Pt. dl. MariusC.
Am încercat săptămâna trecută să comand prin intermediul magazinului AJVPS din Slatina o rolă de fir Berkley Fireline de 0.15 sau 0.17 dar am înţeles că la momentul respectiv nu mai exista pe stoc. Nu comentez faptul că, în plin sezon de răpitor, un importator de talia lui Arrow nu poate oferi cumpărătorilor un articol destul de căutat (părerea mea!), vreau însă să mă edific asupra altui aspect legat de firul Fireline comercializat în România şi anume : firul inscripţionat pe ambalaj .17 are conform indicaţiilor, o rezistenţă de 10.2 kg ; care este corespondentul lui în sistemul U.S.A. ţinând cont de faptul că americanii produc doar de 4,6,8,10,14,20 şi 30 lbs. ? De la Arrow, folosesc de regulă 0.17-negăsind însă la d-voastră, mi-am procurat dintr-o sursă care aduce din State (sursă credibilă), mi se pare dubios însă că cel de 20 lbs. cu rezistenţa de 9,07 conf. standardelor, pare mai gros decât cel comercializat de Arrow la "diametrul" de 0,17 cu rezistenţa de 10,2. Să fie vorba oare ca în multe alte situaţii de o producţie pentru piaţa europeană !? După preţ nu aş zice.E drept că nici calitativ nu prea am ce să-i reproşez, deşi pe ici pe colo...
BERKLEY FIRELINE
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
Stimate Domn,
AVEM Fireline verde fluo de 0,15 si de 0,17 si Fireline gri de 0,15. Mai avem si Fireliene XDS de 0,16. Probabil undeva s-a scurtcircuitat comunicarea.
In catalogul pe care il folosesc nu exista decat cifrele in sistem european (mm si kg) si nici o echivalenta.
Am cautat pe rolele de fir si nici pe ele nu e nici o echivalenta.
Am gasit insa pe rolele de Fireline XDS, cifrele date in ambele sisteme. De exemplu: 9,75kg, 12lb., si 0,16mm, 0,006".
Nu stiu sa va raspund daca Berkley are productie diferita pt. Europa sau nu. Personal cred ca nu e nici o diferenta. Logic ar fii ca pt. reducerea de costuri sa produca exact acelasi lucru in cantitati mai mari (pentru ambele piete).
Fir(eline) intins!
Marius Cocarla
AVEM Fireline verde fluo de 0,15 si de 0,17 si Fireline gri de 0,15. Mai avem si Fireliene XDS de 0,16. Probabil undeva s-a scurtcircuitat comunicarea.
In catalogul pe care il folosesc nu exista decat cifrele in sistem european (mm si kg) si nici o echivalenta.
Am cautat pe rolele de fir si nici pe ele nu e nici o echivalenta.
Am gasit insa pe rolele de Fireline XDS, cifrele date in ambele sisteme. De exemplu: 9,75kg, 12lb., si 0,16mm, 0,006".
Nu stiu sa va raspund daca Berkley are productie diferita pt. Europa sau nu. Personal cred ca nu e nici o diferenta. Logic ar fii ca pt. reducerea de costuri sa produca exact acelasi lucru in cantitati mai mari (pentru ambele piete).
Fir(eline) intins!
Marius Cocarla
Mulţumesc pentru informaţie! Referitor la comandă, în prezenţa mea s-a luat legătura telefonic (pe mobil) cu cineva de la Arrow pentru a include în comanda făcută de magazin în ziua respectivă, o rolă de Berkley Fireline. Răspunsul a fost clar "...nu mai avem, deoarece este foarte căutat - o să mai aducem", lucru care cel puţin mie în momentul respectiv mi s-a părut oarecum dubios, însă nu am comentat.