Problema FORT 17R cal 45

Intrebari cu caracter general despre armele si accesoriile folosite pentru autoaparare.

Moderators: Alin C., radu.b, Administrator

Post Reply
phlo

Problema FORT 17R cal 45

Post by phlo »

Salut baieti, am din cand in cand problema asta cu arma si anume ca se blocheaza cand armez sau dupa primul sau al doilea cartus tras. Nu am fost in situatia in care sa am nevoie de el insa nu as vrea sa fiu nevoit sa il folosesc si sa se blocheze, s-a mai lovit cineva de problema asta sau asa de bune sunt?!

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Image Image
Safe&Sound

Re: Problema FORT 17R cal 45

Post by Safe&Sound »

Ai probabil o problema la incarcator. Fie s-a umblat si modificat, accidental sau nu, geometria arcului sau mai rau, a fost reasamblat gresit. Asta ar fi mai greu si de aia eu as zice ca e arcul incarcatorului defect.
Problema asta poate sa mai apara uneori la incarcatoarele de pistol daca sunt pastrate incarcate la capacitate maxima cu munitie perioade indelungate, asa se slabeste arcul.
Alte cauze ar mai putea fi:
-"buzele" incarcatorului indoite;
-munitia nu se aseaza bine in incarcator;
-incarcatorul sau rampa de incarcare si zonele adiacente sunt murdare;
-incarcatorul nu este introdus corect in crosa armei.
Foarte rar problema asta ar mai putea aparea din cauza arcului recuperator defect. Nu cred ca e cazul aici.
Mergi la un armurier priceput si iti rezolva simplu problema. De preferat ar fi sa mergi chiar la MLD Guns, ei iti vor spune exact ce s-a intamplat cu arma.

Pentru ca tot ne intrebi, desi retoric orecum, daca "asa-s de bune" Forturile, inainte sa te banuiesc ca vii de la "concurenta" am sa iti spun ca armele astea sunt foarte bune, poate cele mai bune din punct de vedere tehnic in clasa armelor cu bile de cauciuc. Am tras cateva mii de cartuse cu Fort in cal 9 mmR si probleme din astea am avut doar cu niste munitii hai sa le zicem "experimentale" pe care incerca cineva la un moment dat sa le bage pe piata.
La cal .45 cum e arma din poze n-am avut astfel de probleme dar nici nu am tras chiar asa de mult, poate vreo 100-200 de cartuse dar fara nici un blocaj de nici un fel.

Asadar, fugi cu ea "la doctor" si daca stii ca ai mai tras de arcuri p-acolo, n-o mai face. Daca nu, mai cumpara un incarcator si mai roteste-le din cand in cand, astfel nu vei avea mereu acelasi arc de incarcator flexat la maximum pe perioade lungi de timp. Valabil pentru TOATE incarcatoarele de pistol ce sunt pastrare incarcate cu munitie.
tevez

Post by tevez »

Salut! Subscriu la ce-a zis colegul mai sus. Am avut Fort cal. .45 ca al tău, eu aveam vreo 5 încărcătoare la un moment dat.
Nu am avut problema asta niciodată, am avut un incident cu o muniţie mai "specială" şi cam atât. Am văzut ceva asemănător
la un amic cu Fort 12, s-a rezolvat la MLD în câteva minute. Face figura asta doar cu unul din încărcătoare sau numai unul ai?
phlo

Post by phlo »

Salut și mulțumesc pentru răspunsuri. Pistolul este achiziționat de la MLD , nu am umblat la magazie niciodata, am fost prima oara la ei cand am intampinat problema și mi au zis că e arcul prea tare și ca trebuie sa țin încărcată magazia la maxim ca sa îl mai slăbesc. Mi-a fost schimbata ulterior pentru a vedea dacă se mai întâmplă și din păcate iar s-a blocat intre focuri.

Am sa merg încă o data la doctor , poate ii da de cap.

Va mulțumesc pentru sfaturi!
Post Reply