permis limitat
Moderators: Alin C., radu.b, Administrator
-
gherman sandor
permis limitat
salut la toata lumea
stie cineva valabilitatea permisului? este valabil numai pe raza judetului emitent? daca este asa ma intreb de ce? dupa parerea mea este doar o alta modalitate de a ne stoarce de bani.nu stiu ce rol mai au asociatiile.cel putin in judetul Mures in afara de colecttarea banillor nimic. ma intreb daca noi pescarii nu putem intreprinde ceva pentru ca banii nostrii sa fie folositi in scopul pentru care au fooost platiti. si inca una buna ,ce parere aveti despre o separare de vinatori care cred ca toaca mai mult de 80% din fonduri?
stie cineva valabilitatea permisului? este valabil numai pe raza judetului emitent? daca este asa ma intreb de ce? dupa parerea mea este doar o alta modalitate de a ne stoarce de bani.nu stiu ce rol mai au asociatiile.cel putin in judetul Mures in afara de colecttarea banillor nimic. ma intreb daca noi pescarii nu putem intreprinde ceva pentru ca banii nostrii sa fie folositi in scopul pentru care au fooost platiti. si inca una buna ,ce parere aveti despre o separare de vinatori care cred ca toaca mai mult de 80% din fonduri?
Re: permis limitat
In unele judete, pescarii s-au despartit de vanatori. Probabil ca acolo unde se doreste, acest lucru este posibil.gherman sandor wrote:ce parere aveti despre o separare de vinatori care cred ca toaca mai mult de 80% din fonduri?
Marius Cocarla
-
gherman sandor
-
Guest
-
Guest
-
Dabija
Cred ca ar fi benefica separarea asociatie pescarilor de cea a vanatorilor la nivel national.
Si mai cred ca un permis de pescuit (pe toate apele) ar trebui sa-ti dea dreptul sa pescuiesti cam peste tot ... exceptie facand baltile intretinute, populate ... dar si acolo ar trebui sa ai o oarecare reducere.
Si mai cred ca un permis de pescuit (pe toate apele) ar trebui sa-ti dea dreptul sa pescuiesti cam peste tot ... exceptie facand baltile intretinute, populate ... dar si acolo ar trebui sa ai o oarecare reducere.
-
gherman sandor
salut
haideti sa ramana un subiect deschis pentru cei interesati.orice idei,eventuale cunostinte juridice in domeniu sunt binevenite.sa vedem daca ne putem organiza. apropo de balti si taxe. am citit in revista aventuri la pescuit un articol interesant despre gostilele, taxa pe gostilele 2 este de 1000 000 pe zi, cu reguli stricte in favoarea administratorului baltii. mi se pare aberant.daca intradevar se vrea ca pescarii sa se simta bine si sa mearga cu placere pe balta atunci ar trebui sa mai reduca taxele,altfel tind sa cred ca proprietarii nu au nici o legatura cu notiunea de pescuitul sportiv si recreativ. parerea mea.
afacerea sa mearga.
haideti sa ramana un subiect deschis pentru cei interesati.orice idei,eventuale cunostinte juridice in domeniu sunt binevenite.sa vedem daca ne putem organiza. apropo de balti si taxe. am citit in revista aventuri la pescuit un articol interesant despre gostilele, taxa pe gostilele 2 este de 1000 000 pe zi, cu reguli stricte in favoarea administratorului baltii. mi se pare aberant.daca intradevar se vrea ca pescarii sa se simta bine si sa mearga cu placere pe balta atunci ar trebui sa mai reduca taxele,altfel tind sa cred ca proprietarii nu au nici o legatura cu notiunea de pescuitul sportiv si recreativ. parerea mea.
afacerea sa mearga.
-
vanatorul
Vad ca vreti sa va separati, dar sa stiti ca multi vanatori sunt si pescari. Conducerea AGVPS nu ne prea reprezinta nici pe noi, cred ca se reprezinta doar pe ei ca sa poata vana cand, cum si unde vor. Taxele la unele balti (a se citi crescatorii) sunt aberant de mari, mai ales ca esti obligat sa eliberezi toti pestii. Aici merg doar cei care vor sa prinda foarte mult peste, poate peste 100 de kg intr-o zi, capturi mari cu care sa se poata lauda si cu care sa-si faca poze.
-
gherman sandor
-
nicu.bratu
citind de ceva vreme parerile dv. am hotarat sa va scriu si eu cateva cuvinte.Sunt din Constanta si imi platesc anual taxa de permis.problema este ca de pescuit in judet nu prea mai ai unde in afara de mare, dunare(daca te tine sa te deplasezi 70-90km dus)si canalul dunare-marea neagra.Taxa in 2005 a fost de 800 000 (cu TF cu tot).Unde credeti ca s-au dus banii pescarilor?
si incercand sa raspund domnului Sandor , taxa este valabila doar pe teritoriul unui judet pentru ca reteaua hidrografica difera de la unul la altul(chiar daca suntem toti romani,chiar daca locuim in Romania si impartim cu totii grijile si necazurile si foarte rar bucuriile).de aici si diferenta de taxa pe permis de la un judet la altul(cred eu)
avem de ceva timp(din august parca)un forum asemanator in care se discuta cam ce se intampla in zona Dobrogea legat numai de pescuit.Majoritatea membrilor inscrisi sunt de acord cu separarea pescarilor de vanatori.s-au dat voturi in legatura cu aceasta propunere,dar......CAINII LATRA CARAVANA TRECE -pe romaneste.
