !
Doresc sa-mi achizitionez o carabina cu AC de la Gamo.
Mi-au facut cu ochiul doua modele care s-ar apropia oarecum atat de bugetul de care dispun,
cat si de unele aspecte tehnice pe care eu le intuiesc ca le-ar avea aceste doua mode.
Nu ma pricep prea bine, la partea tehnica a acestor arme, de asta va rog sa-mi dati un sfat bun.
Este vorba despre PUSCA AER CFR WHISPER 5,5MM si despre PUSCA AER CF.X 5,5MM.
Ma intereseaza in mod deosebit precizia crescuta, pentru tir de agrement, (ca de asta o iau, sa ma simt bine nimerind cat mai precis tintele din hartie, la diferite distante).
M-am gandit ca, ar fi indicata o carabina cu teava fixa (si comprimarea aerului se face prin actionarea levierului de sub teava), tocmai pentru ca nu exista diferente intre trageri (asa cum se intampla in cazul armelor clasice, din cauza pozitionatii diferite in urma frangerii tevii).
Al doilea aspect este legat de fiabilitate, rezistenta indelungata in exploatare. Pentru asta ma intereseaza sa aiba cat mai putine elemente care sa se strice prea usor (plastic, aluminiu, s.a.m.d.). La mecanisme ma refer, in primul rand, sa fie ok. Am inteles, ca una dintre ele, are cam multe puncte minus.
Al treilea aspect este acela, ca vreau sa stiu daca sunt ghintuite pe toata lungimea tevii (e important).
Ma intereseaza o parere sincera: care dintre cele doua stiti voi (din experienta, prieteni, etc) ca ar fi mai buna (sa-si merite mai mult banii), si sa aiba mai putine puncte slabe.
Pentru cei "bazati" in AC, poate puteti face si comparatii intre cele doua arme: punte slabe - puncte tari.
Poate stiti si un tip de munitie care se preteaza cel mai bine pentru precizie ...
Va multumesc, anticipat.
tevez

Re: Doresc o parere sincera de la cunoscatori

Post by tevez »

Salut,
Cred că sunt deja plictisitor, dar sfatul meu e să-ţi faci cont pe clubairguns.ro, forumul de acolo este mult mai "animat",
mulţi pasionaţi care ştiu bine despre a.c. Eu n-am depăşit stadiul de începător în ale a.c.-ului, dar pasionat sunt. :)
Ceea ce pot să-ţi spun e că există opinii conform cărora e mai bună ţeava fixă, dar dacă arma e de calitate nu cred să
fie problemă mare că-i "break-barrel". Despre Gamo în general pot să-ţi spun că au avantajul de-a fi comercializate
de Arrow, firmă serioasă care asigură garanţia în mod echitabil, dar există şi neajunsuri, pe care nu le enumăr aici,
să nu fac anti-reclamă. Dacă poţi să mai amâni şi să-ţi iei un PCP, n-ar fi rău, este mai scump, dar majoritatea celor
pasionaţi de a.c. îşi propun să rămână la un "spring" dar mai devreme sau mai târziu tot la PCP ajung. :P
Referitor la ghintuirea pe toată lungimea ţevii: dacă nu este aşa, e evident că arma are un defect major de fabricare,
mi se pare inacceptabil. Cred că se poate verifica ţeava cu o lanternă dacă ghinturile sunt cum trebuie să fie.
Uite cum îs la BSA-ul meu: Image
Eu aş lua în considerare şi Shadow IGT de la Gamo, pentru că am auzit numai de bine despre acest model nou, are
gas-ram din fabrică şi review-uri bune. Gas-ramul este un dispozitiv ce înlocuieşte arcul micşorând reculul şi aducând
şi alte avanataje trăgătorului şi de obicei este un up-grade ce se face armelor "spring", aici e din fabrică montat.
Spor la citit pe clubairguns, dacă ai probleme cu activarea userului, dă-mi un semn să vorbesc cu adminii de acolo,
ei au o politică anti-spam ceva mai dură şi au dezactivat confirmarea automată a userilor. Succes!
paul

