Servus, sunt un pescar aflat la inceput de drum. Ca orice incepator care se respecta, am si eu o intrebare. Pentru pescuit la caras si crap intentionez sa folosesc mulinete Cormoran, modelul Cormobil 4S, 4rul., 100MX0.50mm sau Cortec 5PI, 5rul., 100Mx0.40mm. Ce imi puteti spune despre aceste modele? Ce lansete ar fi indicat sa le ,, asortez" ? Daca mulinetele sunt pe stoc si daca sunt sunt disponibile la magazinul din Oradea?
Multam fain si fir intins!
mulinete Cormoran
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Re: mulinete Cormoran
Bine ai venit in randul nostru si fir intins!Domocos Virgil wrote:Servus, sunt un pescar aflat la inceput de drum.
Modelele de mulinete alese sunt OK, dar dimensiunea cred ca e prea mare pentru caras. Cred ca o mulineta cu un grad mai mare de universalitate trebuie sa fie ceva mai mica.
Lanstele le-as alege din doua bucati, cu lungime in jur de 3m cu "actiune" intre 60-150g, in functie de buget.
Daca esti din Oradea, este util sa mergi in magazin sa tii in mana produsele, astfel incat alegerea sa fie bazata pe mai multe informatii. Ceea ce este pe site dar lipseste din magazin, se poate comanda acolo, iar livrerea se face in cateva zile.
Marius Cocarla
-
Guest
Revenire mul. Cormoran
Salutari din Oradea!
Apreciez promptitudinea cu care mi-ati raspuns si as dori sa fac unele precizari. Balta pe care intentionez sa o frecventez in acest an este populata cu crap si caras iar anul trecut am vazut crapi intre 2-6 kg muscand la momeala destinata carasului. De aceea, un an sau doi, pana mai deprind si eu unele tehnici si trucuri necesare, as prefera sa am un echipament universal pentru balta, daca pot spune asa. In concret, dintre cele doua modele Cormoran, care ar fi cel mai indicat pentru situatia de fapt descrisa? Balta are un diametru de aprox. 270m.
Cat despre lanseta, facand musai si corelatiile cu bugetul disponibil, cred ca pt. inceput ar fi buna o lanseta Lineaeffe Concept Carp din doua bucati, 3.60m. Se poate comanda la magazinul din Oradea?
Cu cele mai faine sentimente, Virgil.
Apreciez promptitudinea cu care mi-ati raspuns si as dori sa fac unele precizari. Balta pe care intentionez sa o frecventez in acest an este populata cu crap si caras iar anul trecut am vazut crapi intre 2-6 kg muscand la momeala destinata carasului. De aceea, un an sau doi, pana mai deprind si eu unele tehnici si trucuri necesare, as prefera sa am un echipament universal pentru balta, daca pot spune asa. In concret, dintre cele doua modele Cormoran, care ar fi cel mai indicat pentru situatia de fapt descrisa? Balta are un diametru de aprox. 270m.
Cat despre lanseta, facand musai si corelatiile cu bugetul disponibil, cred ca pt. inceput ar fi buna o lanseta Lineaeffe Concept Carp din doua bucati, 3.60m. Se poate comanda la magazinul din Oradea?
Cu cele mai faine sentimente, Virgil.
Acum am inteles mai bine.
Lanseta de care spui este ok, dar e o lanseta tipica pt. pescuit la crap. De aceea cred ca o optiune mai buna la mulinete ar fi Okuma Oryx (mulineta tipica de crap) sau daca doresti o mulineta cu bait runner (free spool) - ceea ce e f. util, cred ca ar fi buna o Okuma Force.
Toate acestea pot fi comandate in magazinul nostru din Oradea.
Lanseta de care spui este ok, dar e o lanseta tipica pt. pescuit la crap. De aceea cred ca o optiune mai buna la mulinete ar fi Okuma Oryx (mulineta tipica de crap) sau daca doresti o mulineta cu bait runner (free spool) - ceea ce e f. util, cred ca ar fi buna o Okuma Force.
Toate acestea pot fi comandate in magazinul nostru din Oradea.