Am sa urmaresc subiectul si acolo unde n-am sa deranjez am sa mai postez.
fir intins!
si incercand sa raspund domnului Sandor , taxa este valabila doar pe teritoriul unui judet pentru ca reteaua hidrografica difera de la unul la altul(chiar daca suntem toti romani,chiar daca locuim in Romania si impartim cu totii grijile si necazurile si foarte rar bucuriile).de aici si diferenta de taxa pe permis de la un judet la altul(cred eu)
avem de ceva timp(din august parca)un forum asemanator in care se discuta cam ce se intampla in zona Dobrogea legat numai de pescuit.Majoritatea membrilor inscrisi sunt de acord cu separarea pescarilor de vanatori.s-au dat voturi in legatura cu aceasta propunere,dar......CAINII LATRA CARAVANA TRECE -pe romaneste.
Am sa urmaresc subiectul si acolo unde n-am sa deranjez am sa mai postez.
fir intins!
Sunteti binevenit oricand pe forumul nostru.nicu.bratu wrote:Am sa urmaresc subiectul si acolo unde n-am sa deranjez am sa mai postez.
fir intins!
Marea majoritate a pescarilor considera ca despartirea de vanatori ar fi benefica. De altfel sunt judete sau zone din tara unde acest lucru s-a realizat.
Se pare ca incepand cu acest an, permisul va fi unic pt. toate apele naturale.
Multi pescari din alte judete va invidiaza pentru mare, canal si Dunare. In alte locuri e mult mai rau. Nu discut de taxa, ci de ape.
Fir intins,
Marius
-
nicu.bratu
Va sspun sincer ca nu au de ce sa ne invidieze sau mai bine spus nu aveti de ce sa ne invidiati.E adevarat ca sunt marea-la doi pasi,dunarea-la 70-80-120km(in functie de locatie) si canalul de asemenea dar noi aici suntem toata ziua la munca si doar in weekend cand nu avem alte treburi casnice ajungem la ape si atunci ori nu ai loc de barci,skijet-uri sau salvamari(la mare)nu ai loc de braconieri cu plase si cu prostovoale pe canal sau de alti bastinasi de-a lungul dunarii tot cu plase sau cu locuri ingradite -ca vezi doamne-gradina lui se intinde pana in gura apei si e proprietate privata ...si alte si alte.
Noi cand avem cateva zile de concediu incercam sa fugim putin la munte sau undeva unde e mai racoare(la fel ca si bucurestenii de altfel).
Si va dati seama ca microbul e microb si daca vreau sa dau "un bat" in mures,in olt,in tarnava sau chiar in siret sau aries stau cu teama ca vine asociatia locala si ma intreaba de sanatate sau umblu prin orase(pe care nu le cunosti) sa scot un permis de o zi sau doua.acelasi lucru probabil il intampina si alti pescari din tara care vin pe litoral si vor sa-si petreaca o zi pe malul apei.
De aceea m-i se pare corect ca permisul sa fie valabil pe intrega retea hidrografica a tarii.
Si asta este valabila in special pt.pescarii mai modesti (financiar vorbind)si care intotdeauna isi platesc taxele la timp.
Noi cand avem cateva zile de concediu incercam sa fugim putin la munte sau undeva unde e mai racoare(la fel ca si bucurestenii de altfel).
Si va dati seama ca microbul e microb si daca vreau sa dau "un bat" in mures,in olt,in tarnava sau chiar in siret sau aries stau cu teama ca vine asociatia locala si ma intreaba de sanatate sau umblu prin orase(pe care nu le cunosti) sa scot un permis de o zi sau doua.acelasi lucru probabil il intampina si alti pescari din tara care vin pe litoral si vor sa-si petreaca o zi pe malul apei.
De aceea m-i se pare corect ca permisul sa fie valabil pe intrega retea hidrografica a tarii.
Si asta este valabila in special pt.pescarii mai modesti (financiar vorbind)si care intotdeauna isi platesc taxele la timp.
-
nicu.bratu
cu ingaduinta dv am sa incerc sa redau un text aparut in numarul 41 al unei reviste de pescuit . Citez : "Odata cu modificarea legislatiei prin doua ordine -1133(dreptul de pescuit in bazinele piscicole naturale)si 1134(accesul la resursele acvatice vii in vederea practicarii pescuitului)elaborate de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura,aparitia unui permis unic pentru toate apele naturale din tara,o doleanta a tuturor pescarilor sportivi,este doar o chestiune de timp.Autorizatia de pescuit se va acorda oricarei asocitii de pescari sportivi ,legal constituita,aceasta primind in baza unui contract cu gestionarii resurselor acvatice vii,dreptul de a elibera permisele de pescuit individuale pentru membrii sai.pentru a putea pescui in toate apele naturale din tara pescarii vor cumpara si aplica pe permis o vigneta,emisa de Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol.Vigneta are o valabilitate de un an si se va putea procura la un pret inferior actualelor permise judetene eliberate de asociatiile din sistemul AGVPS.(...............).Monopolul getionarii pescuitului recreativ in apele naturale,detinut de peste 50 de ani de catre asociatiile din sistemul AGVPS,care a dus la situatia actuala,este pe cale sa se incheie"
Cam asta se discuta si se preconizeaza.Ce parere aveti domnilor?
Cam asta se discuta si se preconizeaza.Ce parere aveti domnilor?