Post by paul »

tevezu-le,ce e cu rugina aia pe acolo? :evil:
danandrei

Post by danandrei »

tevez wrote:Salut,
Cred că sunt deja plictisitor, dar sfatul meu e să-ţi faci cont pe clubairguns.ro, forumul de acolo este mult mai "animat",
mulţi pasionaţi care ştiu bine despre a.c. Eu n-am depăşit stadiul de începător în ale a.c.-ului, dar pasionat sunt. :)
Ceea ce pot să-ţi spun e că există opinii conform cărora e mai bună ţeava fixă, dar dacă arma e de calitate nu cred să
fie problemă mare că-i "break-barrel". Despre Gamo în general pot să-ţi spun că au avantajul de-a fi comercializate
de Arrow, firmă serioasă care asigură garanţia în mod echitabil, dar există şi neajunsuri, pe care nu le enumăr aici,
să nu fac anti-reclamă. Dacă poţi să mai amâni şi să-ţi iei un PCP, n-ar fi rău, este mai scump, dar majoritatea celor
pasionaţi de a.c. îşi propun să rămână la un "spring" dar mai devreme sau mai târziu tot la PCP ajung. :P
Referitor la ghintuirea pe toată lungimea ţevii: dacă nu este aşa, e evident că arma are un defect major de fabricare,
mi se pare inacceptabil. Cred că se poate verifica ţeava cu o lanternă dacă ghinturile sunt cum trebuie să fie.
Uite cum îs la BSA-ul meu: Image
Eu aş lua în considerare şi Shadow IGT de la Gamo, pentru că am auzit numai de bine despre acest model nou, are
gas-ram din fabrică şi review-uri bune. Gas-ramul este un dispozitiv ce înlocuieşte arcul micşorând reculul şi aducând
şi alte avanataje trăgătorului şi de obicei este un up-grade ce se face armelor "spring", aici e din fabrică montat.
Spor la citit pe clubairguns, dacă ai probleme cu activarea userului, dă-mi un semn să vorbesc cu adminii de acolo,
ei au o politică anti-spam ceva mai dură şi au dezactivat confirmarea automată a userilor. Succes!
MULTUMESC FRUMOS "tevez" !!!
Am sa arunc o privire si pe IGT - pare interesant
Toate cele bune !!!
paul

Post by paul »

http://www.pushka.eu/product/Air-rifle_ ... ood-5.5-mm
o oferta de luat in seama ,avand in vedere ca diferenta de pret nu este semnificativa insa cea calitativa,da. detalii de achizitie poti obtine direct de la comerciant sau pe airgunsforum de la cei care au mai cumparat de la ei.
detalii de la utilizatori poti gasi aici.
http://www.pyramydair.com/s/m/Crosman_N ... 2401#sSpec
http://www.pyramydair.com/s/m/Gamo_Sile ... 2409#sSpec
paul

Post by paul »

mai nou poti comanda direct in sua pyramydair
tevez

Post by tevez »

paul wrote:tevezu-le,ce e cu rugina aia pe acolo? :evil:
Poza e făcută la câteva zile după ce am luat-o. :D Între timp am curăţat-o, am montat luneta, etc.
Mai rămâne şi să trag cu ea. :lol:
tevez

Post by tevez »

paul wrote:http://www.pushka.eu/product/Air-rifle_ ... ood-5.5-mm
o oferta de luat in seama ,avand in vedere ca diferenta de pret nu este semnificativa insa cea calitativa,da. detalii de achizitie poti obtine direct de la comerciant sau pe airgunsforum de la cei care au mai cumparat de la ei.
detalii de la utilizatori poti gasi aici.
http://www.pyramydair.com/s/m/Crosman_N ... 2401#sSpec
http://www.pyramydair.com/s/m/Gamo_Sile ... 2409#sSpec
Adevărat. Şi un alt forumist a pus ochii pe modelul ăsta, are gas-ram, este Crosman... 8)
paul

Post by paul »

da,da,pun eu mana pe tine... :lol:
eu am avut-o,ma refer la crosman,nu se compara cu gamo&co,am luat-o de la ruse cu avans la magazin si-n trei zile a adus-o.
Post Reply