Alegerea corecta a unei lunete
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
lucian_spatacean
Alegerea corecta a unei lunete
Am achizitionat o carabina noua. Si doresc sa cumpar o luneta pe masura. Nu stie nimeni sa-mi spuna care sunt criteriile corecte de alegere a unei lunete. Singurul criteriu pe care l-am aflat pana acum este pretul. Cu cat este mai scumpa cu atit este mai buna. Acest criteriu nu ma satisface deloc. Ma intereseaza unde este limita calibru/recul, reticule, paralaxa, etc. Unde pot gasi astfel de informatii ?!
Re: Alegerea corecta a unei lunete
Buna ziua.lucian_spatacean wrote:Am achizitionat o carabina noua. Si doresc sa cumpar o luneta pe masura. Nu stie nimeni sa-mi spuna care sunt criteriile corecte de alegere a unei lunete. Singurul criteriu pe care l-am aflat pana acum este pretul. Cu cat este mai scumpa cu atit este mai buna. Acest criteriu nu ma satisface deloc. Ma intereseaza unde este limita calibru/recul, reticule, paralaxa, etc. Unde pot gasi astfel de informatii ?!
In orice catalog al producatorului exista recomandarile potrivite.
O luneta in general se alege functie de calibrul armei, cum vanati (goana, la padure...), conditiile in care vanati (frig, caldura, ploaie,zapada,...)de prinderile pe care le aveti la dispozitie (diametrul inelelor,inaltimea prinderii) si abea la sfarsit pretul. Fireste si marca conteaza dar automat influenteaza pretul.
Daca doriti mai multe detalii cred ca cel mai potrivit este sa mergeti la unul din magazinele noastre si colegii mei va indruma.
Sarbatori fericite si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
-
lucian_spatacean
Detalii si precizari !!!
Stimate d-le Radu, vizitez des magazinul d-voastra din Alba Iulia, acolo aveti 4 modele / firma intre 500 lei si 1500 lei. Eu am la dispozitie cataloage Frankonia, Sail, Le Baron si site-ul firmelor. Nu ma rezum la alegerea din 4 modele existente in magazin. Vreau sa aleg exact firma, modelul dupa raportul pret/calitate. Ce nu stiu eu sa aleg este domeniul unde incepe rezistenta la dereglare pt un anumit calibru. Aici vreau sa ma ajutati, in rest reticul, si alte chitibusuri sunt usor de ales. Voi comanda exact luneta aleasa direct de la firma. Nu-mi spune-ti preturi ca nu ma uit la o diferenta de 500 lei. In general sunt fun Bushnell, am una de 6-12/44 pe prima carabina CZ 243 win, asta noua pe care vreau sa o achizitionez vreau sa o pun pe cea de a doua carabina Browning 30-06. Nu vreau sa dau pe luneta 700 lei si sa ma trezesc ca nu rezista la recul, adica sa mi se spuna - trebuia sa cumperi una cu 1000 lei. Deci va rog detalii tehnice de alegere a lunetei in functie de puterea armei, in rest lasa-ti pe mine. Va rog nu-mi indicati preturi. Cu stima Lucian.
Re: Detalii si precizari !!!
Buna ziua.lucian_spatacean wrote:Stimate d-le Radu, vizitez des magazinul d-voastra din Alba Iulia, acolo aveti 4 modele / firma intre 500 lei si 1500 lei. Eu am la dispozitie cataloage Frankonia, Sail, Le Baron si site-ul firmelor. Nu ma rezum la alegerea din 4 modele existente in magazin. Vreau sa aleg exact firma, modelul dupa raportul pret/calitate. Ce nu stiu eu sa aleg este domeniul unde incepe rezistenta la dereglare pt un anumit calibru. Aici vreau sa ma ajutati, in rest reticul, si alte chitibusuri sunt usor de ales. Voi comanda exact luneta aleasa direct de la firma. Nu-mi spune-ti preturi ca nu ma uit la o diferenta de 500 lei. In general sunt fun Bushnell, am una de 6-12/44 pe prima carabina CZ 243 win, asta noua pe care vreau sa o achizitionez vreau sa o pun pe cea de a doua carabina Browning 30-06. Nu vreau sa dau pe luneta 700 lei si sa ma trezesc ca nu rezista la recul, adica sa mi se spuna - trebuia sa cumperi una cu 1000 lei. Deci va rog detalii tehnice de alegere a lunetei in functie de puterea armei, in rest lasa-ti pe mine. Va rog nu-mi indicati preturi. Cu stima Lucian.
Va multumim pentru alegerea facuta in ceea ce priveste marca Bushnell si va asiugur ca nu este una gresita. Daca vreti sa mergeti tot pe acceasi marca va recomand pentru cal.3006 o luneta in gama Elite 4200 sau 3200, rezista la socuri puternice repetate,corpul unitar. Amandoua gamele sunt testate la 10.000 socuri repetate cu cal.375 H&H Magnum, singurele diferente fiind de intervalul puterii de marire, corpul la modelul 3200 este de aluminiu si lentilele la 4200 sunt full tratate.
Modelele aduse de firma noastra frecvent din cele doua game sunt 42.1636M(3-10x40), 42.2146M(2,5-10x40), 42.8324M(8-32X40), 32.3104M(3-10x40), 32.3944M(3-9x40),32.3946M(3-9x40),32.3954M(3-9x50).Acum diametrul lentilei si puterea de marire le alegeti dumneavoastra.
Sarbatori fericite si tinem legatura.
Cu respect.
Radu
-
lucian_spatacean
Multumesc !!!
Multumesc pt raspuns, in sfarsit am un raspuns competent. Ramane sa aleg intre puterea lentilelor. Sarbatori fericite in continuare si inca o data va multumesc pt raspuns. Cu stima, Lucian ...