Fort 14r
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
TargetShooter3
Fort 14r
Imi ziceti si mie ce forta joules are un fort 14r?
Re: Fort 14r
Cred ca postarea ta trebuia sa fie la Autoaparare, dar daca tot ai intrebat, dupa datele oferite de producator, bila de 0.7g si viteza de 320 m/s, la 9mm Fortul 14r trebuie sa aiba undeva la 35-36 joule.
-
TargetShooter3
Multumesc pt. raspuns, desi sunt cam dezamagit.Ma asteptam la mai mult
stai in bataia tevii sa trag o bila catre abdomen de la 7 metri? atunci nu cred ca ai sa mai fii dezamagit... 
Adicavasiand wrote:stai in bataia tevii sa trag o bila catre abdomen de la 7 metri? atunci nu cred ca ai sa mai fii dezamagit...
O sa se distreze ca ramai fara permis si fara arma, dar te procopsesti cu un dosar ?
Rifle Hatsan AT44W-10, cal 5,5 + luneta 3-9x40 optima
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
Rifle Hatsan Torpedo 155 cal, 5,5 + luneta 3-9x40 buschnell
Revolver Alfa Proj 4" boublegum. 9x22
Gamo Maxima, s-a ratacit in beciurile unui armurier, .
ideia era alta....era dezamagit de puterea armei...dar in mod sigur nu ar avea curajul sa suporte puterea de 35 jouli ,abia atunci va intelege ca este suficienta 
Puterea e dată mai mult de muniţie, nu de armă. Contează şi arma, e drept. Fort 14 şi 18 sunt cele mai precise şi puternice
arme în calibrul 9mm din toată gama Fort 9mm + CZ83 + Schmeisser. Testat în poligon, cu muniţie de mai multe feluri. Am
uitat valorile măsurate de cronograf dar ştiu că cele 2 Fort erau cele mai puternice în 9mm rubber.
Fort 14 e o armă excelentă, dar e grea şi mărişoară. De poligon, pentru o neletală, e excelentă.
arme în calibrul 9mm din toată gama Fort 9mm + CZ83 + Schmeisser. Testat în poligon, cu muniţie de mai multe feluri. Am
uitat valorile măsurate de cronograf dar ştiu că cele 2 Fort erau cele mai puternice în 9mm rubber.
Fort 14 e o armă excelentă, dar e grea şi mărişoară. De poligon, pentru o neletală, e excelentă.
Last edited by tevez on Mon Sep 12, 2011 1:05 am, edited 1 time in total.
[quote="TargetShooter3"]Multumesc pt. raspuns, desi sunt cam dezamagit.Ma asteptam la mai mult[/quote
Nu fii, din doua motive.
1. Calculele mele sunt facute pe valorile date de producator adica 320 m/s, dar din cate stiu exista munitii ce depasesc cu mult aceasta valoare, deci automat puterea creste.
2. Pe de alta parte sa ne gandim ca 35 joule nu e totusi o joaca, ca exemplu cu un amarat de ciocan rotopercutor chinezesc pe care scrie ca si putere 2.5 joule am daramat un zid beton armat de 15 cm grosime fara prea mult efort.
Un pick.hammer pe care il vezi ca sparg muncitorii asfaltul pe strada nu are mai mult de 7, maxim 10 joule.
Si ca si incheiere si fapt divers cel mai slab pistol, cu glont real metalic nu cauciuc, era un pistol ce sse numea Kolibri facut de austrieci si care nu avea mai mult de 4 joule.http://en.wikipedia.org/wiki/2.7_mm_Kolibri_Car_Pistol
Deci nu puterea e problema reala ci mai mult materialul din care e facut glontul.
Nu fii, din doua motive.
1. Calculele mele sunt facute pe valorile date de producator adica 320 m/s, dar din cate stiu exista munitii ce depasesc cu mult aceasta valoare, deci automat puterea creste.
2. Pe de alta parte sa ne gandim ca 35 joule nu e totusi o joaca, ca exemplu cu un amarat de ciocan rotopercutor chinezesc pe care scrie ca si putere 2.5 joule am daramat un zid beton armat de 15 cm grosime fara prea mult efort.
Un pick.hammer pe care il vezi ca sparg muncitorii asfaltul pe strada nu are mai mult de 7, maxim 10 joule.
Si ca si incheiere si fapt divers cel mai slab pistol, cu glont real metalic nu cauciuc, era un pistol ce sse numea Kolibri facut de austrieci si care nu avea mai mult de 4 joule.http://en.wikipedia.org/wiki/2.7_mm_Kolibri_Car_Pistol
Deci nu puterea e problema reala ci mai mult materialul din care e facut glontul.